Prinses Margarita heeft afgelopen weekend in het Hotel Savoy in Florence, Italie, haar eigen juwelencollectie gepresenteerd. Tijdens de Dutch Touch Fashion and Music Experience, een evenement dat uitgaat van de Dutch Fashion Foundation, mocht Prinses Margarita de Bourbon-Parma, samen met een aantal andere ontwerpers van mode en accessoires, haar eigen juwelencollectie presenteren.

Margarita was zelf bij deze gelegenheid gekleed in een leren jas van een mij onbekende ontwerper. Het staat haar goed! Leer is natuurlijk ook wel echt helemaal in! Als accessoires droeg Margarita het collier en de oorhangers uit haar eigen collectie.

Naast juwelen ontwierp Margarita overigens ook al eens een vloerkleed. Haar ontwerpen zijn te bekijken op haar eigen website, De Parme Design. De Dutch Fashion Foundation stelde deze foto’s voor ons beschikbaar, waaronder ook een aantal foto’s van de Leaves-collectie.

Overigens heeft Prinses Laurentien ook een aantal onderdelen van deze juwelencollectie in haar bezig. Zo hebben we haar verschillende keren gezien met de ring, en op Prinsjesdag 2014 droeg ze de oorhangers. Erg leuk voor Margarita dat Laurentien op deze manier haar collectie promoot. Bovendien twijfel ik er niet dat Laurentien ze ook echt mooi vind, want Laurentien is wel degelijk iemand die haar eigen smaak volgt. Op onderstaande foto's draagt Prinses Laurentien de ring uit de Leaves-collectie.

 

Foto's met toestemming van ©Dutch Fashion Foundation (fotograaf Stefano Casati)

Foto's Laurentien - met toestemming ©Royalduo

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helene

Helene

dinsdag 17 feb 2015 - 16:36

De collectie is echt heel mooi!
Alleen denk niet dat het nou zo bijzonder is
De leren jas van Margarita zit echt niet goed, en de mouwen zijn ook te kort
En inderdaad, 1 kledingstuk van leer is leuk, maar niet een hele jas

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 21 jan 2015 - 20:19

De outfit is helaas moeilijk te beoordelen. De ketting is niet onaardig ....... voor dat geld (het is behoorlijk duur) zou ik er liever iets anders voor kopen.:)

afbeelding van Josephine

Josephine

woensdag 21 jan 2015 - 19:53

Als ik haar zie denk ik altijd aan de affaire van een paar jaar geleden, met haar vorige echtgenoot, ze houdt wel van publiciteit denk ik zomaar.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 21 jan 2015 - 19:19

Ik vind Margarita helemaal niet interessant eerlijk gezegd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 jan 2015 - 23:07

Haha, dat kan natuurlijk zo maar! En dat mag je uiteraard ook vinden hoor! k Vind het persoonlijk wel leuk dat we haar af en toe eens zien, en k vind het vooral leuk dat ze het geluk na alle gedoe van haar eerste huwelijk, nu toch gevonden schijnt te hebben. Er even vanaf blijvend hoe en wat qua schuld, wat is er waar etc. etc.

Tuurlijk heeft ze geluk dat ze Prinses voor haar naam heeft staan. Maar ja, aan de andere kant denk ik dat alle Prinsessen daar ook wel eens de nadelen van ervaren. Bijv. als weer eens van die gekke royalfans je herkennen of zo. Ze zal dat stukken minder hebben dan Maxima, maar toch, een beetje bekend blijf je. Dan mag je daar op zo'n moment (met de presentatie van deze collectie) ook best een beetje van profiteren vind ik. Ze heeft er tenslotte ook niet om gevraagd om het nichtje van de koning te zijn. Maar goed, dat is mijn mening, gelukkig maar dat ieder zo zijn eigen mening heeft!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 22 jan 2015 - 11:53

Ik vind dat je daarin ten dele gelijk hebt.
Als je goed naar de "collectie" kijkt, zie je dat het maar 1 ontwerp is. Door het als ring, oorbellen, broche, armband, lange of korte ketting te dragen lijkt het veel, maar eigenlijk is het allemaal hetzelfde.
Stilistisch gezien is het zeker mooi, maar niet echt spraakmakend......
Dus toch een voordeel van je bekende naam???

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 jan 2015 - 21:01

Uiteraard heeft ze daar wel voordeel van. Zoals alle Royals bepaalde voordelen hebben van slechts het simpele feit dat ze 'een afstammeling van' zijn. Ik heb daar in dit geval geen moeite mee.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 21 jan 2015 - 20:47

Lol:)

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 21 jan 2015 - 15:26

Nou sorry dames ik zie er niks bijzonders in de set ,een blad ,leuk meer ook niet .
De prijs zal wel bijzonder zijn vermoed ik .
Van het leren pak zeg ik alleen ,oké het is trend ,maar of het haar staat ,weet niet ,zou ik echt even bewegende beelden willen zien .
En heb net als Elise1 zo mijn gevoelens bij het podium dat gegeven wordt voor een vloerkleed ( en stoel ?) en wat sieraden ....

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 jan 2015 - 14:09

Ik vind de collectie niet bijster origineel.
In Australië heb ik in 2013, omdat al mijn juwelen met een inbreker op reis gegaan zijn, een aantal aardige bladvormige sieraden gekocht van ongeveer 25 aus$ per stuk.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 22 jan 2015 - 17:09

Maar een goedkoop sieraad is toch niet te vergelijken met deze juwelen.
Voor dat bedrag zaten er zeker geen diamanten in.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 jan 2015 - 20:01

Ach, zal toch met frisse tegenzin even antwoorden:
Natuurlijk niet, hoewel de uitvoering perfect is. De kern van wat ik zeg, is 'niet bijster origineel' met als toevoeging dat soortgelijk spul over de hele wereld te koop is.
Zou leuk zijn als je niet altijd op deze wijze op mijn opmerkingen reageerde, we kennen elkaar niet eens. Er kan dus geen oud zeer zijn als verklaring.

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 21 jan 2015 - 12:19

Leuke juwelen maar niet mijn ding.Persoonlijk vind ik Margarita totaal geen type voor zo'n leren outfit.Doet echt niets voor haar.
Zelf zou ik deze juwelen om ze echt mooi te laten uitkomen combineren met iets van heel fijne kasjmier of met fluweel.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 21 jan 2015 - 16:17

Mooie juwelen. En Margarita ziet er top uit. Modern en toch gekleed. Wat ik wel bijzonder vind is dat iemand die slechts één setje juwelen plus een vloerkleed heeft ontworpen zo'n enorme media-aandacht en exposure krijgt voor haar werk. Kwestie van een grote koninklijke kruiwagen zullen we maar zeggen.....

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 21 jan 2015 - 16:31

En hele grote kruiwagen !!!
Ik gun haar dit succes van harte, maar de ;gewone; man/vrouw zou met dit ontwerp niet zo in de schijnwerpers hebben gestaan,

afbeelding van Joris

Joris

donderdag 22 jan 2015 - 12:26

Dit zijn/waren extra activiteiten (idd met veel publiciteit) naast haar normale werk als interieurarchitecte dat niet zo in de schijnwerpers staat. Natuurlijk helpt haar erfenisje van oma en opa ook om de boel op een mooie manier te presenteren. En dat terwijl ze geen alimentatie hoeft te betalen aan ex omdat ze officieel een te laag inkomen had... Ik denk overigens dat zo'n leren outfitje wel meer dan een minimummaandloontje kost... Maar leuk dat ze haar leven weer op de rails heeft na die absurde periode met de Roy van Z.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 22 jan 2015 - 14:18

Precies Joris ....
Laten we er maar verder over zwijgen ,is de site niet voor bedoeld-;)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 21 jan 2015 - 10:01

Wat een prachtige juwelen!
De leren outfit vind ik echt iets voor haar; hip en toch netjes!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 20 jan 2015 - 20:55

Het is een elegante collectie. Ik zou de oorbellen wel willen :-) volgens mij hebben we nu voor alle stukken wel een gegadigde :-D
Valt me op hoeveel margarita op Irene is gaan lijken in haar gezicht en daarmee ook op opa Bernhard.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 jan 2015 - 14:03

Zoek op internet eens naar een foto van haar vader toen hij ongeveer net zo oud was. We hebben vaak de neiging gelijkenis vooral te zoeken bij mensen waarvan we het gezicht vaak zien of gezien hebben.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 jan 2015 - 20:58

Ik weet nog heel goed hoe haar vader er uit zag, al is hij al weer 4 jaar geleden overleden, daar hoef ik geen foto voor op te zoeken. En inderdaad lijkt ze ook hem, ze is een combinatie van Irene en Carlos Hugo (zoals de meeste kinderen van ouders zijn hihi). Maar ik ben het eens met degene die het schreef (kan tijdens het typen niet meer zien wie het was) dat ze ook op Irene en Bernhard lijkt.

Overigens, Jaime vind ik een geweldige kerel om te zien. Met zijn vriendelijke blik. Samen met Maurits is hij mijns inziens de knapste kleinzoon van Juliana en Bernhard (al zeg ik natuurlijk niet dat de rest er niet mag zijn). Maar Jaime heeft gewoon iets (naar mijn mening).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 jan 2015 - 22:15

Ja, je hebt gelijk dat Margarita behoorlijk wat van Bernhard weg heeft. Grappig om te zien!

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 20 jan 2015 - 20:29

Ze ziet er leuk uit. Ik vind de sieraden mooi, vooral de ring en de lange ketting!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 20 jan 2015 - 18:44

Leer vind ik zelf een beetje extravagant staan... Helemaal als de hele outfit uit leer bestaat (top en rok/broek). De collectie blijf ik wel mooi vinden, netjes en bescheiden!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 20 jan 2015 - 18:40

Oh de sieraden uit de Leaves collectie vind ik zoooo mooi! Wat zou ik graag de ring of armband hebben, maar helaas... Te duur...
Super leuk om het talent van Margarita in de spotlights te zetten. Het leren jasje staat haar erg mooi! Hopelijk volgen er nog meer mooie ontwerpen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?