Net zoals Koning Albert en Koningin Paola in 1993, zullen de kersverse Koning Filip en Koningin Mathilde alle provincies van het land een bezoek brengen naar aanleiding van hun nieuw koningschap. Deze bezoeken worden ook wel 'blijde intredes' genoemd, en ze gaan van start op 6 september. Doorheen de maanden september en oktober zullen Filip en Mathilde telkens een volledige dag spenderen aan het bezoeken van één van de tien provincies van België. Een beetje gelijkaardig dus aan wat Willem-Alexander en Máxima na 30 april hebben gedaan. 

Kort voor en na hun huwelijk hebben Filip en Mathilde al eens een reeks van Blijde intredes afgelegd, om de toen nieuwe Prinses te gaan voorstellen aan de bevolking. Een kleine terugblik:

Bezoek aan de provincie Luik:

 

Bezoek aan de provincie Antwerpen:

 

Bezoek aan de provincie Oost-Vlaanderen:

 

U ziet ongetwijfeld hoezeer de kledingstijl van Mathilde inmiddels veranderd is. Gelijkaardige outfits hoeven we dus de komende maanden niet te verwachten. Een vraag die we ons wel kunnen stellen is in hoeverre Mathilde haar outfit meer formeel zal maken, bijvoorbeeld, zal ze bij dit soort bezoeken een hoed gaan dragen of niet? Wat denken jullie?

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 03 sep 2013 - 22:43

Eerlijk gezegd vind ik de koningin der Belgen stijlvoller dan de onze. Maxima is naar mijn smaak vaak te frommelig gekleed. Vaak zijn ook haar rokken te kort of zit alles net te krap of te kinderlijk. Ik vind Mathilde echt in alle opzichten beter gekleed dan Maxima. Interessant om de veranderingen mbt vroeger te zien, de mode lijkt nauwelijks te veranderen van jaar tot jaar, maar intussen doet ze dat wel degelijk!

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 02 sep 2013 - 17:55

Wat een verandering in haar stijl, zeg. Ze kleedt zich nu veel spontaner en jonger. Die pakjes van toen maken haar echt ouwelijk.
Ik heb het vermoeden dat ze wel hoeden gaat dragen. Ik ben ook benieuwd naar de bezoeken.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zondag 01 sep 2013 - 23:33

Wat een verschil is dit vergeleken met toen. Ik vind haar nu minder stijfjes dan toen,en ik betwijfel of ze nu vaker een hoed of hoedje zal dragen. En ik ben ook benieuwd naar haar outfits.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 01 sep 2013 - 20:06

Ik ben heel benieuwd en kijk er erg naar uit!!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 01 sep 2013 - 11:31

De kleding die ze nu draagt, is inderdaad niet te vergelijken met die uit haar begintijd als prinses. Ik betwijfel of ze vaak een hoed gaat dragen. Paola droeg ook niet vaak een hoed. Veel minder dan Beatrix althans.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 01 sep 2013 - 20:00

Maar Beatrix was dan ook het staatshoofd en haar hoed een vervanging voor de "Kroon"!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 02 sep 2013 - 09:31

Màxima is ook geen staatshoofd maar draagt veel vaker een hoed nu ze koningin is. En Beatrix zal haar hoedjes echt niet in de kast laten liggen nu ze geen staatshoofd meer is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 01 sep 2013 - 10:03

Jeetje wat een verschil met de stijvolle vrouw die Mathilde nu is!
Een hoed is mooi, maar ik hoop niet dat het te veel een kopie van Máxima gaat worden. Ben benieuwd naar haar outfits!

afbeelding van Krissi

Krissi

zondag 01 sep 2013 - 09:11

Gelukkiglijk zijn haar mantelpakjes verandert van onze koningin, want dit was heel saai. Denkelijk zal ze wel hoeden dragen, maar door de jaren heen is ze geëvolueerd tot een mooie verschijning, maar jullie koningin is veel spontaner en hartelijker.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 01 sep 2013 - 20:03

@Krissi: Mathilde vind ik altijd het toppunt van elegantie, dat hoort echt bij Belgie, vind ik als Nederlandse! Jullie mogen trots zijn op deze lieve Koningin en volgens mij is zij zeker spontaan, alleen op een andere manier dan onze Maxima met haar Zuid-Amerikaanse temperament!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?