Juliana: Geen modepop

Een stijlicoon was ze niet, een modekenner evenmin. Toch weerspiegelt de garderobe van koningin Juliana wel degelijk haar drukke en veelzijdige leven.

De mode van Juliana - deel 2

Over de kleding van koningin Juliana is weinig bekend en dat is jammer. Een modekoningin is Juliana natuurlijk nooit geweest, maar dat maakt haar kleding niet minder interessant. De koningin had namelijk, net als Beatrix en Máxima nu, een geheel eigen stijl en opvallende voorkeuren. Zo droeg Juliana op Prinsjesdag 1966 de kanten japon die we eerder dat jaar zagen tijdens het huwelijk van Beatrix. Blijkbaar beviel de keuze goed, want tijdens Prinsjesdag 1967 droeg de vorstin de fluwelen jurk die we eerder dat jaar zagen tijdens het huwelijk van prinses Margriet. En last but not least zagen we ook de japon die Juliana droeg tijdens het huwelijk van prinses Christina enkele maanden na het moment supreme alweer terug. Juist ja, tijdens Prinsjesdag dat jaar.

De mode van Juliana - deel 1

De prinsjesdagjurken van koningin Máxima kunnen we allemaal wel dromen, maar over de robes van koningin Juliana is maar weinig bekend. Jammer, want er zitten zeker mooie exemplaren bij. De komende tijd zullen er wat vaker logs verschijnen over de kleding van Juliana en we beginnen met een log over de prinsjesdagjurken van de jaren zeventig.

Een kijkje achter de schermen bij Paleis het Loo

Gisteravond werd op NPO2 de documentaire over koningin Juliana uitgezonden: Juliana, geen gewone koningin. Interessant materiaal voor elke oranjefan, maar ook voor de modeliefhebbers onder ons zat er een bijzonder fragment bij. Paul Rem, de conservator van Paleis het Loo, gaf namelijk een rondleiding door de kamers van de prinses. En daar hoort natuurlijk ook de kleedkamer bij!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?