Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 februari 2017 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Doel van het bezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen). Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie, de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland.

De Koning en Koningin brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht uitgaat naar de economische betrekkingen. Zij worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die gelijktijdig een handelsmissie naar de deelstaten leidt. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is aanwezig bij de onderdelen waarbij de sector Watermanagement centraal staat.

Donderdag 9 februari - Saksen en Saksen-Anhalt
Energie - wonen - ondernemen - Leipzig

In de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar de European Energy Exchange (EEX), de grootste energiebeurs van Europa. Hier worden onder andere elektriciteit, aardgas, kolen en CO2 emissie-certificaten verhandeld. Bij het bezoek is onder andere aandacht voor de zogenaamde Energiewende, waarbij op de lange termijn een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening gerealiseerd moet zijn. Tennet geeft een toelichting op de aanleg van een hoogspanningsnet in Duitsland.
Vervolgens bezoekt het paar Grünau, een van de grootste 'Plattenbau'-wijken in de voormalige DDR. In de jaren tachtig woonden hier bijna 90.000 mensen in flats, het aantal inwoners is nu rond de 40.000. De wijk is een symbool voor de DDR en de moeilijke periode na de hereniging. Het paar spreekt onder andere met bewoners in het wijkcentrum.
In de voormalige katoenspinnerij (Baumwollspinnerei) is een start up accelerator ingericht, waar jonge ondernemers en culturele instellingen samenwerken. Het Koninklijk Paar woont een evenement bij waar alle betrokken partijen zijn samengebracht: hogescholen, bedrijven, sponsoren, start ups en investeerders. In het voormalige stadhuis van Leipzig biedt minister-president Tillich van Saksen een lunch aan, waarbij de Koning en de minister-president beiden een toespraak houden.

Handelsmissie Biobased Chemie - Leipzig 
Tijdens het bezoek aan Saksen vindt een bijeenkomst plaats waar rond de 60 Nederlandse en Duitse experts uit de sector 'green chemistry' elkaar ontmoeten. De Koning en Koningin zijn aanwezig bij de ondertekening van twee samenwerkingsovereenkomsten, onder andere met het Nederlandse Biobased Delta. Daarin staan investeringen centraal waarbij biomassa (waaronder hout) wordt omgezet in hoogwaardige chemische grondstoffen. Het Koninklijk Paar spreekt met verschillende experts en vertegenwoordigers van bedrijven over technische toepassingen. Op het terrein van het onderzoeksinstituut stond ook een munitiefabriek waar 500 Nederlandse dwangarbeiders moesten werken. De Koning en Koningin bezoeken het informatiecentrum om hier bij stil te staan.

500 jaar Reformatie - Wittenberg - Saksen-Anhalt 
In de middag bezoekt het paar de Slotkerk van Wittenberg. Zij krijgen een rondleiding door de kerk waar Luther zijn 95 stellingen openbaarde en waar zijn laatste rustplaats is. In de avond biedt minister-president Haseloff van Saksen-Anhalt een diner aan in het raadhuis van Wittenberg, waar de Koning en de minister-president een toespraak houden.

Outfit koning Willem-Alexander: 

Outfit Máxima: koningin Máxima draagt een nieuwe grijze jumpsuit van modehuis Valentino en een diamanten collier uit de koninklijke kluis. Jumpsuit van Valentino:

Grijze clutch van Sergio Rossi. Hier in beeld: de clutch in een andere kleur. 

Afbeeldingsresultaat voor sergio rossi clutch maxima
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

donderdag 09 feb 2017 - 19:29

Helaas een broek voor het diner :( maar welk collier draagt ze? Het visgraat collier denk ik.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 19:35

Is het een collier of een rij pailletten op haar top?

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 09 feb 2017 - 19:43

Kan ik eigenlijk nog niet goed zien. Ik denk óf het honingraat collier of pailetten, een ander diamanten collier kan ik me zo niet voor de geest halen.
Josine, heeft ze dit broekpak al eerder gedragen? Kan het me niet herinneren.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 09 feb 2017 - 19:54

Ik vind het jammer dat het nu al de 3e pantalon- outfit is van deze reis. Ze heeft vast gedacht: 'Het is daar bij de oosterburen hartstikke koud, dan kan ik me maar beter warm aankleden om een volgende nierbekkenontsteking te voorkomen'.
Kapsel zit wel super, zover ik er van kan zien.
Ben benieuwd wie de ontwerper is.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 10 feb 2017 - 12:58

@Sjanine: als ze zich op de kou had gekleed, had ze misschien ook wel dichte schoenen aangedaan hahaha

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 10 feb 2017 - 14:07

Ha die had ik nog niet gezien!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 09 feb 2017 - 22:17

Wat een mooie jumpsuit!! Bijzonder model, mooi met de diamanten sieraden. Fijne kleur, mooi kapsel, alweer een geslaagde keuze! Ik hoop dat we deze jumpsuit nog vaak terug gaan zien.

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 09 feb 2017 - 21:12

Op foto's bij ANP kun je duidelijk zien dat Maxima een jumpsuit draagt.
Grappig gecombineerd: het moderne van de jumpsuit en het klassieke van het decennia oude diamanten collier.
Ik ben heel benieuwd naar de ontwerper!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 09 feb 2017 - 21:15

Mooie kleuren!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 21:32

Jumpsuit van Valentino :)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 feb 2017 - 21:33

Hoe weet jij dat nu weer zo snel?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 09 feb 2017 - 22:09

Ik herkende de stijl :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 feb 2017 - 22:13

Hij heeft inderdaad wat weg van de rode japon van maandag. Maar toch vind ik het knap dat je het zo snel gevonden hebt ;).

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 feb 2017 - 22:43

Je bent dé modeblogger van Nederland inzake koninklijke mode of je bent het niet..... chapeau!
De jumpsuit vind ik trouwens prachtig, briljant afgestyled met het collier. Kapsel ook geweldig.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 09 feb 2017 - 22:06

Geweldig zeg dat je de outfit zo snel gevonden hebt.

afbeelding van car

car

donderdag 09 feb 2017 - 22:20

Opzich wel mooi! Alleen de ketting geeft hem allure! Dat is dus knap gevonden van Maxima! :) ik vind het een verzorgd plaatje...al hou ik persoonlijk niet zo van broekpakken/jumpsuits voor een avond gelegenheid! :) maar ach....het is een keer wat anders

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 10 feb 2017 - 00:27

Wat een chique jumpsuit. Mooie kleur en mooi afgemaakt met de ketting. Hopelijk komen er nog meer foto's die wat meer duidelijkheid geven hoe het een en ander precies zit.

Wat een super enthousiaste foto's zijn er trouwens van ons koningspaar tijdens het dagprogramma. Ze doen het weer super samen!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 10 feb 2017 - 06:36

De kleur staat Maxima prachtig.
Jumpsuite vind ik persoonlijk niet mooi, ik zie haar liever in een mooi jurkje.
Kapsel is ook mooi. En het collier is echt schitterend!!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 10 feb 2017 - 07:39

Wat ik van de jumpsuit vind weet ik niet zo goed, ben nog niet erg enthousiast.
Wel vind ik dat Maxima er mooi verzorgd uitziet, mooi kapsel en sieraden.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 10 feb 2017 - 08:48

Wat een contrast met overdag. Dat was meer 'Barbie in de achterstandswijk', en hier zie ik een vrouw van deze tijd in een comfortabel, elegant en modern kledingstuk met een prachtig gebruik van (antieke) sieraden (net zo aanwezig als de broche overdag, en toch zoveel meer ingetogen en, nou ja, 'chic', door de combinatie met een rustige basis (en het is avond, dat scheelt ook)). Enige dat ik te miepen heb is:
- dichte schoen vind ik in de winter mooier dan een sandaal, zeker met een panty,
- het elastiek in de taille, wellicht had een dun riempje (of plooitjes ipv elastiek) de pyjama-associatie, die bij jumpsuit altijd op de loer ligt, helemaal weggenomen.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 10 feb 2017 - 08:59

hahaha Barbie in de achterstandswijk....spijker op de kop! Ik vind het geheel deze avond ook erg mooi, hoewel ik ook liever een dichte schoen had gezien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 10 feb 2017 - 09:02

Grappig, die associaties. Ik vond haar gisteren overdag juist modern chic en 's avonds Barbie.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 10 feb 2017 - 12:09

Avond sjiek en passend bij haar leeftijd.
Overdag..mmhm ... Dat had met een andere jurk met mooie jas beter gekund.
Ja diversiteit aan meningen!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 10 feb 2017 - 09:31

Als afwisseling vind ik dit best te doen maar ik ben niet weg van de kleur. Dofgrijs. Het collier fleurt deze kleur op maar ik vind het maar zo-zo.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 10 feb 2017 - 10:24

Opzich vind ik Maxima er mooi uitzien. Ik houd niet van dit soort outfits, oogt naar de "pyjama "look. Het collier maakt het geheel chic.
Jammer van de open schoenen, niet fijntjes.
De oog make up en wenkbrauwen zijn wel erg zwaar aangezet. Dat geeft haar een hardere uitstraling..
Wat ik niet begrijp is de stola in beige en ook nog een sjaal in grijs. Oogt rommelig.

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 10 feb 2017 - 10:29

Huh? Gisteren chic , het glimmende stofje misschien ( hoewel dat juist ook ordi kan zijn ...)
Het Barbie kapsel was zo overheersend dat de opmerking van Merel wat mij betreft ook de spijker op zijn kop is .
Het kapsel s'avonds geeft al een veel koninklijker of zo je wil chiquer uitstraling.
De open- tenen etiquette begrijp ik nog steeds niet -;)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 10 feb 2017 - 11:42

Heel mooi. Hier houd ik van. Simpel en sober en mooi gecombineerd met juwelen uit de familiekluis. Echt prachtig.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 10 feb 2017 - 11:28

Mooie jumpsuit, al snap ik die beige stola er niet bij. Open schoenen, ze is er dol op, ongeacht het seizoen of stijl. Haar make-up is zwaar, maar wel verzorgd. Het plaatje klopt wel. Maar haar stijl mist de verfijning die de functie vraagt.

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 10 feb 2017 - 11:36

Wow mooi plaatje! Chique, zakelijk en die schoenen....ik zou ze graag willen hebben. En dat het prachtige sieraad. Ga zo door Maxima. Buiten de glimjurk van donderdag overdag heeft ze een mooie, verzorgde, zakelijke look laten zien wat mij betreft.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 10 feb 2017 - 12:06

Amazingly beautiful! Wat een mooi koningspaar zo.
Heel stijlvol deze jumpsuit. Sjiek en beheerst.
Schitterende kleur. Antraciet is een goede kleur.
Ik probeer zelf inderdaad ook een centuur te doen bij een jumpsuit.
(De omslagdoeken zijn erg populair deze reis. Ik hoop op meer jassen/jasjes in de toekomst)

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

vrijdag 10 feb 2017 - 22:21

Helemaal mee eens!! Ik vind dit echt niet kunnen voor een diner bij een officieel werkbezoek. Trek lekker een mooi jurkje aan. Sieraden zijn prachtig.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 10 feb 2017 - 13:40

Ik vind het een prachtig kledingstuk. Het is elegant, sjiek en trendy en geschikt voor de gelegenheid. Jammer dat er een riempje ontbreekt. Ik hou er niet van als elastiek in de taille zichtbaar is. Het kapsel is mooi verzorgd. De combi grijs met camel is sjiek.

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 10 feb 2017 - 14:02

Ik zou me een hoedje schrikken als ik een kind was en een vrouw met van die panda ogen (zie tweede foto) in het donker tegen kwam. Het doet van dichtbij niets voor haar. Het maakt haar zó lelijk.......

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 10 feb 2017 - 14:29

Nou Janna dat vind ik nu ook een beetje vergezocht!! Als je bedoeld dat ze zware oog- makeup op heeft, ben ik het met je eens!!
Wat een geluk dat er gisterenavond geen kinderen uitgenodigd zijn!!

afbeelding van Chantal

Chantal

vrijdag 10 feb 2017 - 14:38

Op het eerste zicht weer een prachtig koningspaar. Koning W.A., mooi pak (donkerblauw, yes!) en mooie das, niks op aan te merken. De koningin met jumpsuit is op zich niet verkeerd maar van dichterbij en dan dat elastiek, nee, ik vind het niet passend bij zo'n diner en hoe leuk de schoenen (brr..) er ook onder staan niet voor dit seizoen, een mooie pump of chique laars was veel beter (en warmer) geweest.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 11 feb 2017 - 14:59

Dit is voor maxima een week van broeken met sandalen tijdens diners!
De jumpsuit vind ik erg saai. Gezien haar lengte zou een kledingstuk met 'onderbreking ' veel mooier staan.
De sandalenhype bij Maxima met dit vorstige weer snap ik niet helemaal.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?