Terugblik 2015: de kapsels van Máxima

Ik denk dat we allemaal het riedeltje over het losse haar van koningin Máxima inmiddels wel van binnen en buiten kennen, maar de log van vandaag richt zich op wat anders: de chignons! Alle DIY-kapsels heb ik buiten beeld gelaten vanwege de omvang van de log. Enjoy!

DIY: de getoupeerde updo

Koningin Máxima is voor mij een grote inspiratiebron. Haar kledingstijl daagt me uit om te experimenteren met kleuren en te kiezen voor sprekende accessoires. Toch zijn niet alleen haar outfits interessant voor mij. Ook haar kapsels intrigeren me altijd weer. Wat mij betreft een goede reden voor een nieuwe serie, waarin we ons laten inspireren door de 'hoofdzaken' van de koningin. We krijgen tips van diverse kapsters en ook komen er ideeën voorbij voor de koningin zelf. In deel 1: de getoupeerde updo.

Terugblik: de kapsels van koningin Máxima

Nu de fotosessie achter de rug is, is het de hoogste tijd om terug te blikken op het afgelopen seizoen. We beginnen bovenaan: bij de kapsels! 101 keer zagen we koningin Máxima op de rode loper verschijnen. Meer dan de helft van de tijd droeg ze haar haren los. Niet altijd met de bekende coupe windhoos, maar ook met prachtig gekruld haar. 35 keer had Máxima haar haren in een knot. 26 keer duidelijk kapperswerk, 9 keer waarschijnlijk een DIY-kapsel. Een staart zien we ook steeds vaker bij de koningin. Dit seizoen zelfs 8 keer. Half opgestoken kapsels zagen we het minst: tweemaal.

Máxima's make up 3 mei 2015

Koningin Máxima viert deze week vakantie met haar prinsesjes, dus daarom blikken we deze week terug op enkele bijzondere looks van de afgelopen maanden. Vandaag kijken we naar de make up van 3 mei, toen Máxima bij Stichting Vier het Leven was. Máxima's vaste visagiste is Elles Nijkamp, die vooral bekend is geworden als de visagiste van Daphne Deckers. Elles werkt met de producten van Shisheido en durft risico's te nemen en dat zie je terug bij onze koningin.

Kapsel Prinsjesdag 2002

Tijdens Prinsjesdag 2002 trok de felrode japon van Máxima de meeste aandacht, maar ook haar kapsel verdient wat mij betreft wel wat aandacht.

Máxima's kapsel van 22 mei

Op 22 mei stonden in Máxima's agenda drie afspraken. 's Ochtends begon de dag met de opening van een conferentie, waarna de koningin zich omkleedde op het paleis voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. De dag werd afgesloten met een concert van de Koninklijke Sophia's Vereeniging in de sprookjesachtige Efteling. Op Modekoningin Máxima spraken we die dag voornamelijk over haar kleding, maar ook het kapsel is zeker de moeite waard. In deze log daarom extra aandacht voor de assymetrische chignon, die aan de linkerzijde van Máxima's hoofd is vastgezet. Wie de maker is van het kapsel is niet bevestigd, maar ik vermoed -gezien de stijl- dat dit het werk is van Máxima's vaste kapster Elles Nijkamp.

Kapsel: De Grace Kelly-rol

Een van mijn eerste echte Máxima-uitjes was in 2007, toen Máxima in Hilversum het jubileumcongres van Beeld en Geluid bijwoonde. Voor de gelegenheid koos de prinses een klassieke look in de stijl van Grace Kelly. Het kapsel herkennen we denk ik allemaal wel en ook het klassieke jurkje en de manier waarop Máxima haar vestje heeft omgeslagen lijkt geïnspireerd op een van de grootste stijliconen van de vorige eeuw. Wat mij betreft laat Máxima zich vaker inspireren en kiest ze -tijdens de meer formelere optredens- nog een keer voor dit bijzondere kapsel.

Máxima's kapsel tijdens fotoshoot in 2011

In 2011 liet prinses Máxima zich uitgebreid fotograferen ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag door een bekende Nederlandse fotograaf. Omdat hij werkt met speciaal licht werd de bekende visagist Pernell Kusmus opgetrommeld voor een natuurlijk resultaat. Het kapsel, waar we vandaag wat beter naar kijken, is gedaan door Ilham Mestour, die inmiddels een indrukwekkende cv heeft opgebouwd. Zoals op onderstaande foto's te zien is, is de basis van Máxima's haar een tikkeltje nonchalant en licht getoupeerd opgestoken, terwijl de knot een waar kunstwerk is met allemaal in elkaar geweven lokken. Hoewel het kapsel totaal niet past bij de kapsels die Máxima nogmaal gesproken heeft, hoop ik dat Máxima in de toekomst vaker gebruik gaat maken van Ilhams kwaliteiten. Mijns inziens is ze goed in staat een koninklijke knot te maken die past bij de kleding van de koningin en haar koninklijke functie. Wat vinden jullie van dit kapsel van Máxima?

Pagina's

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?