Vandaag eens een keer geen aandacht voor de koningin, maar voor onze nieuwe koning! Via het contactformulier kreeg ik de vraag of ik eens een log wilde schrijven over de kleding van de koning, die door velen wordt afgekeurd en afgekraakt. Hoewel ik me kan inleven in enkele kritieken, vind ik toch dat Willem-Alexander het de laatste maanden goed heeft gedaan. Het beste wat je kunt doen, is mijn inziens je hart en stijl volgen: iets dat Willem-Alexander altijd doet. Hij voelt zich overduidelijk comfortabel in zijn donkereblauwe pakken, gecombineerd met stropdassen in de kleuren lichtblauw, lichtroze, oranje en donkerblauw. Slechts zelden wijkt de koning af van deze kleuren, hoewel hij opvallend genoeg de roze stropdassen de afgelopen maanden achterwege liet. In deze log een overzichtje van de stropdassen die koning Willem-Alexander wel droeg. 

Lichtblauw zagen we het meeste voorbij komen. Ook tijdens de kennismakingsbezoeken viel de koning terug op zijn favoriete kleur stropdas. 

Hoewel we vaak een lichtblauwe stropdas zagen bij de koning, zagen we (zoals je kunt zien op bovenstaande foto's) wel steeds een ander kleur pak erbij. De pasvorm van zijn pakken zit beduidend beter dan enkele jaren geleden. 

In Duitsland: 

Hoewel ik normaal gesproken vind dat de man de stropdas moet aanpassen aan de kleding van de vrouw, vind ik het verstandig van de koning dat hij niet heeft gekozen voor een roze stropdas op onderstaande foto. Vind het totaalplaatje nu beter in balans. 

Ook geel/oranje stropdassen zagen we veel de afgelopen periode, met name tijdens buitelandse bezoeken. Opvallend genoeg bleven de roze stropdassen thuis. 

In Duitsland met een double breasted pak. Gedragen op zowel dag 1 als 2 van het bezoek. Wat hebben mannen het soms toch makkelijk ;) 

Vind dit onderstaande nonchalante kapsel de koning goed staan. Zou hij vaker moeten doen! 

In Overijssel:

In Noorwegen:

In Zeeland bekent de koning kleur: lang leve Oranje! 

Tijdens het Holland Festival stemde de koning zijn stropdas goed af. Vind het een goede keuze. Zowel de koning als koningin zien er mooi, netjes en verzorgd uit. Top! 

Soortgelijke stropdas tijdens de herdenking van de Slavernij. Mijn voorkeur gaat uit naar bovenstaande. 

Hoewel ik tevreden ben over Willem-Alexanders kleding van de afgelopen twee maanden, hoop ik dat we hem binnenkort eens zien met een felrode stropdas. Ik kan me herinneren dat hij die enkele jaren geleden droeg en dat het hem goed stond. Mogelijkheden genoeg de komende tijd om die stropdas weer eens uit de kast te halen! 

Foto's met dank aan: 

DPP

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 01 aug 2013 - 13:25

Ik vind ook dat de koning er tegenwoordig goed uit ziet. Af en toe heeft hij eens een pak aan dat hem niet mooi staat, maar ik zou hem 's zomers wel eens willen zien met een zandkleurige linnen colbert en een lichtblauwe blouse eronder.
Wat staan veel kleuren stropdassen hem goed, vooral geel/goudkleurig en lichtblauw! Dat komt denk ik door zijn haarkleur.
Zou de koning echt helemaal geen gel in zijn haar dragen? Ik kan het eerlijk gezegd niet geloven! Ik vind die nonchalante look hem ook heel mooi staan.
Mijn voorkeur gaat ook uit naar pakken met één rij knoopjes ipv double breasted.

afbeelding van Ellen

Ellen

woensdag 31 jul 2013 - 16:56

Stropdas? Draagt u ook strikveters?

afbeelding van constance

constance

woensdag 31 jul 2013 - 10:38

wat een leuke site is dit. Ik ben hier voor t eerst en kom er zeker vaker terug. Leuk dat er ook eens aandacht aan Willem Alexander wordt besteed. Hij kan vaak niet anders dan pakken dragen. Alleen weet hij soms geen raad met zijn houding en gaat dan aan het flapje van zijn colbertzak frummelen. Dat is dicht ;-)
Mooi dat hij zijn stropdassen soms aanpast aan Maxima kwa kleur. Hoewel, als het heel warm is, hij best een lichter pak of mooie broek met polo zou mogen dragen. Hij doet het super als koning

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 31 jul 2013 - 21:29

Leuk! Van harte welkom!

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

dinsdag 30 jul 2013 - 23:25

Onze koning ziet er in zijn blauwe pakken met mooie stropdassen er heel verzorgd uit ziet. En ik zou het leuk vinden als hij net als zijn vader voor Maxima en het aanwezige publiek zijn stropdas afdoet en hem weggooit of dat hij voor het publiek openlijk zijn liefde voor Maxima toont.

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 30 jul 2013 - 20:27

De koning is geen modepop. Dus gewoon klassieke maatpakken met af en toe eens een bijzondere stropdas. Laten we er AUB geen Italiaanse dandy van maken. Dat is zijn stijl niet en past niet bij zijn functie.

afbeelding van RoyalJuus

RoyalJuus

dinsdag 30 jul 2013 - 20:05

Double breasted pakken graaaag plaats laten maken voor mooi slank gesneden single breasted grijze en in zomer beige (linnen) pakken, mooie getailleerde (witte of lichtblauwe ) overhemden met wide-spread boorden en mooie cognac / bruine suede schoenen en dito riem. Dassen niet perse in exact dezelfde kleur kleding als Maxima, maar wel in bijpassende tint!
Ik vind wel dat de koning een stuk relaxter toont op foto's... De druk van jaren wachten is eraf!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 30 jul 2013 - 19:53

Wat ziet onze koning er zo goed uit! Ik heb niet zoveel met stropdassen, maar vnd he altijd heel leuk als er voor oranje gekozen wordt. Dat is toch echt het handelsmerk van ons land! Dankje wel Josine voor dit leuke blog!

afbeelding van JAusten(French Girl)

JAusten(French Girl)

dinsdag 30 jul 2013 - 17:33

I must admit that King Willem has a very good tast in matter of ties and they are always very well tied :)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 30 jul 2013 - 17:13

De koning kleedt zich naar zijn functie en net als zijn moeder wil hij zich goed voelen in hetgeen hij draagt. Laat onze Willem maar zoals hij is. Net zoals de meeste mannen heeft hij weinig belangstelling voor mode en ik denk ook niet dat hij zich daarin wil laten beïnvloeden door wat anderen ervan vinden.

afbeelding van djuuls

djuuls

dinsdag 30 jul 2013 - 11:57

Willem Alexander ziet er verzorgd uit en met een donkerblauw pak zit je altijd goed ( veilig) maar ik vind het wel erg saai. Er zijn toch wel meer mogelijkheden dan donkerblauw.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 30 jul 2013 - 11:28

Stropdas nr. 4 vind ik het mooist! Dat bedoelde ik in mijn commentaar hierboven, is een aparter patroon! Verder vind ik de oranjekleurige dassen altijd een statement maken! Zo van "Ik ben de Koning van Oranje, aan m'n das kun je dat zien!"
Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat de koning wel dassen draagt met een bepaald "statement" erop, bijvoorbeeld een vliegtuigje erop of een ander logootje dat past bij de gelegenheid!

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 30 jul 2013 - 19:52

Wat een leuk log, Josine!! Ik vind dat WA er op alle foto's goed uitziet!
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de eenknoops pakken, de double breasted is mijns inziens een model voor "ouwe mannen", die kunnen daar dan zo lekker hun buik in kwijt! Sorry, dat moest ik even kwijt :>)) Omdat hij nog weleens wisselt in gewicht zal hij, denk ik dan, niet zoveel heel slank gesneden pakken dragen zoals Maurits dat doet!
Zijn haar is, zo te zien, heel dik! Misschien zou hij eens naar mijn kapper in A'dam moeten gaan, die weten daar wel raad mee, maar heel anders van model zal het toch niet worden, is lastig bij een man. Zijn kapper moet misschien meer kijken naar hoe het haar eigenlijk "valt"! Wat ik hem ook wel heel goed vind staan is de midden scheiding, er zijn wel foto's van toen hij jonger was dat hij zijn haar zo droeg.
De stropdassen zijn heel mooi maar wel heel conservatief. Ik heb zelf een poosje in de herenmode gewerkt en daar hadden we toch mooie.....Maar goed, hij mag ook weer niet heel erg opvallen natuurlijk! Hij ziet er iig top uit in pak. Enne...dat ene jasje moet hij maar wegdoen..... ;>)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 30 jul 2013 - 10:35

Leuk dat je hier eens aandacht aan besteed! De stropdas op Holland festival vind ik het mooist. Gel is op de Eikenhorst volgens mij nog uitgevonden, jammer dat zou de koning goed staan denk ik...

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?