In de afgelopen tijd keken we terug op de mode van 2001 tot 2004 en in deze log blikken we terug op de kleding van 2005. Prinses Máxima was in dat jaar hoogzwanger, maar voor haar was dat geen reden om er onverzorgd bij te lopen. Maar liefst 102 verschillende looks kwamen voorbij. 

Oud en nieuw
Het jaar 2005 was een druk jaar voor Máxima. Ondanks haar zwangerschapsverlof was de prinses bij 102 verschillende gelegenheden aanwezig. Natuurlijk hoort daar ook een koninklijke garderobe bij. In 2005 zagen we 102 verschillende looks. 59 ensembles waren nieuw en 43 ensembles zagen we al eerder, meestal in voorgaande jaren. De teller komt daarmee op 222 verschillende outfits in 5 jaar tijd. 


Foto: RVD

Ontwerpers 
In 2005 zien we opnieuw veel kleding van Natan, maar er is natuurlijk meer te vermelden dan alleen de naam van het Belgische mdoehuis. Zo droeg Máxima kleding van Benito Fernandez, Graciela Naum, Chanel, Prada, O'Neill, Valentino en Hoogendoorn. 

Chanel:

Natan:

Broek versus rok 
In 2005 droeg Máxima 44 keer een broek en dus 58 keer een rok of japon. In vergelijking met 2004 droeg Máxima relatief vaak een pantalon. 

Hoeden 
In 2005 zagen we de prinses 14 keer met een hoed, waarvan 9 keer met een nieuw exemplaar. Ondanks het regeringsjubileum van de koningin en meerdere buitenlandse reizen toch minder hoeden dan voorgaande jaren. 

Kapsel
Tijdens haar tweede zwangerschap was het haar van Máxima beduidend korter. Blijkbaar beviel de coupe, want we zagen Máxima dit jaar slechts elf keer met opgestoken haar. In 2004 zagen we bijvoorbeeld 37 opgestoken kapsels, terwijl de prinses minder vaak in beeld was. 

Gala
In 2005 zagen we Máxima 9 keer in gala. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 apr 2017 - 19:11

Ik wil zo graag die rode hoed nog eens zien tijdens de doop van een schip ofzo <3

afbeelding van Kareltje

Kareltje

maandag 10 apr 2017 - 19:42

Inderdaad, echt spijtig dat we die nooit terugzagen.
Ze heeft ook nog een grote wit met zwarte (ik dacht huwelijk Friso) en zalmkleurige (huwelijk Letizia dacht ik) die ik ook heel mooi vond staan en erna niet meer gezien heb.

Wat mij betreft gaat ze die allemaal herdragen.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 11 apr 2017 - 10:26

Ja! Het was zo'n spetterend flamboyante hoed!

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 10 apr 2017 - 19:59

een jaar met zeer mooie kleding mag ze allemaal herdragen

afbeelding van Jens

Jens

maandag 10 apr 2017 - 23:11

Meen je dat? Het meeste vind ik echt gedateerd. Alleen de eerste en eennalaatste outfit zou wat mij betreft nog gedragen kunnen worden.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 10 apr 2017 - 23:29

Ja. Die rode hoed wil ik ook nog wel eens zien, Josine.
Ik meen me te herinneren dat er veel commentaar kwam op het dragen van die hoed. Té groot, té flamboyant, té overheersend zodat mensen die achter haar zaten niets konden zien..... Dat laatste kan kloppen en is natuurlijk niet zo leuk maar wát vond/vind ik haar die hoed geweldig staan!!! Goede tip, Josine om die hoed nog eens te dragen bij het dopen van een schip.
Mooie foto overigens van Máxima en Mabel die naar hun hakken kijken: doen ze het nog??? Die hakken bedoel ik.....

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 10 apr 2017 - 23:48

Leuk overzicht! En wat een andere make up. Toen zagen we nog haar leuke sproetjes.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 11 apr 2017 - 02:00

Mooi kleding jaar, ik vind toch dat toen Máxima nog prinses was, zij zich veel mooier kleedde!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 11 apr 2017 - 08:51

Helaas, ik vind er niets echt uitspringen qua kleding, wat ik nog wel eens terug zou willen zien. Behalve misschien de kleding bij de doop en het grijze pakje op de een na laatste foto.

Het kortere kapsel vind ik echt helemaaaal niet mooi. Heb het altijd zo'n "moeke" kapsel gevonden...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 11 apr 2017 - 10:16

Wat leuk om deze plaatjes weer terug te zien! Er zijn best dingen bij die ik terug zou willen zien. Ik ben het met Suzanne eens dat het leuk was om haar sproetjes nog te zien!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 11 apr 2017 - 13:31

De doopoutfit was erg mooi maar erg kwetsbare stof.
De hoed van Beatrix roze met zwart is super met haar outfit!
Het hergebruik van beatrix' cape door Maxima vond ik helemaal niets. ..

afbeelding van Els

Els

dinsdag 11 apr 2017 - 15:45

Ik vind die rode hoed drie keer niks. Hoe heeft ze dat vlagschip op een huwelijk durven dragen? De mensen achter haar zagen niets, belemmering uitzicht en ze trok veel te veel de aandacht. Op een huwelijk stel je bescheiden op, de aandacht moet naar de bruid gaan en zeker niet naar de gasten, ook al zijn ze koninklijk. Liever in de prullenbak of de verkleedkist van de meiden.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 12 apr 2017 - 08:43

Ze was minder 'gestroomlijnd' en sprak nog meer op haar eigen manier. Ze is nu geroutineerd, enorm afgetraind en is nu qua kleding elke keer heel verschillend. Dat was toen anders: veel behoudender, braver en echte missers weet ik zo niet.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?