Omdat de andere Kerstlog al behoorlijk uitgebreid is, maken we deze log aan voor onder andere de Kersttoespraken van de diverse Koningen en Koninginnen. Ook kunnen hier kijktips geplaatst worden voor wat betreft Koninklijke series/documentaires en Jaaroverzichten! Let op: het gaat hier natuurlijk alleen om uitzendingen die te maken hebben met Royals. En eh... er valt in deze log natuurlijk niet heel veel over de kleding te vertellen, maar voel je vrij om de stropdassen, (maat)pakken en het interieur te bespreken ;-). De log is gestart op 24 december, en zal steeds omhoog geplaatst worden.

24 december 2015

De Kersttoespraak van Koning Filip staat online! De videoboodschap is hier te vinden: Kersttoespraak Koning Filip. De Koning spreekt met name over de aanslagen in Parijs, over hoe er met elkaar omgegaan moet worden.

>>>

De BBC heeft een documentaire uitgezonden over de Kersttoespraken van Koningin Elizabeth. Deze is hier terug te kijken!

>>>

Er werd vanavond om 19:00 uur een interview uitgezonden door RTL.lu met Groothertog Henri van Luxemburg! Het interview is hier terug te kijken.

http://www.rtl.lu/letzebuerg/747733.html

>>>

De Kersttoespraak van de Spaanse Koning Felipe, met daar aan voorafgaand een jaaroverzicht, verzorgd door CasaReal! De video duurt dan ook bijna 50 minuten, en wat mij betreft: mooi gedaan zo!

https://www.youtube.com/watch?v=PtVm83f2vmk

(screenshot uitzending Casa Real tv)

Foto ©CasaReal

>>>

Update 25 december 2015

De Kersttoespraak van Koning Willem-Alexander werd vandaag om 13:00 uur uitgezonden! De toespraak is hier terug te luisteren en hier terug te lezen.

Er werden 2 foto's vrij gegeven door de RVD, ©Frank van Beek:

>>>

De Kersttoespraak van Koningin Elizabeth is via deze link terug te kijken. Ook hier zijn mooie beelden door het jaar heen te zien. Na de toespraak zingt een jongenskoor een kerstlied. 

>>>

Update 28 december 2015

Ook Koning Carl Gustaf heeft zijn kersttoespraak uitgesproken. Deze is hier terug te kijken.

>>>

De NOS heeft het Oranje Jaaroverzicht uitgezonden, wat hier terug te kijken is!

>>>

Het jaaroverzicht van de Noorse Koninklijke familie staat eveneens online! Het overzicht is hier terug te kijken!

>>>

Update 29 december 2015

Het jaaroverzicht van de Deense koninklijke familie (door Billed Bladet tv) is hier te bekijken. Mooie momenten zijn:

het verjaardagsfeest van Koningin Margrethe;

Prinses Isabella doopt een schip;

Prins Henrik gaat voor het eerst naar school.

>>>

Update 31 december 2015

Koningin Margrethe heeft vanavond om 18:00 uur haar Nieuwjaarstoespraak gehouden! Een heel bijzonder feit is meegedeeld: Haar echtgenoot, Prins Henrik, gaat met pensioen! Bij bepaalde gelegenheden zal hij haar nog wel vergezellen, maar dat zullen ze per gelegenheid bekijken. Prins Henrik is al tijden ontevreden met zijn bestaan als Prinsgemaal, in zoverre dat hij verschillende keren zelf heeft aangegeven zich ondergewaardeerd te voelen naast zijn echtgenote en oudste zoon. Daarbij is hij slecht ter been. De Prins is dit jaar 81 geworden. Koningin Margrethe zelf is nog altijd van plan om door te gaan tot haar dood.

>>>

Prins Albert van Monaco heeft zijn Nieuwjaarstoespraak eveneens uitgesproken. Deze is hier terug te luisteren en bekijken!

>>>

Update 2 januari 2016

Het jaaroverzicht van de Deense Koninklijke familie is hier terug te vinden!

>>>

Koning Harald van Noorwegen heeft op 31 december zijn Nieuwjaarstoespraak uitgesproken. Deze is hier terug te kijken.

>>>

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 11 jan 2016 - 14:26

Aangezien de kerstvakantie al een week voorbij is en ook alle jaaroverzichten inmiddels wel zijn uitgezonden zal ik de reacties op deze log sluiten. Zo blijft de log schoon en kunnen overzichten hier nog wel terug gevonden worden. Dank voor jullie enthousiasme in deze logs tijdens de kerstvakantie!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 11 jan 2016 - 14:24

Deze log is enkel bedoeld voor kijktips naar VIDEO's met koninklijke documentaire's of jaaroverzichten of id. Niet voor links naar willekeurige logs over activiteiten in 2016. Die komen - met een beetje geduld - vanzelf aan bod, voor zover we dingen kunnen behandelen. En natuurlijk mag hier ook gelinkt worden naar foto overzichten van het afgelopen jaar.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 08 jan 2016 - 20:01

Kijk, dat zijn nou leuke foto's. Wat is George toch gegroeid. Ik zie 'm nog voor me tijdens hun reis naar N-Z en Australië.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 04 jan 2016 - 14:23

En talent voor schoonheid creëren. Dat zie je ook terug bij haar kinderen. Als je ziet wat Letizia maatschappelijk gepresteerd heeft: daar kan geen andere koningin tegenop. Voor mij heeft ze wél flair, maar dan op een ingetogen wijze.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 03 jan 2016 - 23:09

dat mag je wel zeggen echt mooie kleding en uitstraling misschien krijgt ze veel opleiding en hulp of misschien is het aangeboren en zelfscholing

afbeelding van Paula

Paula

maandag 04 jan 2016 - 06:12

Ik mis flair bij Letizia.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 20:18

Koning Harald zit op 17 januari 25 jaar op de troon. NRK zendt een 7-delige tvserie uit. Deel 1 (duurt een klein uur) werd op 30 december uitgezonden, en is hier terug te kijken: https://tv.nrk.no/serie/konge-og-dronning-i-25-aar

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 14:23

Het jaaroverzicht van de Denen (TV2) en de Nieuwjaarstoespraak van Koning Harald van Noorwegen zijn toegevoegd aan de log.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 02 jan 2016 - 10:35

Net pas in de gelegenheid geweest om de kersttoespraak van onze koning terug te luisteren. Er vielen me enkele tegenstrijdigheden op. Hij praatte over een democratische rechtsstaat, terwijl hijzelf een ongekozen staatshoofd is. "We moeten angst niet laten beheersen". Makkelijk gezegd voor iemand die omgeven wordt door beveiligers. "Met een hoog niveau van welvaart en voorzieningen". Heeft hij dan geen weet van de afbraak van welvaart en voorzieningen? Hij leeft op een zeer hoog niveau van welvaart en met alle denkbare voorzieningen. Ja, kan je hem ook niet kwalijk nemen. "Zorg voor de toekomst van onze aarde". En dit zegt een groot aandeelhouder van de SHELL.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 04 jan 2016 - 14:20

Ik snap je gevoel. het is moeilijk om alle wensen en normen dan serieus te nemen..

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 31 dec 2015 - 20:54

En ook de Nieuwjaarstoespraak van Prins Albert is toegevoegd aan de log.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 31 dec 2015 - 19:29

De Nieuwjaarstoespraak van Koningin Margrethe is toegevoegd onder aan de log. Met daarin heel bijzonder nieuws: Prins Henrik gaat met pensioen! Meer info zie de log!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 01 jan 2016 - 23:48

TWOR@ Prins Henrik was toch al vaak te vinden op zijn Franse landgoed. Ik heb nooit begrepen waarom de echtgenoot van een Koningin niet de titel Koning zou mogen dragen, terwijl de echtgenote van een Koning wel de titel Koningin mag dragen.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 02 jan 2016 - 09:58

Dat is niet zo moeilijk: een koning is altijd hoger dan een koningin, net zoals in b.v. Monaco de prins voor de prinses gaat, ook al is de prinses ouder.
Wanneer een regerende koningin een echtgenoot zou hebben die koning is, staat hij dus boven haar en is dus automatisch het staatshoofd. Dat kan natuurlijk niet, dus wordt hij prins gemaal genoemd.
Maxima, Mathilde, Letizia worden volgens dezelfde regel "aangesproken" met koningin.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 02 jan 2016 - 11:36

Orchidee@ Bedankt voor jouw reactie, maar ik blijf het vreemd vinden, een regerende koning of koningin is toch hetzelfde, misschien is het beter om achter de titel die echtgenoten mogen gebruiken gemalin of gemaal te zetten, zodat het meteen duidelijk is wie de regerend vorst is. Je krijgt dan een koningin-gemalin of koning-gemaal naast de koning of koningin.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 05 jan 2016 - 20:10

Helaas, zo heurt het nu eenmaal.
Wanneer Maxima ooit regentes zou moeten worden, wat God verhoede, wordt ze ook slechts Koningin Regentes, net zoals destijds bij Emma, die trouwens nog een echte adellijke prinses was van geboorte.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 01 jan 2016 - 15:45

Wat staat deze blouse haar prachtig! Inderdaad heel bijzonder dat haar echtgenoot met pensioen gaat, maar wel begrijpelijk.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 31 dec 2015 - 14:11

De rode rokbroek heeft het oranje jaaroverzicht gehaald. Ojojoj, iemand bij de NOS heeft gevoel voor humor...

afbeelding van zara

zara

vrijdag 01 jan 2016 - 15:38

:-)

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 30 dec 2015 - 14:22

Wat een topper die Jelka, echt een fantastisch overzicht!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 29 dec 2015 - 22:58

Wow ik heb m bekeken. Wat een klus. Het maken en het bekijken:)
Wat een overzicht! En wat een outfits ! Zitten zeer mooie exemplaren tussen. En leuke hoedjes van Mathilde.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 22:30

Onze voormalige medeblogster Jelka heeft een prachtig Jaaroverzicht van de kleding van Koningin Mathilde op haar site staan! Omdat ik zelf niet zo van de jaaroverzichten ben, en het haar zeker niet zo mooi na kan doen, link ik eventjes naar haar site! Een reactie achterlaten op haar site vind ze vast leuk: http://www.modekoninginmathilde.be/activiteiten/koningin-mathilde-het-gr.... Dank Jelka!

afbeelding van Paula

Paula

maandag 04 jan 2016 - 06:09

Zo zeg, wat een geweldig overzicht. Vreemd toch om Mathilde vaak in dezelfde outfits te zien van Natan, als Maxima draagt. Maar ook haar staat het en eigenlijk wel een stuk beter door de prima pasvorm. Ik denk dat Maxima van karakter een tikje slordig is en bij niet zulke grote evenementen zelf de styling doet. Ja, en dan vallen er steken ja. Wat ook weer haar charme is vind ik.

Mathilde is onberispelijk en ook haar staan de creaties erg mooi. Ze weet wat haar staat.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 29 dec 2015 - 19:58

LG@ Bedankt voor deze leuke links, gaaf die gedetailleerde foto's!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 29 dec 2015 - 14:43

Voor hen wel, maar ik hoop altijd toch stiekem op 1 fotootje.... Geeft vaak een leuke, informeel inkijkje dat we normaal gesproken niet krijgen. Bijvoorbeeld die groepsfoto in het hotel in Argentinië destijds.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 14:46

Eh.. ik beken, ik hoop er altijd ook stiekem wel op hoor. Maar voor henzelf zou ik het prettig vinden. Voor ons is het leuker als er wel ergens een fotootje opduikt. Misschien zoeken in het Fins? ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 29 dec 2015 - 15:20

Toch, voor mij liever niet. Als ik zie hoe Mary en haar kinderen steeds gevolgd worden, nee, voor mij hoeft dat allemaal niet. Laat ze maar even "gewone" anonieme mensen zijn.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 29 dec 2015 - 13:48

Hoe weet je dat, Josine, en weet je misschien ook waar de familie wél is? Ik snak naar foto's!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 14:40

Ik hoop eigenlijk dat het een keer lukt om vakantie te vieren zonder dat er 1 enkele foto verschijnt. Zou ik best een keertje prettig vinden voor ze!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 29 dec 2015 - 13:55

Maxima schijnt in Finland te zijn

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 29 dec 2015 - 16:21

Vertel eens wat meer ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 29 dec 2015 - 10:38

Máxima is niet in Argentinie dit jaar. Dat berichtje over het cruise schip ging over iemand die een meisje tegenkwam met een shirt met daarop een tekst/foto van Máxima.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 09:51

Log bijgewerkt met het jaaroverzicht van Denemarken. De kleinkinderen van Koningin Margrethe zijn behoorlijk veel in beeld!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 28 dec 2015 - 21:21

Het past niet echt bij deze log en ik hoop niet dat jullie je ergeren aan deze tip ;-) maar nu ik in de kerstvakantie wat meer tijd heb dan gebruikelijk ben ik surfend op twitter gestuit op Diana Remembered. Voor wie net als ik nog steeds wegzwijmelt bij beelden van Diana een echte aanrader met honderden foto's. Enjoy ladies.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 dec 2015 - 21:38

Aangezien deze onder de bedoelde koninklijke kijktips valt, is dat helemaal prima! Deze log is geopend als verzamelplaats voor kersttoespraken en jaaroverzichten, maar ook voor koninklijke kijktips voor mensen die in de vakantie toch iets van royals willen zien. Dus heel goed, deze tip, dank je wel!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 dec 2015 - 16:50

Het prachtige overzicht van de Noorse Koninklijke familie toegevoegd aan de log. Altijd een mooi overzicht, met het Noorse Koningspaar dat in het Paleis geïnterviewd wordt. Ook de kleinkinderen komen in beeld.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 28 dec 2015 - 13:17

Ik vond onze koning wat mat, bleekjes en onpersoonlijk afsteken bij de anderen.

Qua mat: Spreken in een camera van de autocue kan niet je ding zijn, maar zoek dan een andere vorm. Hij komt zo echt niet tot zijn recht. De toespraak is nietszeggend, zoals altijd, noodgedwongen ivm ministerieel verantwoordelijkheid. Voor zover ik weet is dat in andere Europese landen niet anders. Daarom verbaasde ik me (in positieve zin) over de uitgebrokenheid van de toespraken van Felipe en Filip, en ook van de passie waarmee die gebracht werden, zelfs bij Filip. Die toespraak raakte me wèl. Knap gedaan.

Qua bleekjes: WA is de koning, we hebben paleizen, waarom staat hij eigenlijk niet in een historische omgeving: paleis Noordeinde, op de Dam, het Loo, Huis ten Bosch; er moet toch ergens een meer passende ruimte te vinden zijn dan zijn woonkamer? En, om mij te plezieren, waarom niet een beetje meer kerstsfeer dan een bos zilver gespoten takken. Wat een minimalisme (terwijl ik houd van minimalisme (!): alle dagen van het jaar. Maar niet met kerstmis).

Qua onpersoonlijk. Kerst is denk ik voor iedereen, of je nu gelovig bent of niet, een familiefeest. Ik vind het in dat opzicht een beetje kille vertoning. Andere koning(in)en verwijzen naar hun familie en gezin, of gaan naar de kerk, of maken een filmpje met een kerstwens, We zien ze straks weer in de sneeuw (wat ik altijd nergens op vind slaan); van mij zouden ze ipv die maffe fotosessie een kerstfilmpje kunnen maken van het gezin. Wandelend door het bos of zo, de kerstboom optuigen, schaatsen, chocolademelk drinkend. Weet ik veel. Het is een koninklijke fámilie, de positie vererft. Kerstmis lijkt me nu bij uitstek een moment in het jaar dat die familie als familie een lieve kerstwens doet aan de Nederlanders.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 04 jan 2016 - 14:18

Is het überhaupt zijn woonkamer? Het ziet eruit als een kamer om het volk tevreden te houden;-)

afbeelding van zara

zara

woensdag 30 dec 2015 - 08:22

Mee eens, Merel. Vooral wat betreft het kopje 'bleekjes'. Het lijkt nu net alsof ze de meubels lukraak aan de kant geschoven hebben zodat papa tussendoor even de kersttoespraak kan doen... Dat zilver gespoten bosje takken kun je niet meer minimalistisch noemen, het staat ronduit 'armoeiig'. Een flinke kerstboom als 'eyecatcher' zou al geholpen hebben. Volgend jaar moet de achtergrond echt beter (feestelijker)!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 dec 2015 - 16:52

Als het waar is dat het Koningspaar dit jaar toch in Argentinie is (ik weet niet of het klopt hoor, maar ze zouden gesignaleerd zijn nadat ze van een schip af kwamen), dan vonden ze kerstversiering vast verspilling (aangezien ze niet thuis zijn). Daar kan ik me tenminste wat bij voorstellen. Maar, nogmaals, ik weet niet of het klopt!

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 29 dec 2015 - 09:13

Als er daarom geen kerstboom in Beukenhorst stond vind ik het wel héél erg krenterig. Queen Elizabeth verblijft tijdens de feestdagen op Sandringham maar ze had wel een mooie kerstboom in Buckingham Palace.
Wat kost zo'n boom nou? En de ballen liggen toch nog van vorig jaar op zolder? Bovendien zou het voor zijn dochters leuk zijn om de boom te versieren !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 09:20

t Was maar een gedachte hoor, voor het zelfde geld staat ie gewoon op een andere plek in de EIKENhorst. Ik maak me dr niet zo druk om, eerlijk gezegd, of ze wel of geen kerstboom hebben, en waar ie dan staat ;). Als ze in Argentinie zijn zien ze dr ook niets van.

Ik vraag me trouwens ook af of ze het in Argentinie zelf wel zo gewend zijn. Omdat het daar zomer is, zal het veel langer licht zijn, en dan zie je lichtjes niet eens goed. Iemand enig idee hoe het er daar aan toe gaat?

afbeelding van Edwin

Edwin

dinsdag 29 dec 2015 - 09:50

Ik ben regelmatig beroepsmatig in het katholieke Argentinië. Kerst wordt daar ook groots gevierd. Inclusief met Kerstboom en bijbehorende tradities. In Argentinië beginnen de kerstvieringen al op 8 december, op de dag van Inmaculada Concepción. Dan worden de kerstbomen traditiegetrouw opgezet en versierd. De vorm van de boom doet er in Argentinië niet zoveel toe, elke boom kan als kerstboom dienen. Omdat het in Argentinië zomer is met meestal zeer hoge temperaturen zijn picknicks en barbecues populair tijdens kerst. Op kerstavond gaan veel families naar de kerk en komen vervolgens samen om te genieten van een speciale maaltijd. Precies om middernacht terwijl het vuurwerk klinkt, sluipen Argentijnen naar de kerstboom voor de pakjes (in Argentinië gebracht door Papá Noel). Getoast wordt er met cider. Een tweede Kerstdag kennen zij niet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 29 dec 2015 - 14:39

Grappig zeg, barbecuen en picknicken met Kerst! Dat is hier niet voor te stellen. Bedankt voor je toevoeging!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?