Máxima's tevreden dochters

Wat geef je iemand die alles al heeft? Waarschijnlijk geen deegroller of keukenmixer, maar een gepersonaliseerd cadeau is natuurlijk altijd goed. Máxima heeft meerdere armbanden die haar gezin symboliseren. We kennen allemaal de gouden armband met vijf edelstenen -van juwelier Steltman- wel, maar er is meer! Zo heeft Máxima sinds 17 mei 2016 -haar 45ste verjaardag dus- een gouden armband met daarop de complimenterende tekst: Best mom ever.

Favoriete hoeden Máxima - deel 3

Koningin Máxima heeft een heel verrassende stijl, maar tegelijkertijd heeft ook zij haar voorkeuren. De hoed die de koningin afgelopen zaterdag droeg is daar een goed voorbeeld van. In 2005 droeg ze een soortgelijke donkerbruine versie tijdens een kerkdienst ter ere van Beatrix' regeringsjubileum, in 2007 kwam hier een grijs/bruine hoed bij en als we daar de bruin/grijze hoeden met opgeslagen rand bij én de hoed van zaterdag bij optellen, hebben we een mooie collectie hoeden die passen bij Máxima's koninginnelook. Maar Máxima is niet de enige die het succes van dit hoedenmodel heeft ontdekt.

Expositie Tassenmuseum

In het voorjaar van 2016 werd ik benaderd door een conservator van het Tassenmuseum in Amsterdam. De expositie over koninklijke tassen stond in de steigers, maar was nog niet compleet. Samen met de conservator heb ik vervolgens nagedacht over enkele toevoegingen, maar het duurde even voor ik het resultaat kon zien. De opening was namelijk in oktober, en ik lag op dat moment nog in het kraambed. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, en afgelopen week ben ik samen met een bezoeker van deze website naar Amsterdam afgereisd om de tentoonstelling te bezichten. Een feestje, want het Tassenmuseum an sich is al absoluut een bezoekje waard. Het museum is gevestigd in een oud grachtenpand, en op meerdere verdiepingen word je als bezoeker helemaal bijgepraat over de geschiedenis van de tas en de huidige ontwikkelingen. In de ruimte voor de tijdelijke exposities kun je vervolgens genieten van koninklijke tassen van vroeger en nu. In de vitrines staan drie onderwerpen centraal: prinses Gracia, Queen Elizabeth en de Nederlandse royals. Het zal jullie vast niet verbazen dat met name het laatste onderdeel mijn interesse heeft.

Máxima's hoeden: de baret

In de serie 'Máxima's hoeden' kijken we naar de hoeden van koningin Máxima. Niet gesorteerd per jaar of kleur, maar per model. Na de cloche en turban is dit keer de baret aan de beurt. Momenteel geen populaire hoed in koninklijke kringen, maar dat is wel eens heel anders geweest.

Broches: mooi en multifunctioneel

Broches worden in het algemeen op een jasje of top gespeld, maar koningin Máxima heeft ons op overtuigende wijze laten zien dat sierspelden ook prachtig staan op een tas, hoed of chignon. En Máxima is daarin zeker geen uitzondering.

Máxima's oorbellen: 2016

In de afgelopen weken hebben we gekeken naar de schoenen, hoeden en outfits die Máxima droeg in 2016, maar ook de oorsieraden van de koningin verdienen natuurlijk wel wat aandacht. In 2016 droeg koningin Máxima 19 paar nieuwe oorbellen/oorstekers, waardoor de teller van Máxima's oorbellencollectie nu op 280 paar staat. Dit betekent overigens niet dat ze precies 280 paar oorbellen heeft, want onderlinge combinaties worden afzonderlijk geteld. Bij bepaalde oorstekers heeft Máxima meerdere hangers, waardoor de teller snel oploopt. Maar hoe je het ook went of keert: met 280 paar oorbellen kan Máxima altijd wel passende oorsieraden vinden.

Pagina's

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?