Af en toe vind ik het heerlijk om even lekker te grasduinen in mijn archief. Daarom deze blog over Máxima's kleding van januari-april 2006. 

Avondjurken: 
Met twee staatsbezoeken en enkele premières  in haar agenda mocht Máxima in de eerste maanden van 2006 meermaals een avondjurk en diamanten tevoorschijn halen. Zo droeg ze een zwarte avondjurk met fluwelen tailleband en diep decolleté, een zwarte cocktailjurk met transparant lijfje rondom de buik en een paarse cocktailjurk met opnieuw een gewaagd decolleté. Ik denk dat we de eerste en laatste outfit niet meer zo snel terug gaan zien, maar wie weet gaat ze ons nog verrassen. 

Voor een verjaardagsfeest in Zweden kocht Máxima bij Benito Fernandez een japon van bruin kant. Op het lijfje is de creatie versierd met kleurrijke kraaltjes. 

Ook een japon van oranje zijde met bruin kant kocht Máxima bij de Argentijnse ontwerper. 

En driemaal is scheepsrecht: ook dit rode sprookje bestelde Máxima bij Fernandez. 

Robe manteaus:
Qua robe manteaus en mantels kon Máxima in 2006 goed slagen bij Natan, maar ook Chanel (nummer 2) kreeg een kans. 

Mantel nummer 8 (met bloemen, rechts) heb ik na al die jaren nog steeds niet gevonden. Iemand tips?

Deux-pièces met rok/jurken:
Tegenwoordig draagt Máxima met grote regelmaat jurken, maar in het jaar 2006 ging haar voorkeur meer uit naar een rok met een jasje. De jurk van Koninginnedag 2006, een ontwerp van Marni, is hierop een uitzondering (tweede collage, rechts). 

Deux-pièces met pantalon: 
Broeken droeg Máxima in 2006 ook wel. Veelal van Natan en met wijde pijpen. 

Van alle looks zou ik de witte pantalon met zwart/wit jasje nog weleens terug willen zien (laatste collage, links) en ook de bruine avondjurk kan mij wel bekoren. 

Foto's met dank aan PPE Agency

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Liesbeth

Liesbeth

woensdag 07 mrt 2018 - 09:20

Wat ziet WA er hier veel 'beter' uit met korter haar. Zou hij vaker moeten doen.
Ik vind de bruine avondjurk Maxima prachtig staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 07 mrt 2018 - 08:07

Wat leuk deze kleding weer eens terug te zien en wat is de mode veranderd.... heel jammer dat ze nooit meer kiest voor avondjurken van Argentijnse ontwerpers. Ze zijn prachtig. Ondanks het decolleté hoop ik dat we de paars -roze avondjurk (3) nog eens terug zien. Ook de rosé robe manteau en jas met de bloemen van de onbekende ontwerper, mag ze zo weer aan. Verder vind ik het allemaal behoorlijk tuttig en heeft ze nu gelukkig een veel beter hoeden keuze.
De schoenen met de enkelbandjes vind ik nog steeds erg leuk. Lagere hak is vast comfortabeler, maar oh wat vind ik haar killer heels mooi. Blijkbaar zitten de pumps van Gianvito Rossi heel comfortabel. Ik zag vandaag foto’s van een hoog zwangere Kate die ze ook droeg.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 06 mrt 2018 - 19:37

Ik wil die bruine avondjurk nog wel eens weer zien. Heel mooi gecombineerd met die turquoise juwelen! Ook de rode avondjurk is prachtig, maar die heeft ze later nog wel eens een keer gedragen toch?

De rest hoef ik niet weer te zien. Te gedateerd of niet mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 mrt 2018 - 19:05

Dank voor t mooie overzicht!
Wat is er met die ontwerper Fernandez gebeurd? een goed adres als je de avondjurken ziet...

Ik vond het gele Koninginnedagpakje een schot in de roos. Zou nu wat her en der geüpdated moeten worden...maar nog steeds.mooie kleur kraag en tulpmodel rokje

afbeelding van Els

Els

dinsdag 06 mrt 2018 - 16:38

Ik vind de rode avondjurk van Benito Fernandez nog steeds prachtig. Heeft ze die enige tijd geleden niet herdragen? Mag van mij nog wel een keer in de picture. Het lijkt overigens dat de grote feesten binnen de Royals een beetje voorbij zijn. Alleen verjaardagen resten nog, maar zoals bij WA mogen daar niet eens foto's van de avondkleding geshowd worden. Privé, mediacode?
Super jammer. Had veel goodwill bij fans kunnen kweken.

afbeelding van annie

annie

dinsdag 06 mrt 2018 - 13:28

die bruine jas zou mi wel eens van maliparmi kunnen geweest zijn (is nl typisch een patroon wat zij veel gebruikten)

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 06 mrt 2018 - 11:26

Kledij beatrix was zeker niet steeds flatteus, maar zij was toch steeds tot in de puntjes verzorgd en zoals het hoort in haar representatieve functie als koningin.
Dit vind ik vooral terug in de kledij hierboven. En vooral dat totaal verzorgd plaatje mis ik de laatste jaren bij maxima...

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 mrt 2018 - 11:37

daar heb je - zoals wel vaker - gelijk in. Denk dat het past bij haar wil er wat meer uit te zien als zichzelf en dat vind ik wel een goed streven. Een moderne, jonge vrouw die werkt en een gezin heeft maar er ook aantrekkelijk uit wil zien voor haar man en niet als een wat tuttige vrouw. Zeker als je moeder bent, richting te overgang gaat en je dan ook nog wat stijfjes kleedt kun je er niet alleen jaren ouder uitzien maar je vooral jaren ouder voelen. en juist dat laatste is nou net wat je niet wilt

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 06 mrt 2018 - 14:59

Ik ben ook een werkende moeder, met jonge kinderen, en een leuke man en ik ben soms blij als ik zonder snot op de mouw van mijn colbert op kantoor aankom (bij wijze van spreken). Met een drukke baan is het echt een uitdaging om iedere dag tip toi in orde te zijn (zelfs een uitdaging om tijd te plannen om voor jezelf te shoppen). Dus eigenlijk doet ze het best goed inderdaad. (Nou heeft zij natuurlijk meer hulp, ik voel de reacties aankomen). Toch zal het ook voor haar schipperen zijn tussen alle afspraken in de balans te bewaken en tijd te maken voor haar dochters. Misschien laat ze de kapper daarom soms wel zitten, omdat ze even bij haar dochters zijn belangrijker vindt ;-).

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 06 mrt 2018 - 19:12

Hihi, ik ben nu voor de 2x in de snottebel fase! Oppas oma van nog 3 kleine huppies. Maar gaat snel weer voorbij!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 06 mrt 2018 - 16:41

Haha heel herkenbaar Suus. Ik ben ook blij als ik eens een middag voor mezelf heb, en als ik.daarbij ook nog kan komen opdagen bij een lunch met vriendinnen zonder kwijl, resten fruitreep of jam op mijn kleding dan is het een geslaagde middag :D Maxima heeft trouwens waarschijnlijk de 'snot aan kleding ' fase al een tijdje achter de rug, lol :D

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 06 mrt 2018 - 15:19

#teamsnotterbel

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 mrt 2018 - 11:05

Beatrix liep er in die jaren ook niet altijd even flatteus bij vind ik hoor. die enorme bonbondozen en uitwaaierende mouwen, niet voor niets dat in de vorige log een aangepaste versie van een gewaad staat.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 06 mrt 2018 - 10:35

Kareltje, als mijn schoonmoeder koningin zou zijn geweest en zij dus zeker een ervaringsdeskundige is, dan zou ik met haar adviezen rekening hebben gehouden. Ja hoor!!!

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 06 mrt 2018 - 13:44

ja dat vind ik ook, maar de hoge hakken verslanken haar benen,ik heb Maxima in het echt gezien en wat me toen opviel was dat ze echt stevige benen heeft onderaan, en dat zie je nu op foto als ze schoenen draagt zonder hak

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 06 mrt 2018 - 10:02

Wat heb je een prachtig overzicht gemaakt Josine. De japon van oranje zijde met bruin kant van de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez mag ze van mij dit jaar wel weer eens dragen.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 06 mrt 2018 - 09:55

Wat een mooi jaar! Die bruine jurk gedragen in Zweden mag nog wel een keer. Er valt mij nog iets op. Wat een lage hakjes! Wanneer is ze die palen gaan dragen?

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 06 mrt 2018 - 09:54

Goed bezig Josine, mooi overzicht!!
Wat heb jij inmiddels toch een schat aan informatie verzameld.

Wat had Maxima hier nog mooi haar.

afbeelding van Krielie

Krielie

dinsdag 06 mrt 2018 - 13:42

Ze had toen haar haar in laagjes knipt met een soort lok. Staat veel leuker dan dat saaie naar benedenhanghaar

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 mrt 2018 - 09:11

oei oei...

wat liepen we er allemaal mee weg....

dieptepuntje: die rode met oranje outfit (zucht van verlichting dat ik dat toen al niet mooi vond). verder alles nogal ouwelijk voor iemand in de 30! Maar misschien gekocht indertijd met het idee: dat vind ik over 12 jaar nog steeds mooi....die bruine rok van foto 3 van de 2-pieces droeg ze dit jaar nog met dat truitje!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 06 mrt 2018 - 08:58

Zo'n overzicht is toch weer genieten geblazen! Vooral de Argentijnse avondjaponnen met een mooi slank getailleerd bovenlijfje en sluike rok kunnen er nog prima mee door! Voor de rest doet het allemaal wel wat gedateerd aan, maar indertijd vond ik het heel vernieuwend en verfrissend, die grof-geweven stofjes met warme aardetinten, en hier en daar een rafeltje, biesje of glinstertje. En inderdaad, de witte pantalon met wit-zwart jasje zou vandaag de dag nog prima kunnen!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 06 mrt 2018 - 07:33

Wat zagen WA en Maxima er allebei nog heerlijk jong en fris uit!! En wat stonden die jasje goed bij Maxima! Haar kapsel zag er ook goed uit!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 06 mrt 2018 - 07:26

Wat zag WA er toen toch goed en fris uit!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 06 mrt 2018 - 06:53

Ik vind dat maxima er toen veel koninklijker , minder jetset - en verzorgder uitzag dan nu soms het geval is. En minder bling bling.
Denk dat zo goed als alles opnieuw kan gedragen worden want het is echt wel tijdloze kledij.
Heb het hier al eerder geschreven. Verkies kledij en presence van prinses maxima boven de kledij en presence van konngin maxima.
het "meekijkend" oog van beatrix verklaart wellicht dit stijlverschil !!!!

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 06 mrt 2018 - 13:40

ik ben het ook helemaal met je eens

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 06 mrt 2018 - 08:10

Helemaal met je eens.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 06 mrt 2018 - 02:47

Wat een schatje was ze toen. De lagere hakken vind ik veel leuker.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

maandag 05 mrt 2018 - 23:44

Wat een verandering in die jaren. Van ouwelijk gekleed en idd tutschoenen (enkele uitzondering na) naar een zelfbewuste modieuze koningin. Haar haar was dan wel weer wat verzorgder op de momenten dat ze het los droeg. Opgestoken kapsels ook te strak naar achteren waardoor ze een heel bol hoofd krijgt. Dat doet ze tegenwoordig echt vele malen beter..... ach ja

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 05 mrt 2018 - 23:34

Het was ook wel de tijd van de jasjes met een rok of nette (lees wijde pijpen met vouw) broek. Zo vond ik destijds nr 4 van een Jacky Kennedy gehalte. Hoewel ik helemaal niet van bohémien hou, vind ik eigenlijk nu die bruine avondjurk inclusief sierraden en die retro midi jas (met herkomst onbekend) het leukst. Draagt ze nu op de 2e foto dat mooie diamanten collier, het lijkt hier wijder of losser en ik dacht dat ze het voor het eerst droeg met die mooie grijze jumpsuit.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 05 mrt 2018 - 22:39

Wat mij opvalt is dat ze al die tijd helemaal niet zulke hoge hakken draagt. Misschien is ze er met de tijd in gegroeid. Of er op eerder.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 06 mrt 2018 - 12:12

Ja, ik vind het ook opvallend dat ze vroeger zulke andere schoenen droeg dan nu (en niet alleen omdat de mode is veranderd).

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 05 mrt 2018 - 22:16

Oei wat ziet dat er allemaal gedateerd uit! Zo'n knappe jonge deerne en dan zo ouwelijk gekleed.
Weinig kan me bekoren en dan druk ik me voorzichtig uit. denk dat Maxima nu een veel betere stylist heeft dan destijds.
Ze kleedt zich nu gelukkig een stuk eigentijdser en authentieker dan destijds.
Marni en Chanel outfits okay, ook de oranje/bruine Fernandez kan er mee door (met name het lijfje). De kraaltjesjurk vind ik afschuwelijk, maar echt erg is de oranje rok /rode top combi.

afbeelding van Tina

Tina

maandag 05 mrt 2018 - 21:39

De meesten vind ik erg mooi. En wat jong waren ze nog.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 05 mrt 2018 - 21:19

ik vind dat Maxima heel mooie kleding aanhad in 2006. De laatste vind ik zeer speciaal , die heb ik altijd onthouden.Ik wil haar nog terug zien in kleding van 2006.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?