Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping van de Volksrepubliek China op 7 februari 2018 een werkbezoek aan China. Op 8 februari neemt Hare Majesteit Koningin Máxima deel aan een economisch programma in Peking. Zij worden vergezeld door minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken, die naast het programma met het Koninklijk Paar tevens een gesprek heeft met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.

Woensdag 7 februari
De Koning en Koningin worden op het vliegveld van Peking begroet door een viceminister van Buitenlandse Zaken. Aansluitend worden zij op de residentie van de Nederlandse ambassadeur bijgepraat door een aantal experts over de Chinese politiek, economie en het Belt & Road Initiatief. Het initiatief is een moderne variant van de Zijderoute en richt zich op de bevordering van handel en economische integratie tussen de deelnemende landen. China investeert daartoe in wegen, pijpleidingen, havens, communicatienetwerken en overige infrastructuur die de samenwerking bevorderen. Aan het einde van de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de Chinese premier Li Keqiang. Aansluitend ontmoeten zij president Xi Jinping en zijn echtgenote, mevrouw Peng Liyuan en volgt een delegatieoverleg. Het werkbezoek wordt afgesloten met een diner met de president en zijn echtgenote. China is een belangrijke ‘nieuwe’ wereldspeler op mondiale vraagstukken als klimaatverandering en is de op één na grootste economie ter wereld. Nederland is China’s derde grootste EU-handelspartner. Nederland en China zijn beide afhankelijk van een goedlopende wereldhandel waarin frequent contact en samenwerking noodzakelijk zijn. Het werkbezoek bouwt voort op de goede betrekkingen die zijn opgebouwd tijdens de wederzijdse staatsbezoeken in 2014 en 2015. Het onderhouden van goede betrekkingen met China draagt bij aan de kwaliteit van de bilaterale samenwerking op alle niveaus.

Outfit 1: tijdens de ontvangst draagt de koningin een zwarte pantalon en een gewatteerde gilet van Max Mara. Ook heeft de koningin een camelkleurige mantel bij zich, die ze binnen losjes om haar schouders heeft geslagen. Klik hier voor een video van de Telegraaf. 

Printscreen uit het filmpje:

Afbeeldingsresultaat voor max mara site:modekoninginmaxima.nl

Outfit 2: Na een opfrismoment verscheen de koningin met een andere en nieuwe outfit op de rode loper: een complet (mantel en bijbehorende jurk) met pied-de-poule motief. 

Printscreen uit de video van de Telegraaf:

Outfit 3: tijdens het diner draagt de koningin een nieuwe japon van Claes Iversen. 

Foto links: Sjoerd Den Daas

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 07 feb 2018 - 11:53

Mooie niets mis mee pied de poule outfit, maar ik vind het niet veel voor Máxima doen. Was leuker geweest als ze voor een bloemcorsage in de kleur van haar clutch / schoenen gekozen had, om het nog iets sprankelender te maken. Pumps en clutch vind ik wel prachtig. Mooie kleur.

De jurk van Claes Iversen is weer een feestje! Wat een geweldige ontwerper is het toch en wat staat dit Máxima mooi. Dikke 10.

De reis outfit met zwarte broek en gewatteerd gilet staat haar goed. Bewondering hoe ze dit allemaal doet, best pittig zo'n vlucht en overvol bezoek.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 07 feb 2018 - 11:01

Allemaal nogal gewoontjes voorzover ik het kan zien. Waarom ze die jas nu omslaat binnen? Ik zou hem even aan iemand geven om vast te houden. Die bos bloemen is geweldig groot trouwens! Hoe ze het allemaal doet? Nu, gewoon ze slaapt in het vliegtuig en voor de rest wordt door personeel gezorgd. Makkie dus.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 07 feb 2018 - 13:41

Natuurlijk word er door het personeel voor van alles gezorgd, maar je moet maar goed slapen in het vliegtuig (zelfs al heb je een bed) en de programma's zijn bomvol. Ik vind het knap!

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 07 feb 2018 - 11:11

Mooi,die beige outfit.Ik hou meer van felle kleuren,ook bij Maxima,maar is wel altijd opvallend.Dat hoeft m.i. niet altijd,iets bescheidener mag wel.Zij is niet het staatshoofd.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 feb 2018 - 11:13

De pied de poule outfit staat haar goed. Zou deze outfit van Natan zijn? In de herfst/winter collectie van Natan kom ik bij een aantal modellen dezelfde stof tegen. In het rokgedeelte zie ik de "Natan plooitjes". Geweldig dat Máxima weer eens haar diamanten bloemoorbellen draagt.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 07 feb 2018 - 11:15

De koning is galant en laat ook nu de vrouwen voorgaan, op de foto te zien. Hij zou eigenlijk naast de dame in het rood moeten lopen,denk ik,formeel gezien.Maar dit is misschien een informeel geschoten moment.

afbeelding van Fashion Watcher

Fashion Watcher

woensdag 07 feb 2018 - 11:40

Maxima loopt vaker voor WA. Ze kent haar plaats niet. De koninginnen van België, Spanje, de prinsessen/prins in Scandinavië, en Kate zie je dit niet doen. De titel Prinses was ook beter geweest. Zeker voor het buitenland.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 07 feb 2018 - 12:24

en hoe komt dat? Omdat Willem-Alexander haar voor laat gaan - vaak met een breed armgebaar.... dus tja....

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 07 feb 2018 - 14:23

Dat klopt zeer regelmatig, maar het gebeurt ook zeer regelmatig dat ze als eerste uit de auto stapt en als eerste begroet wordt en dat is volgens mij niet volgens het protocol.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 07 feb 2018 - 14:43

onze koning is geen protocol fetisjist, dat blijkt maar weer...

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 07 feb 2018 - 16:10

Dat is mooi, maar er is toch niets op tegen om je te houden aan het protocol? Zeker in het buitenland is dat voor iedereen wel zo prettig lijkt me.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 07 feb 2018 - 18:48

Dus als haar man haar voor laat gaan met een brede armzwaai, dan moet zij zeggen: nee schat ga jij maar eerst. Hou op zeg.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 08 feb 2018 - 09:51

Dat schrijf ik niet. Prima als ze als eerste loopt als WA haar voor laat gaan, maar ze loopt regelmatig als eerste ook als hij dat niet doet, of zelfs als hij nog uit de auto moet komen en dan vind ik het niet comme il faut.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 08 feb 2018 - 10:17

ze is vast gewoon extraverter dan haar man, enthousiast en hart verwarmende belangstelling. Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor de de dame in het rood hierboven juist wel gezellig is als Maxima naast haar loopt ipv de Koning. en denk dat het echt heel raar uit had gezien als Maxima achter die 2 aan gedrenteld had

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 08 feb 2018 - 11:17

He is duidelijk dat WA hier totaal geen probleem mee heeft. Dus eigenlijk snap ik niet dat anderen hier wel een probleem van maken...

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 08 feb 2018 - 13:36

Je hebt helemaal gelijk

afbeelding van Evita

Evita

woensdag 07 feb 2018 - 15:38

Het viel mij ook weer gelijk op, ze loopt naast hem en vaak voor hem. Ik vind dat bijvoorbeeld Laetizia van Spanje dat altijd keurig doet. Daar zie je gelijk wie de koning is en wie aangetrouwd...

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 07 feb 2018 - 17:10

Ik vind dat zij juist zo enorm onderdanig vanuit haar ogen naar m kijkt.
Onze koning is gelukkig niet zo overdreven macho. Heeft het niet nodig om als belangrijk man gezien te worden door als eerste binnen te komen. Overal waar hii komt weet men toch wel dat hij de koning is dar hoeft niet nog eens onderstreept te worden door ook als eerste te zijn. Hij laat zijn Kinderen ook voor zich uit lopen.
Vindt galantie naar zijn vrouw belangrijker.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 08 feb 2018 - 07:19

Helemaal met je eens Doro. Ik krijg rillingen van opmerkingen als 'ze kent haar plaats niet'. Het is 2018!!

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 07 feb 2018 - 22:32

Helemaal met je eens Babs. Ik krijg hier ook de rillingen van.... ze kent haar plaats niet....

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 08 feb 2018 - 07:52

Haha in 2018 zou je eigenlijk moeten denken dat het onzin is om hoffelijk te zijn tov de vrouw. Dan is het gewoon: wie t eerst komt wie t eerst maalt: ik voor ik, God voor ons allen! Genderneutraal

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 08 feb 2018 - 11:24

Dit heeft niets met "macho" te maken. Felipe helemaal niet zo "macho". Zij houden zich alleen zeer strikt aan het protocol, met name Letizia. Dat heeft zij wel geleerd, ze moet het niet wagen om ook maar eeen milimeter van het protocol af te wijken, dan krijgt zij meteen half Spanje over zich heen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 feb 2018 - 19:05

het is niet de NL ambassadeur in China want dat is een meneer.
Wel mooie rode jurk van deze mevrouw.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 07 feb 2018 - 11:36

Wow, leuke, aparte jurk in deze tweet!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 07 feb 2018 - 11:40

Ja, Josine is even druk dus ik dacht: ik plaats 'm; leuk dat we toch wat beeld van dat diner krijgen.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 feb 2018 - 11:39

Makkelijke reisoutfit. En ja, zo wil ik ook wel reizen. Lekker slapen in het vliegtuig en verder wordt overal voor gezorgd. Dan is het goed te doen denk ik.
En ik ben enthousiast over de pied de poule outfit. Netjes, verzorgd, zakelijk. Prima. Ze hoeft toh niet altijd te 'shinen'?

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 feb 2018 - 11:51

De jurk die koningin Máxima tijdens het diner draagt is van de nieuwste collectie van Claes Iversen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 07 feb 2018 - 11:59

Dat ze een comfortabele outfit aan heeft in het vliegtuig, snap ik. Al reist de koning blijkbaar gewoon in pak. Haar broek en vest zijn leuk, maar wel wat casual. Maar dat ze de mantel binnen zo omgeslagen houdt, snap ik niet. Is er dan nergens een kapstok of personeel?

Het geruite pakje vind ik passend voor de rede van het bezoek. Het is geen staatsbezoek dus ze hoeft niet alles uit de kast te halen. Maar de kleurstelling vind ik wat saai en doet weinig voor haar.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 12:38

Verkies pied de poule outfit boven de jurk van claes iversen.
Verder, reizen in business/first is niet te vergelijken met economy.
Ben er verder van overtuigd dat veel vrouwen die werk en gezin moeten combineren hieraan een moeilijker klus hebben dan maxima.
Zij doet gewoon wat van haar verwacht wordt, niets meer.

afbeelding van nelke

nelke

woensdag 07 feb 2018 - 13:26

Iversen jurk is niet voor het diner, wordt gedragen bij bezoek aan premier Li.
Bij diner draagt Máxima iets langs, zie tweet Hans Jacobs op Royalblog

afbeelding van Els

Els

woensdag 07 feb 2018 - 13:45

Kan dit niet vinden. Heb je een link?

afbeelding van nelke

nelke

woensdag 07 feb 2018 - 14:17

Jammer, geen vierde outfit dus.
En bedankt voor de link.

afbeelding van Els

Els

woensdag 07 feb 2018 - 13:41

Ik hou zelf enorm van pied-de-poule vanwege de klassieke uitstraling. Dat is dus ook bij Maxima het geval en ik ben het met Elise1 eens, ze hoeft niet altijd het kleurrijk middelpunt te zijn, dat kan ze beter bij een diner doen, daar mag het best over-de-top met kleding en sieraden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 feb 2018 - 16:11

Reisoutfit prima, charming reisschoentjes.....
Fijn dat we de koning bij aankomst gelijk in colbert zien. Pied de poule set is fantastisch. Wil ik ook.
De jurk is bijzonder, de mouwen glad gemaakt? Kleur rood is favoriet in China. Kan de avond outfit nog niet goed zien. Hoop dat haar haren worden opgestoken.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 07 feb 2018 - 14:50

De jurk van CI vind ik beeldig <3

afbeelding van zara

zara

woensdag 07 feb 2018 - 17:12

De jas van de pied de poule set heeft een paar leuke details, zoals de kleine revers, oversized schouders, en brede "banden" onder aan de mouw, het staat gewoon beeldig, en ook heel 'bescheiden'! De Claes Iversen jurk vind ik geweldig! En wat een prachtige pasvorm! (Het lange MM gilet vind ik helaas foeilelijk, die camel kleur staat ook bijna niemand...)

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 feb 2018 - 17:38

Aanvulling: ook de dinerjurk van CI vind ik mooi. Goed gedaan Maxima!

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 07 feb 2018 - 18:13

De rode jurk is top. Goede kleuren, aparte materialen en toch netjes en klassiek. Goede keuze voor Maxima!

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

woensdag 07 feb 2018 - 18:23

Claes Iversen veel te bombastisch! Het lijkt wel patchwork of een Oilily kinderjurkje vergroot... nee dat pied de poule is veel beter voor het oog. Er had inderdaad een kleurig accent, al is het maar fijntjes, op mogen zitten.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 07 feb 2018 - 18:39

Bombastisch vind ik het niet maar idd wel oilily meets Odd Molly. Vind het niets. Die soort taartkanten cirkels ook niet mooi. Het meest rechter jurkje van CI vind ik dan wel wat beterz
De pied de poule; wel aardig en keurig. Niet heel spectaculair maar ok.
Het gilet van MM afzichtelijke dustee. Droeg ze ook in Davos vorig jaar toch? Geen geslaagde keuze naar mijn idee

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 19:16

Plaatjes nogmaals bekeken en vind het jammer dat haren maxima er weinig verzorgd uit zien. Het haar is blijkbaar een erg moeilijk punt!!!!

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 07 feb 2018 - 19:44

De rode jurk van mevrouw naast Maxima is van Patrizia Pepe.
Maxima ziet er prachtig uit in CI!!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 feb 2018 - 20:08

De jurk van Claes Iversen heeft een perfecte lengte. Het is te hopen dat de Natan jurken in het vervolg ook deze lengte krijgen.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 07 feb 2018 - 20:15

Ik snap niet dat Maxima een( lange) jas over haar schouders hangt. Je. trekt hem aan of je laat hem weg vindt ik. De mantel met bijpassende jurk vindt ik erg mooi staan, alleen de kleuren een beetje saail De jurk met de kanten rondjes erop vindt ik niet zo. Meer iets voor haar dochters.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 07 feb 2018 - 21:01

Net het koningspaar in het nieuws gezien. Maxima met waarlijk Argentijnse looks! Wat voor mij steeds wennen is, is het schijnbare perfecte dat ze lijkt na te streven (outfit CI). De make-up, het haar ( ja ook het haar!), de juwelen, de japon. Ik houd van de meer naturel Maxima.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 07 feb 2018 - 21:04

Mmm, de rose/rode kleuren vind ik heel mooi. Het a-symmetrische patroon van de frutsels ook. Maar die bobbels? Nee, niet mijn stijl. Het ceintuurtje en de lengte ook niet. Maken het geheel nogal truttig....kan beter met een paar wijzigingen.
Dan vind ik het andere ensemble (jas/jurk) toch mooier. Prachtige jas, mooie details. Okay, ook niet echt spannend maar wel klassiek mooi en dat zie ik dan toch wel liever.
Men ziet, in het algemeen, een langere lengte voor een jurk bij Maxima blijkbaar liever maar ik vind, dat, als je goede benen hebt, je ze mag laten zien, op élke leeftijd! (Mits dat bij je past, maar dat geldt ook voor jonge vrouwen!) én als het bij de jurk past, uiteraard.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 22:21

Een persoonlijke beschouwing: vind de collecties van taminiau duidelijk beter dan die van iversen. Natan is meer passe partout.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 08 feb 2018 - 07:21

Outfit 1 ...nee; outfit 2...ja; outfit 3 ...Jaaaaaaaa! Prachtige kleuren, fijn model, goed afgestyled, mooi los kapsel. Complimenten!

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?