De eerste helft van 2017 ligt alweer achter ons en dus gaan we terugblikken, de balans opmaken en vooral nog even nagenieten van al het moois en wonderlijke wat ons werd voorgeschoteld door modekoningin Máxima. In deze log: Máxima's avondjurken van 2017. 

1. Vorig jaar droeg koningin Máxima publiekelijk slechts 1 avondjurk van Jan Taminiau, maar dit jaar heeft ze dat ruimschoots goedgemaakt. Zo zagen we tijdens een society huwelijk in Londen een nieuwe smaragdgroene avondjurk van de Brabantse couturier. Adembenemend mooi! Hopelijk komt deze jurk heel binnenkort weer eens in beeld. 

2. Enkele dagen later zagen we Máxima opnieuw in een nieuwe avondjapon. Ditmaal een rode kaftan -met pauwenstaart-collier uit de pret-a-porter-collectie van modehuis Valentino. 

3. De derde japon is opnieuw een ontwerp van Jan Taminiau, en wat voor één! Schitterend van top tot teen! We zagen de japon eenmaal eerder tijdens het huwelijk van haar broertje Juan. Door het decolleté iets te verhogen, bleek de feestjurk ook erg geschikt voor een formeel staatsbanket met de Argentijnse president. Ook een feestje is het diamanten collier, dat al decennialang buiten beeld was gebleven. Máxima weet gelukkig wel raad met de historische collectie Oranjejuwelen. 

Vermaakt decolleté: 

4. De maand april was dit jaar een echte feestmaand. Op 3 april droeg Máxima tijdens het Koningsdagconcert in Tilburg een japon uit de pret-a-porter collectie van Giambatista Valli. In de log had ik de jurk keurig omschreven als een 'lange avondjurk met een geprint bloemendessin', maar op de website kreeg het kledingstuk al snel de naam 'bloemetjesgordijn' toebedeeld. Lieve dames, jullie willen niet weten hoe vaak ik moet glimlachen om jullie! :-) 

5. Aan het eind van de feestmaand werd de 50ste verjaardag gevierd van de koning. Voor de gelegenheid liet de koningin een japon maken bij Jan Taminiau. Net als bij de japon voor Prinsjesdag 2015 is ook nu weer het borduurwerk geinspireerd op het behang van de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. 

6. Een dag later mocht de koningin opnieuw in vol ornaat op komen draven. Wat heeft ze toch een fantastisch leven. Natuurlijk zijn er zeker mindere kanten aan haar leven (in joggingsbroek naar de Albert Heijn zit er niet bij voor Máxima), maar het lijkt me een waar feest om dergelijke couturejurken te dragen en voor enkele tonnen aan diamanten op m'n hoofd. Maar goed, terug naar de jurk. Voor het besloten verjaardagsfeest liet Máxima een rode asymmetrische japon maken bij Jan Taminiau. We zagen het kledingstuk in juni opnieuw tijdens het staatsbezoek aan Italie (rechts). 

7. In mei zagen we Máxima opnieuw drie keer met een avondjurk. Zo droeg zij in Oslo tijdens de verjaardag van het Noorse koningspaar de japon van Prinsjesdag 2015. Een ontwerp van Jan Taminiau. 

8. De achtste jurk van afgelopen seizoen is opnieuw een sterk staaltje Dutch Design, maar dit keer niet van Jan Taminiau. De ontwerper is namelijk Claes Iversen. Op de tweede dag van het verjaardagsfeest in Noorwegen droeg Máxima de rok van Prinsjesdag 2016, maar ditmaal met een andere top. Wat een prachtige manier van recyclen! 

De twee totaalplaatjes naast elkaar:

9. Eind van de maand was de koningin vervolgens aanwezig bij het diplomatendiner en ook hier werd ze in avondjurk verwacht. Ditmaal droeg Máxima echter geen Dutch Design, want haar kanten japon is een ontwerp van Natan. We zagen de jurk voor het eerst in 2007 tijdens Prinsjesdag en sindsdien is de jurk nog drie keer publiekelijk gedragen. 

10. In Italie droeg Máxima naast de rode japon van Taminiau ook een 'oudje' van Valentino. Máxima droeg de lichtroze japon voor het eerst in 2004 in Denemarken, maar na een update in 2013 is de robe inmiddels alweer twee keer publiekelijk gedragen. 

11. En wat had ik graag de log hier geeindigd. Maar helaas, 'last but not least' gaat vandaag een keer niet op. In Italie droeg Máxima namelijk ook nog een zwarte japon met franjes en gaas. Ik moet zeggen dat ik de halslijn wel aardig vind, maar daar blijft het bij. Gelukkig is mijn mening slechts een mening, dus wie weet denken jullie er wel heel anders over. Laat het me maar weten in een reactie. 

De jurken op een rij:

 

Ps. Omdat de zomervakantie dit jaar wordt onderbroken door het EK en de herdenking van de MH-17, heb ik het jaar simpelweg opgedeeld in januari t/m juni en juli t/m december. De avondjurk die we onlangs in Londen zagen moet dus nog even wachten tot het einde van het jaar. Vindtie vast niet erg ;) 

Foto's met dank aan: Monarchypress.com 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 14 jul 2017 - 17:18

Geen poll dit keer? :)

afbeelding van Josine

Josine

vrijdag 14 jul 2017 - 12:10

Speciaal voor jou toegevoegd :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 14 jul 2017 - 17:31

Ik voel me vereerd!! :):):)

Ik heb gestemd op nr. 7, de lichtpaarse geborduurde jurk van Jan Taminiau. Omdat ik die gewoon geweldig mooi vind EN er helemaal niets op aan te merken heb. Toen ze hem voor Prinsjesdag droeg vond ik hem al prachtig, maar een beetje overdressed voor de gelegenheid, maar nu echt perfect. Normaal stem ik wel graag voor iets nieuws, maar goed... :)

Nr. 1 - groene jurk London: ik kan niet goed beoordelen hoe hij Maxima staat, omdat het fotootje maar klein is. De kleur groen vind ik (zoals hij hier overkomt) echter niet zo mooi.

Nr. 2 - rode Valentino: rood staat Maxima in het algemeen heel goed. Deze jurk: mwah. Iets te kort, beetje erg :gewaad-achtig", ben uitgekeken op die schoenen. Niet echt Maxima.

Nr. 3 - roze Taminiau. Prachtige japon!! Zou misschien wel mijn nummer 1 zijn geweest, ware het niet dat ik in het algemeen niet echt fan ben van strapless. Daarom heb ik niet voor deze jurk gestemd dit keer... Maar zo'n goede verbetering met het iets verhoogde decolleté! En ook zonder die cape, want die vond ik toen bij haar broers trouwerij zo shiny en over-the-top!

Nr. 4 - Giambatista Valli. In eerste instantie niet kapot van. Niet wat ik echt bij Maxima verwacht, meer stijl Mette-Marit. Maar toch is het wel een aardige jurk, hoor. Misschien met een andere kapsel (zoals bij de avondvaart na de inhuldiging)?

Nr. 5 - paarse Taminiau van het 50-jaar diner. Niet mijn jurk, sorry. Ik kan waarderen dat die heel veel werk is geweest, en dat het mooi is dat de jurk gebaseerd is op een behang-motief van het paleis. Maar toch vind ik hem minder mooi. Ik hou met name niet zo van de kruiselingse goudkleurige banden. Moet toch wat aan bondage etc. denken, alsof ze ingesnoerd is.

Nr. 6 - felrode jurk van Taminiau. Mijn nummer 3 in de poll (als dat zou kunnen). Op Willem-Alexander's verjaardag kon ik het nog niet goed beoordelen, maar in Rome vond ik hem geweldig! Spetterend! En laat de rode lipstick maar komen!

Nr. 7 - mijn stem

Nr. 8 - blauw-gouden Claes Iversen (misschien nog de moeite waard om de naam van de ontwerper te vermelden in de log?). Ook mooi. Heeft niet mijn stem gekregen omdat ik de rok iets stug vind en ik het jammer vind dat je de naad aan de bodem kan zien. Wel super-creatief hoe dit van rok in jurk omgetoverd is! En wel heel mooi ook hoor!

Nr. 9 - beige Natan. Helemaal geen succes. Te kleurloos/bleek. Te smal, zonder uitstaande rok of sleepje of zo. Te mouwloos. Alles bij elkaar geen goede jurk voor Maxima.

Nr. 10 - lichtroze Valentino met stroken. Heel feestelijk en lieflijk. Ik denk dat ik - als puntje bij paaltje komt - de jurk mooier vond zonder de kanten toevoegingen.

Nr. 11 - zwarte jurk (ben vergeten welke ontwerper). Echt afschuwelijk. Maar eerlijk gezegd zou dit niet eens een avondjurk mogen heten. Horrible!! Hoe kan ze het dragen?!

afbeelding van Sandra

Sandra

vrijdag 14 jul 2017 - 12:08

De rode avondjurk van Taminiau die ze in Rome draagt en tijdens het verjaardagsfeest van de koning vind ik echt prachtig. Ik zou er heel graag bewegend beeld van zien.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 14 jul 2017 - 12:23

Wat een fantastisch overzicht en wat een mooie jurken. Dit maakt het kiezen heel lastig want alle Taminiau jurken zijn mooi en ook de prinsjesdag rok met top van Claes Iversen is een plaatje. Het is de roze Taminiau jurk geworden. Sprookjesachtig mooi. De zwarte jurk met franje hoort wat mij betreft niet kn dit rijtje thuis. Te casual.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 14 jul 2017 - 12:26

Ik ga ook voor de rode Taminiau. Rood is een heel goede kleur voor haar en de jurk is feestelijk maar toch ook op de een of andere manier vrij sober. In Rome prachtig gecombineerd met de juwelen uit de familiekluis, al had ze wat mij betreft het collier ook wel weg mogen laten. Less is more...

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

vrijdag 14 jul 2017 - 12:38

Wat een mooi overzicht! Dit is moeilijk kiezen zeg.
De mooiste lichtroze vermaakt japon! Het kapsel en de juwelen maken het helemaal af.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 14 jul 2017 - 12:46

Voor mij is nr 3, de roze Taminiau, de mooiste. Op alle andere jurken heb ik wel iets aan te merken, op deze niet. De zwarte vind ik trouwens geen avondjurk, integendeel zelfs.

afbeelding van Josine

Josine

vrijdag 14 jul 2017 - 14:14

Ik heb er ook over getwijfeld. Omdat de overige dames ook in het lang waren en de jurk inderdaad dankzij de franjes ook tot haar enkels komt, heb ik hem er toch bij gezet. En ik snap het als je er anders over denkt, maar ik heb hier voor gekozen :)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 14 jul 2017 - 13:47

Ik heb op nummer 1 gestemd. Prachtig die kleur! Nummer 11 wil ik liever niet meer zien. Ik snap niet waarom ze die jurk gekocht heeft. Het flatteert haar totaal niet; niemand denk ik ...

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 14 jul 2017 - 14:05

Top 3 gaat naar nr 3, 6 en 8 ( Al mis ik bij deze jurk een sleepje.)
De meeste jurken hebben teveel gedoe..
Ik vind rood eigenlijk teveel voor Maxima omdat ze zelf al zo'n sterke uitstraling heeft en al helemaal met felle lipstick.

afbeelding van Josine

Josine

vrijdag 14 jul 2017 - 14:16

Ik vind felle lipstick slechts bij grote uitzondering mooi. Het geeft al snel zo'n clowneske uitstraling. En door een rode japon wordt dit nog extra benadrukt. Dus van mij mag ze zuiniger zijn met de felrode mooimakers ;)

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 14 jul 2017 - 18:20

Prachtig overzicht, Josine.
Ik heb op de rode jurk van JT gestemd, die ze o.a. droeg in Italië. Schitterende japon.
De groene(1e) jurk kan ik niet goed beoordelen, omdat de foto weinig laat zien.
Het bloemetjes gordijn mag ze voor in huis houden en de zwarte in de zak. ( Wat een vreselijk ordinair jurk)
De andere japonnen zijn ook prachtig en mogen ook wel weer verdragen worden .

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 14 jul 2017 - 18:46

Moeilijk om een keus te maken deze keer.
Nummer 3 vind ik heel mooi nu hij is vermaakt.
Nummer 7 prachtig door het borduurwerk.
Nummer 8 vond ik een grote verrassing. Hij was al mooi tijdens Prinsjesdag, maar nu met deze top is hij werkelijk schitterend.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 15 jul 2017 - 10:32

De jurken op zich zijn stuk voor stuk wel kunstig gemaakt denk ik, hoewel het mouwloze deel van de rode jurk van het verjaardagsfeest en avond in Italië m.i. niets toevoegt aan het bijzondere van de jurk. Eerder het tegendeel. Als ik de foto's stuk voor stuk in het geheel bekijk hoe ze gedragen worden ben ik niet zo enthousiast; een uitzondering misschien voor de aangepaste roze jurk (nr 3).

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 15 jul 2017 - 12:14

mooi hoor die jurken van Tamineau! vooral die met blauw en goud:

de rode gewaden met wapperende flappen heeft ze nu wel volop zou ik zeggen.

Ik hoop dat ze snel eens de rode jumpsuit zal verdragen!!
en die paarse jurk met rode bloem!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zaterdag 15 jul 2017 - 13:43

Nummer 7, de roze jurk met (blauw) borduurwerk van Tamineau vind ik prachtig en ook heel mooi staan. Koninklijk, vrouwelijk, smaakvol. Ook de 'vermaakte' jurk, in de tweede versie vind ik erg mooi. De 'paarse' is verrassend van kleur, leuk om te weten dat het borduurwerk geïnspireerd is op het Japanse behang. Ook de tweede rode jurk is prachtig. Maar, ik ben geloof ik Tamineau fan! Hij voelt als beste aan wat bij Maxima past, zo lijkt het. Bij haar persoonlijk en bij haar functie. Bij hem wordt het nooit te meisjesachtig, gewoontjes, over de top (behalve dat ene decolleté dan) of outdated. Daarentegen valt Valentino bij mij een beetje af.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 15 jul 2017 - 16:47

Ik was er snel uit: de gelaagde lichtroze jurk van Valentino. Vanwege de kleur, en hoe mooi hij zit. De broche zat prachtig, evenals haar haar en het plaatje was af. En als ik kijk naar de andere outfits, dan is er vaak wat wat me stoort en het plaatje voor mij uit balans brengt. Bij nummer 2 het collier, bij nummer 3 het ordelint (knalblauw en dat haalt het zachte van de jurk onderuit), 4 de hooggesloten kraag (vreemd voor een avondjurk), 5 ziet er kreukelig uit onderin, bij 7 vind ik het collier eigenlijk teveel, 8 heeft weer een ordelint. Hier laat ik het maar even bij. Als ik elke keer stuk voor stuk deze outfits zie, valt het mij niet zo op, maar nu wel.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?