Máxima is niet de enige die professioneel wordt opgemaakt. Voor portretfoto's of een televisie-opname wordt ook de koning onder handen genomen. Foundation en een lichte oog make-up zijn soms noodzakelijk om goed op beeld te komen. Licht is onverbiddelijk en dat weten we -denk ik- allemaal wel. 


Foto: NOS 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 06 feb 2016 - 15:09

Jammer genoeg geen geluid bij die video.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 feb 2016 - 09:50

ha ha, wat een broekie daar nog, ik vind hem er nu beter uit zien.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 05 feb 2016 - 09:26

ik vind verzorgd zijn en hygienne ook het voornaamste maar als mannen make up willen gebruiken vind ik dat het moet aanvaard worden iemand die zich daar beter mee voelt heeft dat recht dat went wel er zijn vrouwen die het ook echt overdrijven dus waarom mannen niet

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 05 feb 2016 - 09:22

Ik vind het heerlijk om me licht (oogschaduw, mascara, foundation, blush en lipstick of lipgloss) op te maken, met de nadruk op licht. Doseren is een kunst. Je hebt niet veel nodig om er fris en stralend uit te zien. Dit laatste moet natuurlijk ook van binnenuit komen. Te veel maakt, zie ik vaak om me heen, oud en hard. En dan nog vaak in de verkeerde kleuren. Bijv. te donkere foundation, een veel gemaakte fout. Foundation is er niet voor om je gezicht sunkissed eruit te laten zien, maar om je huid licht te egaliseren. Als ik een andere kleur foundation wil, koop ik die niet zomaar. Ik vraag een drietal proefjes (kleuren waarvan ik denk dat die matchen met mijn eigen huidskleur) en probeer die thuis bij daglicht uit. En niet in een parfumeriezaak bij kunstlicht. Een keer gedaan en nooit meer. Of te donkere lipstick maakt ook hard, met name bij oudere dames. Hierdoor lijken de lippen nog smaller. Ik houd van fris en met mate, zodat een ander zich moet afvragen of ik nu wel of geen foundation draag. Niet dat ik het altijd perfect doe, hoor. Heel soms zit het iets minder mooi, maar je leert de juiste trucjes toe te passen. Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen, denk ik dan maar.
Persoonlijk vind ik dat sommige royals een te dikke laag makeup op hun gezicht aanbrengen. Een man hoeft voor mij geen makeup te dragen, maar zich wel goed verzorgen en met een goede dagcreme is niets mis. Logisch dat bij TV opnames en (officiële) fotoshoots speciale makeup ook voor mannen wordt gebruikt. Als mannen, als dagelijks ritueel, toch makeup willen gebruiken moeten ze dat zelf weten. Voor mij hoeft het niet en gelukkig gebruikt manlief geen makeup. :-)

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 05 feb 2016 - 08:44

@Margreet - er zijn nog steeds mannen die pruikjes dragen!

Heb je het boek "The Strangest Family" over de private lives of George III, Queen Charlotte and the Hanoverians nog kunnen vinden. Ik heb het uit en zo'n dikke pil zal ik niet een tweede keer lezen. Er zijn nog zoveel andere boeken die ik wil lezen.
Kan ik ergens dat boek naar je toesturen? Naar je melkboer, de slager om de hoek of een Kia punt misschien, of naar je thuis adres?

PS: je kan mijn e-mail adres aan Josine vragen.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 05 feb 2016 - 09:45

Hé Janna,
Wat leuk, dat je daar nog aan denkt. Geweldig!
Ik zal Josine om je mailadres vragen, dan komt het wel goed. Ik wil het graag lezen.
Als je trouwens ooit in Hannover (de geboortestad van mijn man) komt, moet je ècht de tuinen van het vroegere, koninklijke paleis bekijken (Schloss Herrenhausen). Heel indrukwekkend en erg mooi!
Gek eigenlijk, dat de Engelsen Hannover met één -n- schrijven...

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 04 feb 2016 - 20:56

Best een interessant onderwerp!

"Vroeger" droegen mannen pruiken, smeerden ze hun gezichten in met een wit poeder, net als de vrouwen overigens, snoerden ze hun tailles in, enz. Alles om er maar "aantrekkelijker" uit te zien.
Tijden veranderen, smaak verandert, wat niet verandert: het oordeel van mensen, over wat kan, niet kan, mooi of niet mooi is.
Toen wij trouwden, mijn man en ik, bijna 46 jaar geleden, had hij schouderlang haar. Ik vond hem beeeeeldschoon! Onze kleinzoon is nu bijna 11 jaar oud....zijn haar is minstens net zo lang en net zo mooi als het haar dat toentertijd zijn opa had. Zijn muziekleraar, van het Roder jongenskoor, vraagt geregeld: "En Isaiah, wanneer ga je naar de kapper?" Hij antwoordt steevast met: "Och, over een jaar of tien....'
Als ik wist hoe ik een link moest plaatsen, deed ik het maar ik ben totaal onhandig, op dit gebied...

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 05 feb 2016 - 09:27

Leuk, Margreet. Interessant om te lezen hoe vrouwen en ook mannen zich heel vroeger verzorgde. Er is hierover veel te lezen op Internet.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 05 feb 2016 - 00:17

Goed zo van Isaiah! Heel goed antwoord! Heel irritant zulke volwassenen als die muziekleraar met hun druk en eigen kortzichtigheid.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 feb 2016 - 20:42

Wat grappig, ik wist niet dat Willem Alexander ook een make-upje kreeg. Voor een tv opname snap ik dat, maar van mij mogen onze vrouwelijke royals veel minder make up dragen. Er wordt zoveel foundation en poeder gebruikt dat ik het echt niet altijd mooi vind. Zeker niet nu ze wat karakteristieke lijntjes gaan krijgen, maar de make-up het vaak erger dan mooier.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 04 feb 2016 - 20:42

Wat een leuke discussie maakt dit los! Ik vind make up leuk, ik vind mezelf heel andere uitstraling hebben met wat oog make up en lipstick, wat krachtiger. Sommige dagen heb ik daar zin in en sommige dagen niet. En verkouden neusje en donkere schaduw onder de ogen wegpoetsen die ik ook als het me stoort. Ik vind het wel eens sneu voor mannen dat dit voor hen minder geaccepteerd is. Al zou ik, eerlijk is eerlijk, moeten wennen aan mijn man met zichtbare make up. Ik val niet op metromannen. En mijn man ziet er au naturel lekker mannelijk uit. Maar ik vind metromannen wel leuk, zoals ik iedereen die goed verzorgd is leuk vind.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 feb 2016 - 09:32

Ik zou ook echt niet blij zijn als Leon make-up ging dragen. Maar vooral omdat hij dan gewoon niet Leon zou zijn. Die een hekel heeft aan shoppen, die voor mij z'n haar doet en vooral geen metroman is. Ik hou daar wel van. Smaken verschillen zullen we maar zeggen ;)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 feb 2016 - 09:38

Ik ook. Leuk bij andere mannen, maar niet bij de mijne ;)

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 04 feb 2016 - 19:27

Er is natuurlijk wel een verschil om opgemaakt te worden omdat je op TV verschijnt (felle lampen en vertekenend licht) of meer uit ijdelheid (in de tram of zo).

Uiteraard moet iedereen doen waar hij/zij/ons/allemaal/niemand zich goed bij voelt etc. etc. maar ik vind het niks voor mannen. Foundation en zo, gekker moet het niet worden!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 05 feb 2016 - 01:03

Nou Paula, je spreekt jezelf wel tegen. Eerst zeg je dat iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt en vervolgens zeg je dat het niet gekker moet worden. Wat een waardeoordeel. Waarom zou je jezelf er druk om maken? En als je jezelf er druk om maakt zegt dat toch vooral dat JIJ je druk maakt, dus is het vooral een tekortkoming van jou (en vele die ook zo denken). Zo jammer voor al die kinderen (en eigenlijk voor iedereen) dat je gedwongen een keurslijf in moet omdat ANDEREN er moeite mee hebben en er bang voor zijn. Als vrouw heb je veel meer vrijheden en hoef je je niet te verantwoorden als je kort haar hebt, een broek draagt etc. Als man zijnde moet je dat wel als je geverfd haar hebt, make up draagt of een rok draagt o.i.d. Gelukkig veranderen tijden snel en hopelijk zullen er nog vele emancipatiegolven komen.

afbeelding van WA

WA

vrijdag 05 feb 2016 - 08:38

Tegenstrijdig: iedereen moet kunnen doen en laten wat hij/zij wil... Maar niet iedereen mag vinden wat hij/zij wil. Gun ook iedereen zijn of haar mening.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 05 feb 2016 - 12:09

LOL

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 04 feb 2016 - 17:53

Waar een foto tot kan leiden. Het onderwerp gaat toch niet over make-up voor mannen zoals vrouwen dit gebruiken maar wel dat het noodzakelijk is bij TV of foto-opnames. Voor de rest vind ik dat iedereen moet doen (of laten) waar zij/hij zich het best meevoelt als zij/hij daarmee geen last veroorzaakt voor/aan haar/zijn medemens.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 04 feb 2016 - 16:33

Ik weet niet beter dat een ieder die voor de t.v. verschijnt een hele lichte make-up op krijgt. Vaak zie je dat iemand die op het laatste moment de studio nog even binnenkomt zelfs nog wat gepoederd wordt anders glimt men zo door de felle lampen van de studio.

afbeelding van heleen00

heleen00

donderdag 04 feb 2016 - 15:11

Leuk zo'n zeldzame foto! Ik vind het begrijpelijk dat make-up gebruikt wordt in verband met licht enzo. Iedereen is vrij om wel of geen make-up te dragen.

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 04 feb 2016 - 15:10

Geert Wilders kleurt niet alleen zijn haar, maar zijn wenkbrouwen lijken ook een beetje aangedikt op de serie foto's van RU.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 04 feb 2016 - 15:02

Iedere presentator op tv zal geschminkt en gepoederd worden, anders is het gewoon niet aangenaam om naar te kijken. Hoe smetteloos een huid ook zal zijn! Iemands gezicht valt compleet weg in dat felle studiolicht.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 04 feb 2016 - 14:31

Wanneer ben je een man? Als je geen make up draagt?
Wanneer ben je een vrouw? Als je wel make up draagt? En zo niet, ben je dan een manwijf?
Waarom hebben vrouwen zoveel meer mogelijkheden in uiterlijk verschijning en worden mannen veroordeeld? Heel kortzichtig. Er is nog een lange weg te gaan. Gelijkheid, leven en laten leven. Angst regeert.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 04 feb 2016 - 15:39

Er is nog een lange weg te gaan om onder ogen te zien dat er verschil is tussen man en vrouw. Make-up bij mannen vind ik idd wel wat vrouw achtig. En dat een man anders er niet uitziet vind ik onzin. Dit geldt ook voor de vrouw.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 04 feb 2016 - 15:41

Mee eens! Make-up is niet noodzakelijk.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 04 feb 2016 - 15:01

2x

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 04 feb 2016 - 15:00

Mee eens!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 04 feb 2016 - 14:01

Is deze foto op de dag van het huwelijk gemaakt? WA is hier nog heel jong.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 04 feb 2016 - 13:53

Zo'n foto zien we nou nooit van Maxima.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 04 feb 2016 - 18:38

Máxima laat zich wel eens opmaken bij de Bijenkorf???

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 04 feb 2016 - 12:19

Wat leuk! Een zeldzame foto.

afbeelding van Gert

Gert

donderdag 04 feb 2016 - 11:34

kijk je geen tv? Ook alle mannen die op tv zijn worden onder handen genomen door visagisten!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 04 feb 2016 - 12:18

Ik zou ze niet graag de kost geven ;-)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 04 feb 2016 - 11:28

Draagt hij make-up? Dit had ik nooit verwacht! Ik dacht dat mannen make-up alleen voor kakkers was!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 04 feb 2016 - 14:50

Wat is dat nou voor rare opmerking? Ik woon in Bloemendaal... Heel veel kakkers hier maar toch echt zonder make-up!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 04 feb 2016 - 15:51

Ik zeg niet dat elke kakker make-up draagt. Maar dat mannen make-up iets is voor kakkerige mannen is. Ik geloof niet dat een bouwvakker of een militair make-up draagt.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 04 feb 2016 - 16:07

Dat noem je niet kakkers maar metromannen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 04 feb 2016 - 18:07

precies Orchidee! ik vind Prins Maurits een type Metroman. Kakkers zijn over het algemeen bankiers, advocaten, artsen, ondernemers, hockeylui, niet een opgemaakt persoon. Maar we gaan om het verhaal van de opgemaakt Koning heen, dat is omdat hij voor camera moet verschijnen en dan worden alle mannen opgemaakt, ook loodgieters en bouwvakkers

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 04 feb 2016 - 23:01

Ik kende de term Metroman helemaal niet maar vond dit "Een metroman of metroseksueel is een man die, in tegenstelling tot "traditioneel ingestelde mannen", geïnteresseerd is in persoonlijke verzorging, mode en trends. De metroseksuele man heeft veel aandacht voor zijn kleding, en uiterlijke verzorging. De term metroseksueel heeft echter niets met de seksuele geaardheid of al dan niet vrouwelijk gedrag te maken. Zowel homoseksuele - als heteroseksuele mannen kennen "traditioneel ingestelde" als metroseksuele mannen.
Het woord metroman is een neologisme dat in Nederland in 2004 opkwam. Het Engelse woord metrosexual werd voor het eerst gebruikt in 1994 door de Britse journalist Mark Simpson. Hij gebruikte het onder meer in een artikel in 2002, waarin hij voetbalmegaster David Beckham voorstelde met "Meet the metrosexual" ("Ontmoet de metroseksueel"). Beckham werd hierdoor een van de bekendste voorbeelden van een metroman."

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 05 feb 2016 - 00:51

Ach ja.... er moet toch een HOKJE gevonden worden hé ;-) Nouja, ik zal je nog meer verwarring schenken.... google eens op gender bender (david bowie), (gender)queer, genderfluid. Zo'n koning of koningin hebben we nog niet. Misschien maar goed ook voor de desbetreffende persoon, maar als het daar is zou het betekenen in wat voor fijne wereld we zouden leven.

A gender bender (slang: one who genderfucks) is a person who disrupts, or "bends", expected gender roles. Gender bending is sometimes a form of social activism undertaken to destroy rigid gender roles and defy sex-role stereotypes, notably in cases where the gender bender finds these roles oppressive. It can be a reaction to, and protest of, homophobia or transphobia. Some gender benders identify with the gender assigned them at birth, but "challenge" the norms of that gender presentation through androgynous dress, adornment, behaviour, and atypical gender roles. Gender benders may self-identify as trans or genderqueer.(wikipedia, gender bender)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?