Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart 2018 het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center in Westland. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig.

De Nederlandse (glas)tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Een belangrijk deel van deze sector is geconcentreerd in regio Westland, waar het World Horti Center zijn deuren heeft geopend. Dit centrum vormt een internationale etalage voor de glastuinbouw waarin onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.

World Horti Center is een samenwerking van Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland.

Outfit: Koningin Máxima draagt een  japon met een fluwelen lijfje en een zijden rok met ruit van modehuis Natan. Haar bibi (klein hoedje) is gemaakt van dezelfde stof als de top en overtrokken met voile. 


Foto: Yvonne van Woudenberg 

 
Foto: Yvonne van Woudenberg


Foto: Yvonne van Woudenberg
 

We zagen de outfit eerder tijdens het staatsbezoek van Belgie in november 2016. 

De broche die Máxima vandaag draagt, kregen we voor het eerst te zien tijdens de ontvangst van de president van Mozambique in mei 2017. Inmiddels hebben we het juweel in vijf verschillende uitvoeringen gezien. Vandaag draagt ze hem namelijk zonder pendant. Een bijzondere keuze, als je het mij vraagt. 

De margriet-oorbellen droeg Máxima in 2002 met grote regelmaat. En nu zijn ze dus terug. Nooit erg!  Klik hier voor een blog over de diamanten oorstekers. 

De pumps van Máxima komen van Gianvito Rossi. Bij de outfit van vandaag droeg Máxima de vorige keer fluwelen pump in de kleur van de top, maar daar is haar keuze dit keer niet op gevallen. Zou ze de schoenen of het overzicht kwijt zijn? ;) 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's clutch is gemaakt van ponyhaar en komt van modehuis Natan. 

Afbeeldingsresultaat voor clutch natan site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

donderdag 08 mrt 2018 - 17:14

Prachtige outfit, vooral het materiaal van de top en de kleur. Staat haar geweldig.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 08 mrt 2018 - 16:16

Och jee, ik vind dit werkelijk een afschuwelijke japon. Hij zit vreemd bij de taille en de stof van de rok is net een plaid dat je achter in de auto hebt liggen. De kleur van de top vind ik wel heel erg mooi.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 08 mrt 2018 - 12:16

De top van de jurk vind ik prachtig maar de rok is vreselijk. Lelijke ruit en hij zit ook niet mooi.
Accessoires zijn mooi

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 08 mrt 2018 - 09:57

Mijn eerste indruk: prachtig! Maar dan zie ik al snel iets wat het mooie verbreekt: de bovenkant van de rok daar lijkt wel elastiek in te zitten wat de rand rimpelt. Wat zonde. Want vooral de blouse is waanzinnig mooi en alle kleuren van de accessoires passen perfect. Ook de hoed staat mooi. Bijna helemaal goed dus dit keer.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 08 mrt 2018 - 09:43

Heel mooi! Minpunt vind ik het kapsel, echt te piekerig bij zo’n mooie outfit. Ze hoeft geen bos met krullen te hebben, maar ook met dun haar kun je je kapsel opleuken als het wat boller geföhnd is. En dan staat het net wat verzorgder.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 mrt 2018 - 22:56

Ja dat is inderdaad Van Ardenne, de oud-minister nu (wnd?) burgemeester. Dank Jens.
Wat leuk dat je Maxima hebt gezien. En ja...in die koelbox een calorie-arme lunch denk ik ook zeker als ze nog een middag-event had in Maastricht.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 08 mrt 2018 - 00:45

Een koelbox?in zo’n auto??? Die is toch zeker ingebouwd?! Ze laat zich rijden in een auto van 2 ton!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 08 mrt 2018 - 14:17

Die "sjees" is voor de koning, ons staatshoofd. Verschil moet er zijn, hè ;)

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 07 mrt 2018 - 22:15

Prachtig dat donkerrode fluweel. De rok vindt ik er ook mooi bij staan. Jammer van dat piekerige haar. Maxima ziet er een stuk slanker uit, dan de vorige keer dat ze deze outfit droeg. Het lijkt wel of het wat te wijd is geworden. Van mij zou ze best weer wat voller mogen zijn.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 07 mrt 2018 - 22:12

Het is een mooie jurk, voor 1e kerstdag.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 07 mrt 2018 - 21:09

Wat fijn om weer eens voluit te kunnen schrijven: leuk! Mooi! Alles goed wat mij betreft.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 07 mrt 2018 - 20:55

Het totaalplaatje is mooi, je ziet een een harmonisch geheel. En wat straalt ze weer! Dat is toch wat het eerste opvalt. Goede kleuren voor Máxima, ik vind die bibi er pittig bij staan en vind de pumps ook erg mooi, mooier zelfs dan de donkere die ze er eerder bij droeg. De japon past goed, niet te strak, niet te ruim. De broche staat er op deze manier ook mooi bij, niet overdadig. Perfect dus. Maar dit is een modesite en er vallen me een paar puntjes op: ik vind de combinatie fluweel/zijde in 1 kledingstuk wat merkwaardig. Ik heb ook nog niet eerder gezien dat een coupenaad op deze manier in een lijfje wordt aangebracht. Ook de kleine plooitjes aan de bovenkant van de ‘rok’ vind ik niet zo mooi, maar Máxima kan het wél hebben. Over het haar is al veel gezegd, het wordt er met de jaren niet beter op, ben benieuwd wanneer ze ons gaat verrassen met een andere coupe.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 07 mrt 2018 - 19:46

Ik zag op de site van het koninklijk huis dat Maxima vanmiddag nog een activiteit had.....

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 mrt 2018 - 18:05

Mooie jurk. Maar die Bibi (haha, wat een woord!) had ze van mij thuis mogen laten. Ik zie liever een mooi opgestoken kapsel zonder hoofddeksel dan zo'n knullig hoedje met slordig haar eronder.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 07 mrt 2018 - 17:26

Mooie outfit zoals ze het droeg op een novemberdag en afgestyled zoals in België, Voor dit bezoek en nu we richting de lente gaan, vind ik het nog steeds mooi maar
te zwaar . Zowel de stof als de kleuren zijn herfstig. Het had nu wel wat frisser gemogen. Het kapsel vind ik te piekerig en slordig bij dit hoedje.

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 07 mrt 2018 - 17:01

Heel mooi dit.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 07 mrt 2018 - 16:42

Ik was er bij vanmorgen! Ze zag er prachtig uit, ze is echt heel erg slank.
Voor wie het interesseert: de mevrouw naast haar op de foto is burgemeester Van Ardenne. Minister Schouten was al eerder aanwezig en gaf een mooie speech over innovatie, haar eerste bijbaan was chrysanten pluizen vertelde ze.
Later kwam de Koningin aan, ze zat naast de burgemeester, vlak bij Rob Baan van Koppert Cress waar ze al vaker op bezoek is geweest (o.a. precies een jaar geleden). Maxima kreeg een rondleiding door het WHC en na afloop vertelde men dat ze erg goed op de hoogte is en zeer geïnteresseerd is. Mensen uit het bedrijfsleven vertelden me dat het koningspaar op buitenlandse reizen deuren opent die anders gesloten blijven. En dat het koningspaar erg hartelijk is in de omgang en mensen herkennen als ze ze voor een tweede keer tegenkomen.
Vlak voordat ze vertrok heb ik nog even in de auto gekeken, op de achterbank stond een koeltas. Dat intrigeert mij dan: eet ze yoghurt of kwark in de auto die koel moet blijven? Ontbijt ze met een ijsje? Vruchtensap? En waarom wordt dat dan meegenomen in zo'n lelijke tas?

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 07 mrt 2018 - 20:02

Ze loopt toch niet buiten met die koeltas ? Wat maakt het dan uit hoe die er uitziet ? Alles wat ze doet en draagt wordt al onder een vergrootglas gelegd en als dan de spullen in de privéomgeving ook nog bekritiseerd worden....

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 08 mrt 2018 - 17:11

Helemaal waar.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 07 mrt 2018 - 16:28

Mooie jurk, kleuren staan haar goed.
De bibi (wist niet dat deze hoed zo heet, maar nooit te oud om te leren) staat er leuk bij.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 mrt 2018 - 16:25

waar is de minister? niet de mevrouw die naast haar loopt...

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 07 mrt 2018 - 16:22

ik vind deze outfit niet mooi. De ruiten zo tegen haar billen geplakt ,dit model zie ik liever in minder opvallende stof .Nee voor mij is het een misser.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 mrt 2018 - 16:18

Een echte mooie jurk, heerlijk om te dragen denk ik met dat fluweel.
Leuk dat ze deze oorbellen heeft opgedoken. Staan haar goed. Ik vind deze tas met een wat zakelijke uitstraling de outfit ook wat zakelijker maken en daardoor goed voor deze bijeenkomst. Jammer dat haar haren niet een beetje zijn opgebold zoals de vorige keer. Met de plattere haren nu ziet ze er wat vermoeid uit....

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 07 mrt 2018 - 14:38

Prachtige kleur top, raar model rok en over the top juwelen. Bibi is lollig vind ik. Haar had wel opgestoken mogen zijn met zoveel blingbling.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 07 mrt 2018 - 13:56

Heel erg mooi! Toch heb ik een aanmerking:
Wat ik afschuwelijk vind zijn de bandplooien in het rokje, mooier was geweest als de plooien ingestikt zouden zijn.
Ook is het tijd, zeg ik dan, voor een ander kapsel.
Lastst had iemand het over een strakke bobline geknipt bij koningin Letizia . Nou ik denk dat een goede bob, beetje bol geføhnd Maxima voor de verandering heel goed zou staan! Is ook nog eens goed voor haar haar!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 07 mrt 2018 - 14:37

Kominklijk chique maar ik heb helemaal niets met deze outfit. Het fluweel en de kleur staat haar prachtig maar ik vind het een beetje te stijf voor Máxima. Ik heb niets tegen het losse haar van Máxima, maar bij deze outfit vind ik het echt niet mooi...
Als ik het prachtige lente boeket zie, dan had ze van mij mogen kiezen voor de roze Claeys Iversen jurk die ze vorige maand in China droeg. Had geweldig gemachtigd met de gelegenheid.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 07 mrt 2018 - 13:00

Een van de mooiste Natan outfits. En deze hoed (een bibi, wat schattig, dank voor de info Josine) staat prachtig. Beetje jammer van het haar, staartje was al beter geweest. De juwelen vind ik echt voor ‘s avonds, (blijf dat vreemd vinden zo’n dianantengeweld in de ochtend), en wat te klassiek en ‘puntig’ naar mijn smaak.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 mrt 2018 - 12:49

Erg mooi geheel !!!! Kleur staat haar goed!!!!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 07 mrt 2018 - 12:36

Mooi geheel. Maar is het geen "jurkje"? Het lijkt me alsof de top en de rok aan elkaar vast zitten.

Je kunt wel zien dat ze eerder (in Duitsland?) iets aan haar kapsel had gedaan, en nu niet. Wel jammer, het haar komt erg schriel over.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 07 mrt 2018 - 15:51

Het is inderdaad een japon, zie inleidend bericht van Josine.
Ik vind vooral het fluwelen bovenstuk prachtig!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 mrt 2018 - 12:50

Máxima droeg deze outfit eerder op 29 november 2016 tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland.

afbeelding van zara

zara

woensdag 07 mrt 2018 - 12:21

Och wat is dat donkerrode fluweel mooi! De kleur staat Máxima prachtig!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 mrt 2018 - 12:14

De outfit past mooi bij de tijd van het jaar, maar met zulke kostbare juwelen was de outfit met een net opgestoken kapsel nog beter uit de verf gekomen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 07 mrt 2018 - 11:47

Hele mooie outfit! Wat een prachtige kleur!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 07 mrt 2018 - 11:33

Beeldschone outfit!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 07 mrt 2018 - 11:18

Mooi, mooi, mooi. Een van mijn favoriete outfits.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?