Máxima's zwarte hoeden

Koningin Máxima heeft een kamer vol met hoeden. Kleurrijke fascinators, rieten vliegende schotels en natuurlijk meerdere dophoedjes van vilt. Ik hoef vast niet uit te leggen waarom koningin Máxima een groot gedeelte van haar collectie morgen niet zal kunnen dragen, maar gelukkig blijven er nog altijd genoeg exemplaren over die wel voldoen aan het kledingvoorschrift: zwart.

Máxima's tevreden dochters

Wat geef je iemand die alles al heeft? Waarschijnlijk geen deegroller of keukenmixer, maar een gepersonaliseerd cadeau is natuurlijk altijd goed. Máxima heeft meerdere armbanden die haar gezin symboliseren. We kennen allemaal de gouden armband met vijf edelstenen -van juwelier Steltman- wel, maar er is meer! Zo heeft Máxima sinds 17 mei 2016 -haar 45ste verjaardag dus- een gouden armband met daarop de complimenterende tekst: Best mom ever.

Favoriete hoeden Máxima - deel 3

Koningin Máxima heeft een heel verrassende stijl, maar tegelijkertijd heeft ook zij haar voorkeuren. De hoed die de koningin afgelopen zaterdag droeg is daar een goed voorbeeld van. In 2005 droeg ze een soortgelijke donkerbruine versie tijdens een kerkdienst ter ere van Beatrix' regeringsjubileum, in 2007 kwam hier een grijs/bruine hoed bij en als we daar de bruin/grijze hoeden met opgeslagen rand bij én de hoed van zaterdag bij optellen, hebben we een mooie collectie hoeden die passen bij Máxima's koninginnelook. Maar Máxima is niet de enige die het succes van dit hoedenmodel heeft ontdekt.

Expositie Tassenmuseum

In het voorjaar van 2016 werd ik benaderd door een conservator van het Tassenmuseum in Amsterdam. De expositie over koninklijke tassen stond in de steigers, maar was nog niet compleet. Samen met de conservator heb ik vervolgens nagedacht over enkele toevoegingen, maar het duurde even voor ik het resultaat kon zien. De opening was namelijk in oktober, en ik lag op dat moment nog in het kraambed. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, en afgelopen week ben ik samen met een bezoeker van deze website naar Amsterdam afgereisd om de tentoonstelling te bezichten. Een feestje, want het Tassenmuseum an sich is al absoluut een bezoekje waard. Het museum is gevestigd in een oud grachtenpand, en op meerdere verdiepingen word je als bezoeker helemaal bijgepraat over de geschiedenis van de tas en de huidige ontwikkelingen. In de ruimte voor de tijdelijke exposities kun je vervolgens genieten van koninklijke tassen van vroeger en nu. In de vitrines staan drie onderwerpen centraal: prinses Gracia, Queen Elizabeth en de Nederlandse royals. Het zal jullie vast niet verbazen dat met name het laatste onderdeel mijn interesse heeft.

Pagina's

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?