In 2001 moest Máxima als toekomstige prinses op zoek naar kleding die paste bij haar leven aan het hof. De verloofde van de prins ging langs bij Graciela Naum, Natan, Pierre Gauthier, Dolce & Gabbana en Valentino, maar verdere namen ontbraken. Tot vandaag, want ik kan jullie na al die jaren eindelijk vertellen wie Máxima's donkerbruine mantel heeft gemaakt die we zagen tijdens het kennismakingsbezoek aan Zeeland.

Máxima kocht de wollen bouclé in Brussel en liet er vervolgens een lange mantel met leren biezen van maken bij Paul Verschragen in Den Haag. Normaal gesproken werd bij deze maatkleermaker alleen herenkleding gemaakt, maar uitzonderingen bevestigen de regel. Coupeuse Ineke de Jong, die nu voor zichzelf werkt onder haar eigen naam, kreeg de eer om de mantel te maken voor Koninginnedag 2001. Máxima had duidelijke ideeen over de mantel en had ook nog een stof uit Ierland bij zich voor een geruite mantel. Het laatstgenoemde kledingstuk hebben we nooit gezien, maar even leek het erop dat we ook de bruine mantel niet zouden gaan zien. Koninginnedag 2001 ging immers niet door vanwege MKZ, dus vierde de koninklijke familie de verjaardag van Juliana gewoon op Paleis Soestdijk. Tot grote blijdschap van mevrouw De Jong kwam het kledingstuk, nadat het buiten de publiciteit al gedragen was bij een huwelijk, toch tevoorschijn.

Na de kennismakingstoer verdween de mantel vervolgens ook nog niet uit beeld, want tijdens de uitreiking van de Geuzenpenning zagen we het kledingstuk opnieuw. Een bijzonder verhaal, zeker omdat Ineke de Jong een vaste bezoeker is van deze site. Dagelijks becommentariseren wij de kleding van Máxima, maar er kunnen maar weinig mensen zeggen dat zij hebben samengewerkt met de koningin. 

Benieuwd naar meer werk van Ineke de Jong? Neem dan een kijkje op haar website. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 23 jan 2017 - 11:12

Zo leuk dat een bezoeker van deze site deze mantel mocht maken!

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 23 jan 2017 - 11:17

Wat super leuk dat je er achter bent gekomen door wie de mantel gemaakt is Josine! En nog leuker dat het een vaste MKM-bezoekster is die de eer hadden de mantel te maken! :)

afbeelding van Els

Els

maandag 23 jan 2017 - 12:59

Wat waren ze allebei nog jong! Heerlijk om weer even terug te zien.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 23 jan 2017 - 13:29

Wat maakt zij prachtige mode! Vooral die vogue vintage modellen, geweldig! Als ik Maxima was, dan wist ik het wel en kocht ik niet meer bij Natan maar bij Ineke de Jong.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

maandag 23 jan 2017 - 13:49

Ik heb dit altijd een hele mooie mantel gevonden en zie m graag terug. Heb uiteraard ook gelijk op de site gekeken. Wat mij vooral opvalt is dat de juiste stof echt het verschil maakt tussen een wel of niet geslaagde creatie. Wat dat betreft heeft Máxima het in 2001 meer dan goed gezien!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 23 jan 2017 - 14:08

Wat leuk! Super voor je, Ineke! En wat gaaf dat je die info met ons deelt!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 23 jan 2017 - 14:19

Wat super leuk dat Ineke deze mantel gemaakt heeft. Prachtige jas, die verdient het om weer herdragen te worden! Dus hopelijk verrast Máxima ons hier nog een keer mee.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 23 jan 2017 - 14:49

Compliment aan Ineke de Jong, ik vind het erg leuk voor haar!

Trouwens, als ik Máxima's gebit zie -met alle respect- is er wel het een en ander aan verbeterd. Zou ik ook doen in haar positie, want hoewel het prima oogt, vind ik haar gebit er veel op vooruit gegaan.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 23 jan 2017 - 15:36

Wat een leuke ontdekking, fijn voor Ineke de Jong, wat zou het leuk zijn als Maxima meer kocht bij Ineke de Jong!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 23 jan 2017 - 16:11

Volgens mij heeft ze deze mantel nog gedragen toen ze in verwachting was. Foto met hand op buik en op bol. Of was dat iets anders?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 23 jan 2017 - 19:33

Die was kort :)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 23 jan 2017 - 16:41

Leuke mantel! Nu komen de lange mantels weer in de mode; het zo leuk zijn als ze deze nogmaals zou dragen. Ze zou dit kunnen combineren met een poederroze hoed ofzo.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 30 jan 2017 - 19:14

Mooi gemaakte Jas, hoor. Ze zou hem nu over haar schouders dragen, denk ik.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?