Tijdens de fotosessie van 2014 droeg koningin Máxima casual kleding met donkerblauwe ballerina's. De schoenen komen van Salvatore Ferragamo en lijken daarmee sterk op het schoeisel van prinses Beatrix. De laatste jaren draagt de prinses bij publieke evenementen regelmatig schoenen van het Italiaanse merk.

 

Close up van de schoenen:

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de schoenen vinden. Máxima draagt bij publieke evenementen meestal hoge naaldhakken en platte schoenen worden alleen gedragen als de gelegenheid erom vraagt. (Bijvoorbeeld een operatiekamer of gladde scheepswerf) Toch mag Máxima wat mij betreft wel vaker mooie flatjes dragen, bijvoorbeeld onder een broekpak met een slanke snit. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

maandag 20 jun 2016 - 21:14

Ik sluit me aan bij AnnekeM. Tods of Burberry of Hilfiger heeft veel mooiere.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 20 jun 2016 - 19:42

Wat een leuke schoentjes! Zou ik zo willen hebben. Schoentjes met een gesp vind ik echt tijdloos.
Vond het ook prachtig om te zien dat koningin Elizabeth vrijwel steeds dezelfde tas èn schoenen aan had, bij Ascott: met twee gespjes..los van "de kleur van de dag"!

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 20 jun 2016 - 20:36

Grappig dat jij dat bij Elizabeth prachtig vond, ik namelijk niet ;) Ik vind het wel 'ns jammer dat ze áltijd een zwarte tas (in bijna exact hetzelfde model) en zwarte schoenen draagt. Het doet in sommige gevallen zo'n afbreuk aan de soms schitterende outfits. Ze draagt er dan bovendien 's winters zwarte handschoenen bij en in de zomer meestal witte. Gezien haar leeftijd vind ik echt niet dat ze altijd bijpassende schoenen ofzo hoeft te dragen, maar 't zou wel mooi zijn bij sommige outfits als ze ook een beige/wit paar zou dragen bijvoorbeeld.
Haar schoenen zijn bij Elizabeth trouwens een verhaal apart: ze worden helemaal met de hand gemaakt, kosten 1000 pond per paar en worden gemaakt van leer. Ze heeft iemand in dienst om ze in te lopen. Ze worden gemaakt door Anello & Davide in Kensington, Londen. Ze heeft ongeveer 10 paar schoenen waar ze tussen wisselt op elk moment, in de 50 jaar dat ze deze schoenen draagt, heeft ze er natuurlijk al veel meer versleten (maar ze laat er ook gewoon nieuwe zolen onder zetten als het nodig is). Volgens de Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2672763/How-Queens-worn-shoes-50...) heeft ze schoenen in zwart leer, zwart lak leer, beige leer, wit leer en drie ontwerpen aan avondschoenen in satijn, zilver en goud.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 20 jun 2016 - 20:52

Hallo Sanne,
Nu ik mijn commentaar overlees, denk ik dat ik eerder het woord "grappig" o.i.d. bedoelde. Ik vind die schoenen op zich nl. niet zozeer prachtig.... Wel viel het mij op dat zij vrijwel altijd dezelfde, zwarte (soort) schoenen draagt, en dezelfde zwarte tas bij zich heeft. Dat vond ik "grappig/opvallend".
Heeft ze echt "maar" tien paar schoenen? En die laat ze verzolen? Wauw! Nou ja, als ze lekker zitten....
Maar je hebt wel gelijk: zwart past vaak niet echt mooi bij haar kleding...

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 20 jun 2016 - 21:20

Ik snap denk ik wel wat je bedoelde Margreet! Je verwonderde je er vast over. Het zijn echt heel vaak dezelfde schoenen inderdaad. Het schijnt echt dat ze wisselt tussen ongeveer 10 paar schoenen, ze zal er ongetwijfeld meer hebben, maar wisselt welke ze draagt dus er zijn er telkens 10 in gebruik. Ik las ook dat ze ongeveer 2 paar schoenen per jaar koopt en er een aantal jaar mee doet. Dus dan zal ze inderdaad niet heel veel meer dan dat qua schoenen hebben! Ik vind het knap want ik heb er zelf echt best wat meer, en ik ben niet de koningin van Groot-Brittannië :D Ze schijnt inderdaad haar schoenen te laten verzolen of er nieuwe hakken onderzetten als een van de honden er aan heeft geknaagd. Heerlijk, ik zie het helemaal voor me. Omdat ze geen tijd heeft om ze in te lopen, want ze moeten nu eenmaal gewoon altijd goed zitten en geen zere voeten veroorzaken, worden de schoenen gemaakt aan de hand van een leest die precies naar haar voet gemaakt is en daarna ingelopen door één van haar personeelsleden die exact dezelfde maat heeft als zij. Zo loopt ze blijkbaar direct goed weg op 'n nieuw paar schoenen ;)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 jun 2016 - 19:29

Nee... Deze kan ik echt niet mooi vinden. Matcht mooi bij de outfit, maar dit is niet mijn kleur en die gesp voegt voor mij niets toe.. Deze mag ze als vakantie schoenen houden.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 20 jun 2016 - 16:33

Heel leuk deze flatjes. Vind zo'n gesp altijd net even wat chiquer en echt Italiaans.Moet eerlijk bekennen dat ik ze in maatje 37 net iets mooier vind dan in maat 43.
Een paar mooie loafers van Tods a la Diane zal haar ook goed staan onder een spijkerbroek of 3/4 broek

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 jun 2016 - 15:42

Ferragamo vaak ook mooie bijpassende tassen en tasjes. En hakken in diverse hoogtes.
Beatrix kiest meestal voor de klassieke uitvoering maar er is veel meer van dit merk.
In de zomer meestal leuke tintjes.
Maxima mag van mij daar verder shoppen!

afbeelding van Els

Els

maandag 20 jun 2016 - 14:53

Sorry, zo'n gesp vind ik zo ouderwets. Er zijn prachtige ballerina's in bijv. nubuck. Dit oogt veel vlotter.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 20 jun 2016 - 13:34

heel mooi en in vond haar outfit sowieso leuk bij deze fotosessie

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?