Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van zondagavond 10 tot en met dinsdag 12 februari het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Jordanië heeft eind 2017 onder leiding van de Centrale Bank van Jordanië (CBJ) een nationale strategie voor inclusieve financiering gelanceerd voor het verbeteren van de toegang tot financiële diensten.

Koningin Máxima bezoekt Jordanië op uitnodiging van de regering. De laatste jaren is daar het aantal volwassenen met toegang tot financiële diensten gestegen van 24,6% in 2014 naar 33,1% in 2017 (CBJ, 2017). De nationale strategie van het land richt zich op het bereiken van die mensen die nog geen toegang hebben. Er is speciale aandacht voor vrouwen, jongeren, mensen met een laag inkomen en vluchtelingen. De belangrijkste pijlers van de strategie zijn het verbeteren van digitale financiële diensten, financiering van het midden- en kleinbedrijf en het verstrekken van kleine leningen. Ook richt de strategie zich op de ontwikkeling van financiële vaardigheden, consumentenbescherming en onderzoek naar het gebruik van financiële diensten. Veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten draagt bij aan zowel de economische als sociale ontwikkeling van mensen en landen aldus de Wereld Bank Groep (WB).

Koningin Máxima begint haar bezoek op maandag 11 februari met een overleg met internationale ontwikkelingspartners als het United Nations Development Programme (UNDP), de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), de Wereldbank Groep (WB) en het World Food Programme (WFP) over inclusieve financiering.

Aansluitend gaat zij op veldbezoek. Zo spreekt zij met onderneemsters die agent zijn voor Dinarak, één van de aanbieders van digitale financiële diensten via de mobiele telefoon. Klanten kunnen bij de agent geld opnemen of storten op hun zogenaamde mobile wallet (mobiele portemonnee). Ook kunnen zij hiermee rekeningen betalen en geld overmaken. Dit levert hen tijdwinst op, is veiliger en zorgt tevens voor extra klandizie bij de onderneemsters. Bij het tweede bezoek praat Koningin Máxima met vrouwen die met een zakelijke lening en coaching van het Microfund for Women (MFW) een toeristisch bedrijf hebben opgebouwd. Aan de lening zijn ook een levensverzekering en een ziektekostenverzekering gekoppeld. MFW biedt verschillende soorten leningen voor het bevorderen van de economische ontwikkeling van vrouwen.

Het laatste bezoek richt zich op het verbeteren van toegang tot financiële diensten om de ontwikkelkansen van vluchtelingen te vergroten. In Jordanië bevinden zich circa 3 miljoen vluchtelingen uit verschillende landen. Hiervan zijn 760.000 mensen bij de UNHCR geregistreerd. Een groot deel van hen woont buiten de vluchtelingenkampen en probeert daar een bestaan op te bouwen. Op 5 september 2018 woonde Koningin Máxima in haar functie van erevoorzitter van het Mondiale Platform voor Inclusieve Financiering (GPFI) in Den Haag een workshop bij over financiële diensten voor gedwongen ontheemden (RVD persbericht 209, 2018). Koningin Máxima spreekt tijdens het veldbezoek onder meer met studenten met een vluchtelingenstatus over de studiebeurs die zij ontvangen via het Albert Einstein German Academic Refugee Initiative (DAFI). De UNHCR werkt aan vernieuwing van humanitaire financiële instrumenten. Als proef ontvangen de studenten de beurs digitaal via een mobile wallet. Aanschaf van onder meer studieboeken en betaling van collegeld gebeurt digitaal. Ook spreekt Koningin Máxima met enkele vluchtelingen over de opbouw van een nieuw bestaan en de rol van financiële diensten hierin.

Dinsdag 12 februari spreekt Koningin Máxima onder anderen met minister-president Omar al-Razzaz, de minister van Financiën, Ezzedin Kanakriyah, de minister van Informatie en Communicatie Technologie, Mothanna Gharaibeh, de minister van Planning en Internationale Samenwerking, Mary Kamel Kawar en de gouverneur van de Centrale Bank van Jordanië, Ziad Fariz. Ook heeft zij een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van private organisaties.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20.

Outfit: ingekorte avondjurk met  verschillende vlakken van effen en geprinte zijde. Ontwerper: Giambattastia Valli. 

Máxima's mantel komt uit de collectie van modehuis Natan en werd voor het eerst bij haar gezien in 2004. Een oudje dus. 

Ps. De blog van gisteren is bijgewerkt met informatie over Máxima's nieuwe tas. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 feb 2019 - 10:39

Bij ANP is te zien dat ze een jurk draagt met verschillende panelen. Met en zonder polkadots. Ben benieuwd naar beter beeld!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 12 feb 2019 - 12:20

Wat een leuke kleuren..en wat zit haar make up en haar prachtig. Ze is zichtbaar in haar sas. En wat heeft ze toch gaaf werk. Lucky bird!

Deze rol lijkt haar beter te liggen dan de rol van ondersteuning vd Koning.

Maar 1 ding: trek die jas aan of uit. Wat een vreemd gezicht als ze uit de auto stapt en ook dat ze hem binnen aanhoudt.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

dinsdag 12 feb 2019 - 11:08

Ietwat ongemakkelijk filmpje bij ontvangst.. tja idd de jas binnen over de schouders ... waarom?

afbeelding van nettyroyal

nettyroyal

dinsdag 12 feb 2019 - 11:48

Ja, ik vind de jurk op zich erg leuk, maar die panelen rond de taille weer wat minder.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 12 feb 2019 - 11:51

Mooie jas en mooie jurk zo te zien. Maar inderdaad raar met die jas zo om de schouders. Je zou denken dat het praatje maar twee minuutjes duurt en dat ze in vliegende vaart verder moet zodat er geen tijd is om de jas ff ergens op te hangen. Zoiets....

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 12 feb 2019 - 12:43

Ze ziet er leuk en verzorgd uit.
Wat ik gewoon weg niet kan begrijpen,is dat ze nu wel het haar verzorgd heeft. Dure juwelen draagt, terwijl ze hier niet als koningin verschijnt.
Ik heb er moeite daarmee, te méér omdat zij op VN missie ,daar niet als koningin van Nederland komt.
Maxima heeft wat dat betreft 2 gezichten.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 feb 2019 - 13:27

Ze heeft vandaag ook een ontmoeting met de Jordaanse koning en koningin, dus dat heeft er vast mee te maken.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 12 feb 2019 - 13:29

Op al haar naambordjes staat dat ze Koningin van Nederland is. Als ze geen Koningin zou zijn geweest was ze daar heus niet geweest. Wat betreft de juwelen: Maxima is wel eens vaker wat overdresst wat betreft blingbling.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 12 feb 2019 - 13:15

Helemaal met je eens Magda! Haar kapsel zit echt leuk en verzorgd. En toch op zijn Maxima’s ;)
Onbegrijpelijk dat het op andere momenten zo piekerig en slordig kan zitten! Ze kan het dus wel.
Dit bedoelde ik pas toen ik schreef, dat er toch bepaalde producten zijn om te gebruiken, mousse, lak of whatever. Het maakt niet uit, als er maar aandacht aan is besteed. Hehe, als ze dit volhoud, hoor je mij niet meer :).
En die zwarte jas vind ik superchique. Ik snap dat als je hem alleen nodig hebt om van de auto naar binnen te lopen, dat je hem dan even over je schouder doet. Maar ik snap dan weer niet dat je er dan ook mee binnen blijft zitten? Staat de airco daar te hard of zo.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 12 feb 2019 - 13:16

Wat een raar gezicht dat ze binnen ook die jas om haar schouders houdt, hij hangt nog heel vreemd en slordig ook.
Maar het is nu net of ze even snel tussendoor daar gaat zitten om wat te zeggen en snel weer weg wil zijn door die jas.
Komt denk ik niet leuk over voor de mensen die daar ook aan tafel zitten en misschien naar die ontmoeting hebben uitgekeken.
De jurk kan ik niet goed genoeg zien om daar wat over te zeggen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 12 feb 2019 - 13:33

De vlakverdeling op de jurk zorgt voor een optisch slanke taille en heupen. Leuk zeg! Misschien had ze die nog in haar kast en heeft hem laten verkorten. Wat heeft ze toch veel kleding hè als je daar zo over nadenkt;-)

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 12 feb 2019 - 14:05

Wat naar dat ze haar gastheer over het hoofd zag!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 12 feb 2019 - 22:16

Een beetje wel misschien, maar ik denk niet dat het bewust was hoor. Ze is in eerste indruk vrij zakelijk volgens mij, ook al is ze ook warm en open.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 12 feb 2019 - 14:29

Het haar bevat nu duidelijke extensions, (is ook langer nu en weelderiger) maar de kuif/lok vind ik slordig aangebracht en stijf van haarlak gespoten (barbie-beeld).Niet zorgvuldig gedaan.
De koningin blijft wel in de toffee/bruine kleurtjes wat betreft de outfits vandaag en gisteren. Leuk dat ze deze dagen iets heel anders droeg! Apart met de tussenstukken deze jurk, ik weet niet goed of ik het zelf aan zou trekken, beetje grof en zo ook iedere keer die jas over de schouder. Ik vind dat werkelijk zulk een vreemde gewoonte. Toch lijkt met me moeilijk om zulk “slecht” haar te hebben als je tussen al die andere royals met gezonde dikke haardossen in de spotlights staat.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 13 feb 2019 - 13:44

Ik zie dit artikel net:
Dubbelrol Máxima lastig voor Jordaanse media

https://www.rd.nl/vandaag/koninklijk-huis/dubbelrol-máxima-lastig-voor-jordaanse-media-1.1546909
(Je moet even de hele link kopieëren en dan plakken in google)

P.s.. Ohw en kijk eens aan, een filmpje in het paleis, later als ze zitten heeft ze eindelijk haar jas uit en zie je haar jurk goed.
Wow, gave jurk, die zou ik ook wel willen hebben.
https://m.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EzrMRfbS6dM

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 12 feb 2019 - 15:18

Lina, bedankt voor de link.
Nu is de jurk goed te zien en ik vind hem prachtig.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 12 feb 2019 - 15:21

Alsjeblieft :)
Ja ik ook, maar ben bang dat we de prijs niet zo leuk zullen vinden ;) (ik zie geen prijs erbij staan)

afbeelding van car

car

dinsdag 12 feb 2019 - 16:44

Hahah het einde van dat filmpje ook, ""ons huis is maar 2 minuten hier vandaan ..maar we dat kunnen we niet lopen met de hoge hakken""...grappig dat ze zelf rijden!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 feb 2019 - 19:29

Dank voor t filmpje. De jurk is prachtig

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 12 feb 2019 - 14:54

Jurk een 10! Jammer dat ze zo gecoiffeerd haar heeft, vond haar haar gisteren veel leuker!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 feb 2019 - 15:21

Mooie aparte jurk. Een beetje frisse stof zo te zien. Ze zal haar gilet missen.
Hier had een dunne MAxMara jas in bijpassende tint mits dezelfde of iets langere lengte over heen gekund.
Over welke jas je meeneemt ...moet je er vaak een aantal proberen (vooral die je al langer hebt).
Om deze zo te dragen bij een formeel ontvangst, dan had ze beter haar omslagdoeken mee kunnen nemen. Maar die zijn zo door ons afgekeurd...dat ze dat niet meer doet....

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 12 feb 2019 - 15:26

Oeps, dat met die jas inderdaad. Zo te zien voelde ze zich er ook wat ongemakkelijk bij, bij aankomst, maar loste het wel goed op hoor. Haar spontane relaxte persoonlijkheid helpt daar ook wel bij hihi.
Kleur en patroon van de jurk past weer heel goed, warm en maakt haar erg mooi. Doet ze toch goed de laatste tijd, zou ze een andere styliste hebben? In ieder geval een goed plaatje weer.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 12 feb 2019 - 15:38

Óf ze begint zelf eindelijk genoeg te krijgen van Natan (hopelijk ;) )

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 12 feb 2019 - 21:14

Hahaha goeie. Ja het lijkt er inderdaad op. Andere kleurkeuze.. maar even terzijde, zo slecht is Natan toch niet? ;-) Vaak mooie creaties wel hoor

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 12 feb 2019 - 23:13

Nou, altijd maar dezelfde soort modellen, altijd die dikke stugge glanzende stof wat vaak niet mooi valt omdat de stof gewoon te stug is voor het model.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 13 feb 2019 - 07:46

Ja daar heb je een punt. Ik keek voor de aardigheid nog even op Google, klopt inderdaad wel wat je zegt. Alleen sommige creaties zijn toch best mooi hoor, alleen beetje eentonig. Misschien toch zat geworden ja ;p

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 12 feb 2019 - 15:29

Prachtige jurk! Dit staat Maxima zo mooi! Zoveel mooier dan gisteren!

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 12 feb 2019 - 16:40

Wat een mooie jurk!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 12 feb 2019 - 18:50

Dank je wel Lina voor de link..nu ik beelden zie vind ik de jurk een beetje tegenvallen..alsof de lengte net niet klopt.

Ik vind daarnaast de gebaren van Maxima tijdens het praten een beetje theatraal. Niet om lullig te zijn maar ook als ze naar buiten loopt gebruikt ze zoveel handgebaren. Komt op.mij over als; kijk mij eens volledig into m'n verhaal zitten ....Klinkt echt een beetje lullig zo is het niet bedoeld maar het valt mij keer op.keer op

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 13 feb 2019 - 08:01

Dat is echt latijn/zuid Amerikaans, om zo met je handen erbij te praten. Ik vind het om die reden juist naturel, dat zit er gewoon in. Dat het ons opvalt is puur cultuurverschil.
Jurk staat prachtig, haar vind ik het net niet.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 13 feb 2019 - 18:08

Kate doet dat heel erg trouwens, heel irritant en aanstellerig komt dat over bij haar (bij Maxima is het me trouwens nooit zo héél erg opgevallen)
In het begin van haar huwelijk dacht ik dat het nog een beetje verlegenheid was ofzo maar ze doet het nog altijd, zelfs als ze gewoon ergens bij een gelegenheid welkom wordt geheten aan de deur dan doet ze dat.

P.s. Toevallig vandaag weer een foto waar ze 1 van die bewegingen maakt, alsof ze een voetbal in haar handen heeft ;)
https://pbs.twimg.com/media/DzSaL2pWsAIUy4U?format=jpg&name=large

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 13 feb 2019 - 19:18

Iets verduidelijken klinkt positiever dan "iritant. En aanstellerig
Er zijn mensen die dat nu een maal zo aangeven op die manier,dat doe ik zelf ook..
Ze benadrukken het nu eenmaal zo.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 13 feb 2019 - 19:51

Rita, dat zou dan betekenen dat ze al jarenlang bij elk bezoek en met iedereen waar ze mee praat hetzelfde zou moeten verduidelijken.
Ze maakt diezelfde beweging altijd zo en dan ook nog een beweging met haar handen waarbij ze haar vingers ook zo naar binnen houdt en richt naar de persoon waar ze mee praat.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 13 feb 2019 - 21:49

O dat kan best! wat zag ze er trouwens beeldschoon uit vanavond

afbeelding van Dahlia

Dahlia

vrijdag 15 feb 2019 - 16:59

@Lina
Gebaren maken als je praat is heel normaal. Dat doe ik ook weleens.
Jij hebt ook vast trekjes.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 15 feb 2019 - 17:47

Nee

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

vrijdag 15 feb 2019 - 18:49

Denk dat je even vergeet dat ze in alle Latijns Amerikaanse landen veel gebaren met de handen maken als ze praten. En zeker als ze iets duidelijk willen maken. Dus denk ik heel normaal voor haar, en niet iets om te bekritiseren. Ik betrap me er zelf op dat als ik in Spanje met vrienden praat ik na paar weken veel meer gebaren met mijn handen maak.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 15 feb 2019 - 19:25

Blij dat je het met me eens ben ik zei het zelfde...

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 16 feb 2019 - 10:35

Nou, niet alleen in Latijns-Amerika gebruiken ze de handen tijdens het praten. Ook in Nederland en waarschijnlijk in heel veel andere landen gebruikt men de handen als ondersteuning bij het praten. De één meer dan de ander, maar daar is toch niets mis mee?
Ik doe het ook( als gevolg van gebarentaal is dat er in gesleten), net als jij ;). En als ik om mij heen kijk, zie je heel veel mensen het doen, bewust of onbewust.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 15 feb 2019 - 22:36

Ooh Lina, heerlijk!

afbeelding van Dahlia

Dahlia

zaterdag 16 feb 2019 - 17:51

Hahahaha wat een zelfkennis maar niet heus;)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 12 feb 2019 - 19:16

Fantastische jurk!!! Zonde dat ze die jas zoveel aanheeft. Vind de oorbellen die ze erbij draagt ook prachtig, schoenen matig, kapsel leuk. Hoop de jurk vaker te zien!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 12 feb 2019 - 19:31

Aparte rok van Rania, leuk!.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 12 feb 2019 - 20:11

Wat een super leuke jurk. Mooi in combinatie met de nude tinten. Alweer een top outfit! Ik blijf onder de indruk van haar passie en enthousiasme tijdens dir soort bezoeken.
Ik schrik wel van het gezicht van Rania. Wat jammer dat ze het zo laat liften...

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 12 feb 2019 - 20:45

Inderdaad ik schrok ook van Rania... zo onecht. Máxima ziet er prima uit, prachtige jurk en mooi kapsel. Deze kleuren staan haar fantastisch.

afbeelding van bonnarca

bonnarca

dinsdag 12 feb 2019 - 21:14

Wauw! Heel erg mooi de jurk, ook heel stijlvol die lengte! De rok van Rania vind ik wel beeldig mooi!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 12 feb 2019 - 21:42

Er ontstaat bij deze 2 koninginnen een soort tweeslachtig stijlconflict. De jurk is redelijk, ik houd niet zo van asymmetrie. De rok van Rania is geweldig met een matige top, wel mooi in stijl met de schoentjes en ik bedacht me wat als ze van kleding hadden gewisseld was m.i. nog mooier geweest.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 12 feb 2019 - 21:44

Wat een plaatje is ze weer vandaag! En verzorgd en mooi haar!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 13 feb 2019 - 08:40

Het valt mij op dat de filmpjes die wij ontvangen, Maxima vaak aan het woord is om te vertellen over micro krediet maar nooit is er echt een discussie gaande met pittige vragen. Het lijkt daardoor vaak een eenzijdig overleg terwijl er toch op het onderwerp microkrediet veel te doen is..ik zou zo graag eens inhoudelijk meer een overleg hieromtrent zien ipv de korte fragmenten met Maxima aan het woord. Misschien moet ik even beter speuren....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 13 feb 2019 - 08:47

De pers is vaak maar 2 of 3 minuten van een gesprek aanwezig, dus daar zal het vast mee te maken hebben :)

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?