Addy brengt de Tuin der Lusten tot leven in Rome
Addy van den Krommenacker presenteerde zaterdag zijn najaarscollectie 2016/2017 Bosch by Addy in Rome. Een enthousiast publiek, bestaande uit meer dan 300 gasten, kwamen daarvoor naar de tuin van de residentie van de Nederlandse ambassadeur Joep Wijnands en zijn echtgenote Carmen. De show was in het kader van de Alta Roma Couture Fashionweek. Niet alleen modejournalisten van over de hele wereld, maar ook prominente gasten bezochten het evenement. Onder andere Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Jaime en Prinses Viktória de Bourbon de Parme gaven acte de présence. “Heel veelzijdig en kleurrijk,” noemt de Prins de nieuwe collectie. “Het past heel goed bij het zomerse klimaat van Italië. We mogen trots zijn op zo’n vakman.” Zijn echtgenote droeg voor de gelegenheid een zachtgele creatie van Addy’s hand. Daarnaast waren er vele ambassadeurs die in Rome zijn gestationeerd, de diplomatiek adviseur van de Italiaanse president en balletdanser Giuseppe Picone, die ook in het Nationale Ballet in Nederland heeft gedanst. Ook actrice Gigi Ravelli was erbij.

Addy toonde in 2009 voor het eerst zijn collectie tijdens de ‘Alta Roma’ voor een internationaal publiek en heeft goede herinneringen aan deze fashionweek. De directrice van Alta Roma Fashionweek was blij dat Addy voor de vierde keer zijn opwachting maakte op de Romaanse catwalk. Na New York, Lugano en Sint-Petersburg kon daardoor ook de Italiaanse pers kennismaken met de bijzondere Bosch by Addy-collectie. Onder meer Vogue en Harper’s Bazaar reageerden zeer positief op deze collectie, die geïnspireerd is op het drieluik de Tuin der lusten. Zijn thuisstad ’s-Hertogenbosch had in maart natuurlijk de primeur voor de voorjaarscollectie van Bosch by Addy en deze is nu uitgebreid met een wintercollectie. Daaraan toegevoegd zijn dit keer ook sieraden van Rocks On a Rope, die de creaties complementeerden.

Van den Krommenacker: “Ik ben de Tuin der lusten compleet gaan ontleden en heb mijn best gedaan om er verschillende, nieuwe kunstwerken van te maken. Zo zijn ze bijvoorbeeld afgebeeld op een brokaatzijde met laklaag nu tot leven gekomen als een wandelend schilderij.” Joep Wijnands, de ambassadeur in Italië: “De tuin van de residentie is omgevormd naar de Tuin der Lusten, Il Giardino delle delizie, het bekendste werk van Jheronimus Bosch, om de prachtige collectie van Addy hier te kunnen presenteren. Addy is het levende bewijs dat de Nederlandse fashionwereld booming is en dat die ook in een land als dit stevig voet aan de grond heeft gekregen. Zijn band met Italië is bijzonder; met een evenement als dit hopen we dat het een verdere bijdrage kan leveren aan de promotie van Nederlandse haute couture en Dutch design in zo’n belangrijk modeland.”

Addy: 'Ik was echt trots dat er weer een prachtige koninklijke jurk was. Het was een gele jurk met brokaatrok en top met rebrodékant'

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

dinsdag 12 jul 2016 - 21:04

Oh nee, dit vind ik helemaal niet mooi staan. De dertien-in- een- dozijn-jurk sluit veel te hoog, en het middel zit op de verkeerde plek. En dan zo'n zoete pasteltint, dat staat Victoria niet. Wat mij betreft kiest ze wat spannenders uit, in een wat fellere kleur, wat beter bij haar leeftijd past. Bijvoorbeeld die knalrode avondjurk uit de show, of die prachtige diep aqua-blauwe japon met opdruk.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 12 jul 2016 - 13:56

Ik vind het helemaal niet zo mooi staan bij haar figuur. Bij wat bredere schouders en normale borsten is een iets lagere hals vaak mooier (het wordt minder een blok), al helemaal met een lichte kleur. Verder zeker een paar mooie jurken in zijn collectie. En dat je je afvraagt waarom zij nu ook al net zo (met dat zogenaamde koninklijke accent) moet gaan praten, of deed ze dat al?

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 12 jul 2016 - 14:22

@Jannie: als je je ogen dicht doet klinkt ze als Prinses Beatrix.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 12 jul 2016 - 13:52

Enfin, over ruim zes weken zullen we weten of M zich iets van onze hoop zal aantrekken. Tot die tijd hoop ik op het lef van buitenlandse paparazzi ;-)

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 12 jul 2016 - 10:17

Ik hoop wel dat Maxima hem een kans geeft en het een Nederlands ontwerper gunt om haar "dagelijks " te kleden .
Ik zeg niet dat ik ondersteboven ben van zijn ontwerpen ,maar wat me wel opvalt is dat het prima past .
Geef deze ontwerper een kans om wat gewone jurken ,pakjes of wat dan ook voor de koningin te ontwerpen .Nu heeft Dhr. Vermeulen dat alleenrecht ongeveer in 2016 , wat natuurlijk voor Mathilde ook niet fijn is ( dat is mijn mening hoor ,dus of zij dat jammer vind weet ik natuurlijk niet ,mij zou het op den duur storen )
Maxima zou in mijn ogen veel meer durf en lef en inzet vertonen als ze net als Michelle Obama een ( al is het er maar 1!!!) Nederlandse ontwerper bekendheid te geven .
En ze kan genoeg advies inwinnen om dat voor elkaar te krijgen ,ze heeft alles om het te doen ,maar de wil is er niet ,jammer .
En dan heb je een keer een verkeerd jurkje aan ,dat gebeurt nu ook regelmatig en oké ze draagt sommige kledingstukken een paar uurtjes en we zien het niet meer ,dus wat dat betreft hoeft ze echt niet voor gek te lopen .
Lef ,inzet ,wat meer gevoel voor de economie en een beetje initiatief dat is alles wat Maxima hoeft in te zetten .

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 12 jul 2016 - 16:01

Amen, helemaal mee eens!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 12 jul 2016 - 10:56

Ik denk toch dat ze aan de verkoopcijfers van Jan Taminiau een enorme boost heeft gegeven. En in mindere mate ook aan van Bergen en Iversen. Bovendien is het niet altijd een garantie voor positieve reclame. Sinds Máxima het merk een aantal keer gedragen heeft, weet ik bijvoorbeeld zeker dat ik altijd een grote boog om Spijkers&Spijkers zal maken :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 jul 2016 - 08:05

Ik vind het gele jurkje niet een bijzonder ontwerp.
Ik hoop dat de show meer te bieden had anders is t bizar dat daar de tuin van de NL ambassade voor wordt gebruikt.
Ik hoop ook dat Maxima niet naar Addy gaat: geen opvallende ontwerpen voor een koningin.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 12 jul 2016 - 21:29

Ook ik heb héél erg genoten van al dit fraais : de explosie van verfijnde stoffen, kleuren, vormen, en niet het minst ook van de sierlijke bewegingen van de mooie dames en de hele 'thrill' op de catwalk; de jurk op 6'45'' vind ik fantastisch ! Mooi gesprek ook achteraf met het enthousiaste prinselijk paar ! Dank voor deze bijzonder mooie, echt chique link !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 jul 2016 - 19:00

Dank je voor t filmpje.
Ja mooie stoffen en avondjurken.
Stoffen is zijn passie volgens mij.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 12 jul 2016 - 12:52

Amaliaatje, dank je wel voor de tip .Zooooooooo mooi !!!!! Ik heb genoten van de prachtige stoffen en hele mooie ontwerpen gezien.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 11 jul 2016 - 21:04

Ben ik helemaal met je eens Kareltje.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 12 jul 2016 - 07:35

Toch vind ik dat hij Margriet, Margarita en Annette, geen size zero's, vaak goed weet te kleden.
Irene ziet er ook altijd prachtig uit, maar zij ziet er volgens mij in alle kleding goed uit, sommige mensen hebben dat.

Addy maakt best mooie kleding, maar het is niet echt mijn smaak. Ik vind het nogal 'zoet', glamourachtig en behoorlijk traditioneel. JT en CI zie ik liever. Hebben iets meer kunstzinnigs/onverwachts.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 12 jul 2016 - 17:44

Excuses, alweer dubbel

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 12 jul 2016 - 17:42

@Merel: eens dat AvdK heel traditioneel is. In dat opzicht niet verrassend.
Bijvoorbeeld Charlene: die kleedt zich ook heel traditioneel maar bij haar vind ik het passen.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 12 jul 2016 - 10:51

Ik zou me ook kunnen voorstellen dat het feit dat hij al zoveel klandizie heeft binnen de koninklijke familie een reden is voor Máxima om niet zo gauw voor deze ontwerper te kiezen.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 12 jul 2016 - 16:00

Nou Carmen, Natan heeft ook veel koninklijke klandizie, bijvoorbeeld alle koninklijke dames uit Belgie en soms ook uit Luxemburg. Maar dat weerhoudt Maxima er niet van om ook bij hem te kopen.....

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 12 jul 2016 - 17:13

Begrijp ik, maar het is toch een ander verhaal of je nichtjes en tantes ermee lopen of een andere koningin waar je in principe niet veel mee samen wordt gezien en nauwelijks contact mee hebt. Bovendien lopen er binnen de Oranjes wel heel veel dames met Addy, dus kan me toch voorstellen dat dit meespeelt. Misschien wil ze zich toch duidelijk onderscheiden van de andere Oranje dames qua kleding en merken. Maar het blijft gissen natuurlijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 jul 2016 - 16:15

En vergeet Zweden niet ;)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 11 jul 2016 - 19:40

Mooie collectie en de jurk staat heel goed bij Victoria!
Ik hoop echt niet dat Máxima voor de ontwerpen van Addy gaat kiezen, mooi maar te mainstream: iedereen draagt het. Ik zou haar liever wat meer in Taminiau, Claes Iversen of Mattijs van Bergen zien..

afbeelding van Paula

Paula

maandag 11 jul 2016 - 18:20

Ik hou van de eenvoud en het vrouwelijke model. En het kant. Deze man heeft echt gevoel voor wat een vrouw vrouwelijk maakt. Niks mallotige, hoekige, gezochte en geforceerde kleding maar soepele stoffen en echt draagbare outfits.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 13 jul 2016 - 08:32

Helemaal eens Paula! Super mooi, jammer dat het niet betaalbaar is voor mij:-).

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 11 jul 2016 - 16:08

Wat een mooie jurk, deze kleur zal niet iedereen staan, maar het ontwerp is mooi in zijn eenvoud, en zit perfect ,hopelijk gaat Maxima na de vakantie eens even bij Addy langs..............

afbeelding van Doro

Doro

maandag 11 jul 2016 - 15:43

lijkt niet een heel flatteus ontwerp maar dat komt denk ik door de foto want zijn ontwerpen zijn altijd tot in de perfectie uitgevoerd.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 11 jul 2016 - 15:18

Prachtige jurk van Victoria.
Ik heb de collctie van Addy gezien, echt schitterend.
En nu is het wachten op Maxima..........

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 11 jul 2016 - 14:17

Het ligt misschien wel aan de foto, maar ik vind het een flets geheel. De jurk op zich is super! Ik houd ontzettend van geel. Maar helaas is het niet de kleur die mij het meest flatteert; -(

afbeelding van Marrigje

Marrigje

maandag 11 jul 2016 - 14:12

Prachtig, staat heel mooi bij d'r haar

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?