Koningin Máxima draagt steeds vaker Duch Design, maar toch draagt zij -in vergelijking met haar collega's- maar weinig mode van eigen bodem. In deze nieuwe serie komen alle Nederlandse outfits van koningin Máxima aan bod. Ik ben benieuwd wat jullie oordeel is. In de Linda vraagt hoofdredacteur Jossine zich af of Máxima niet in de Best Dressed-list van Harper's Bazaar is gekomen door Dutch Design, maar in tegenstelling tot mijn bijna naamgenoot geloof ik dat onze koningin juist meer kans maakt op een vermelding mét Dutch Design. Onderstaande outfits getuigen van lef, ambacht en traditie: perfect voor een koningin dus. 

Op een rij: alle outfits van Claes Iversen. Van links naar rechts: 1 en 2: Twee keer een oranje broekpak. 3: De grijze mantel met haken en moertjes, als een ode aan de ambacht. Helaas werd de symboliek anders geinterpreteerd en staat de mantel nu vooral bekend als hakenkruismantel. 4: Duifgrijze japon met ruches. 5: Asymmetrische avondrobe met prachtige broderie.  6: Gestreepte japon uit de pret-a-porter-collectie. 7: Tweedelige japon, bestaande uit een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. De rok is bewerkt met nachtblauw guipire kant en kleine pailletten in een asymmetrisch verloop. 8 en 9: Wollen robe manteau. 10: Robe manteau uit de FW 2015-collectie. 

Outfits van Mattijs van Bergen: 1: Knielange japon met groene accenten rond de taille. 2: knielange japon met goudkleurig ceintuur. 3: tweedelige combinatie uit de collectie Photo to Fashion. De blouse van zijden organza met print, heeft subtiel geplooide pofmouwen en brede manchetten. Opvallend detail zijn de grosgrain biezen langs de knoopsluiting, de manchetten en het rugpand. De blouse wordt gedragen met de semi-transparante hoog getailleerde bandplooibroek van twee lagen organza met print van een rookwolk die doorloopt rond de broekspijpen.  

De outfit van Jan Taminiau: 1: Bordeauxrode japon met een degradé wyber-patroon van zilverkleurige pailletten. 

Maar er is meer. 1: Rood skipak van het Nederlandse Goldbergh. 2: Rok van het Haagse modemerk Lady Africa. Zoals de naam al zegt laat het merk zich volop inspireren door Afrika. De stof van Máxima's rok komt echter uit Nederland, of beter gezegd: de fabriek van Vlisco. 3: Donkerblauw broekpak van Suitsupply. 

Foto's met dank aan:

PicturepressHolland.nl
Monarchypress.com 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 18 apr 2017 - 14:25

Ik ben fan van de creaties van Mattijs van Bergen. Zeker van nummer 3 het broekpak! Helemaal geweldig vind ik dit pak. Op 2 nummer 1 deze prachtige jurk. De goede lengte en het kleurverloop, helemaal goed.
Jan Taminiau maakt schitterende japonnen voor echte speciale gelegenheden, dat is vakwerk, zeg maar net als vroeger je 'zondagse' kleren! Voor de 'gewone doordeweekse' dagen geef ik de voorkeur aan Mattijs. Cleas Iversen maakt ook mooie kleding met inderdaad veel vakmanschap en originele details. Maar kan mij minder bekoren. Hier natuurlijk niet genoemd omdat hij geen Dutch Design maakt is Natan, veel van zijn kleding kan ik wel waarderen. Zij staan Máxima gewoon goed!

afbeelding van car

car

dinsdag 18 apr 2017 - 15:54

Ik vind de Afrika outfit en het broekpak onze koningin een hele mooie look geven! Echt wat anderss! Ik hou daarvan! Dat mooi aangesloten pak, staat haar geweldig! De oranje jurk o.a. gedragen tijdens staatsbezoek aan Japan vind ik als klassieker weer 1 van mooiste ! :)

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 18 apr 2017 - 16:08

Leuk overzicht, Josine! Ik vind de twee jurken van Matthijs van Bergen erg mooi. De japon met ruches van Iversen en de robe manteau van het bezoek aan Parijs vind ik ook erg mooi.
Ik ben benieuwd naar de volgende blogs van deze serie:)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 18 apr 2017 - 16:13

Wat een prachtig overzicht! Het rijtje Claes Iversen is bij mij toch wel favoriet, zo ontzettend veel stijl en klasse, maar Jan Taminiau heeft inmiddels ook al vele prachtige creaties voor haar gemaakt. Zelf vind ik die zwaar aangerimpelde rokken bij sommige japonnen niet zo heel erg mooi, maar de avondjaponnen zijn altijd prachtig! Het grijzige gazen broekpak vind ik stunning!

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 18 apr 2017 - 17:47

Ik vind eigenlijk alle outfits op deze pagina erg mooi.
Dit is niet omdat het perse Dutch Design is, maar ik vind de ontwerpen van deze ontwerpers krachtig (ik kan het niet anders uitleggen sorry!), waardoor ik de kleding mooi bij Maxima's uitstraling vind passen.
Eerlijk is eerlijk, Maxima draagt zelden Dutch design op werkbezoeken en vaak bij speciale gelegenheden waardoor ze er vaak mooi afgestyld uit ziet. Dit haalt kleding vaak ontzettend op!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 18 apr 2017 - 19:48

Super dat Máxima de prachtige outfits van Claes Iversen aan haar Dutch design collectie toegevoegd heeft. De robe manteau uit Parijs hoop ik snel weer eens te zien. Ook de eerder gedragen ontwerpen van Mattijs van Betgen en Taminiau vind ik geweldig. De oranje en beige- groene jurk staan Máxima echt geweldig. De outfits van Natan zijn Ok, maar ik ben iedere keet weer blij als ze voor een outfit van deze ontwerpers kiest. Ik hoop dat ze voor de Koningsdag outfit of het staatsbezoek aan Italië ook weer voor een van hun ontwerpen kiest.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 18 apr 2017 - 19:00

Grappig om te zien hoe de Dutch Design outfits zo opvallen als het gaat om orginaliteit en gedurfdheid. Echt heel anders dan de voorspelbaarheid van Natan bijvoorbeeld. En wat durft onze koningin op dat vlak haar nek uit te steken. We 'klagen' vaak over te weinig Dutch Design, maar wat Máxima laat zien is toch telkens weer gedurfd.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 18 apr 2017 - 20:21

Mis ik nu spijkers en spijkers??

afbeelding van Kareltje

Kareltje

dinsdag 18 apr 2017 - 20:27

Ssst, gauw vergeten...

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 18 apr 2017 - 21:20

Nee, er wordt hier altijd maar geroeptoetert om dutch design, je zal het krijgen ook! Hahaha

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 apr 2017 - 22:09

Wanneer droeg ze Spijkers en Spijkers in 2016 dan? :)

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 18 apr 2017 - 20:22

Dat pak van suitsupply, fantastisch!!! Was ook mooi met winter spelen dat donkerblauwe pak

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 18 apr 2017 - 21:07

De robe manteau uit de FW 2015-collectie van Claes Iversen verdient het om herdragen te worden.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 18 apr 2017 - 21:21

Mis nog meer dutch design, maar ik zal me stil houden Kareltje!!!!. Bedoel het allemaal als grapje hoor!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 18 apr 2017 - 22:10

Heb je de tekst wel gelezen? :P Dit is een overzicht van 2016 :P ;)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 19 apr 2017 - 06:26

De outfits van Claes Iversen vind ik geweldig, behalve het oranje broekpak.
De 2 jurken van MvB ben ik helemaal weg van. Die vind ik zo mooi staan bij Maxima!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 19 apr 2017 - 07:01

Natan heeft één bepaalde stijl en ik vind het dus lastig vergelijken met Dutch Design, waarin meerdere stijlen zitten. Wat ik mis in bovenstaande outfits is vaak dat het voor mij helemaal áf is. Dus alles klopt. Dat heb ik nou bijna nergens. Zelfs bij de op zich schitterende Prinsjesdagjurk zijn er weer teveel accessoires of komt de jurk niet goed tot zijn recht.
De kleding die goed staat zijn voor mij dan de knielange japonnen. Ik word er vrolijk van, het heeft een jaren '50 look. De zilverkleurige avondjurk van Taminiau is ook erg mooi. Het oranje broekpak wil ik echt nooit meer terugzien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 19 apr 2017 - 14:50

De oranje Japan jurk
De Parijs jas
De Denemarken jas
En de jurk bij Belgisch bezoek
steken er bovenuit.
De wyberavondjurk zou zonder die stola nog een keer kunnen. Maar hoeft niet. Dan liever nog de prinsjesdagoutfit.
Blij dat we geen Spijkers hebben gezien
Dutch design is zeker geen gouden garantie op succes. Die zwartwitte jurk in Australië vond ik destijds leuk als afwisseling. Nu vind ik m toch wat gewoontjes.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 19 apr 2017 - 18:17

Is dit echt alles aan Dutch Design dat ze heeft gedragen? Beschamend weinig. Ik schat zo'n tien, vijftien procent van alles van ze heeft gedragen? Misschien leuk om eens uit te zoeken voor een blogje Josine.
Voorspelling: Koningsdag: Natan! Lang leve Belgie zullen we maar zeggen....

afbeelding van Kareltje

Kareltje

woensdag 19 apr 2017 - 20:37

Stel je voor: Maxima zou i.p.v. Natan kiezen voor modehuis Pauw. Zelfde prijzen maar wel Nederlands. Denken we dat dit haar zou staan? Vinden we haar dan representatief? Vinden we haar dan een visiteplaatje?

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 20 apr 2017 - 17:16

Geen idee. Ken dat merk niet goed. Maar er is vast een Nederlandse ontwerper te vinden die er voor kan zorgen dat ze er representatief uit ziet. Toch? Kan al snel beter dan de vaak slechte zittende creaties van Natan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 19 apr 2017 - 21:18

Beschamend dat er zo weinig chique draagbaars wordt gemaakt door NL ontwerpers?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 21 apr 2017 - 12:32

Is dat zo dan? Volgens mij zijn die best te vinden.......

afbeelding van Kareltje

Kareltje

zaterdag 22 apr 2017 - 22:03

Wat zijn je suggsesties? En dan bedoel ik in prijscategorie Natan zodat we wel appels met appels vergelijken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 22 apr 2017 - 22:35

Janice, Bjorn van Kersten of pret-a-porter van Mart Visser is denk ik wel vergelijkbaar qua prijs en zou ik wel eens willen zien bij Máxima. Wel met enkele aanpassingen (mn roklengte/decolleté).

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?