Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 11 januari een werkbezoek gebracht aan jongerenorganisatie TijdVoorActie en Netwerk Nieuw Rotterdam in Rotterdam.

Stichting TijdVoorActie is een landelijk netwerk dat jongeren stimuleert zich in hun eigen stad in te zetten voor mensen die geen of weinig contacten hebben. De organisatie ondersteunt lokale initiatiefnemers die zelf een vrijwilligersnetwerk van jongeren opzetten. Binnen de lokale netwerken worden jonge vrijwilligers en mensen met een hulpvraag samengebracht. De hulpvragen kunnen eenmalig, tijdelijk of juist voor een langere periode zijn. Bijvoorbeeld hulp bij het zomerklaar maken van een tuin of het brengen van een wekelijks bezoek aan iemand die eenzaam is. Inmiddels zijn in vijftien steden netwerken actief en zijn er zes in ontwikkeling. In Rotterdam is gestart onder de naam Netwerk Nieuw Rotterdam. Dit lokale netwerk bestaat uit jongeren die zich inzetten voor kwetsbare en eenzame mede-Rotterdammers.

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek in De Nieuwe Poort in Rotterdam met de initiatiefnemers van TijdVoorActie en de pioniers van lokale netwerken over het ontstaan van de organisatie en de groei die doorgemaakt is. Aan bod kwam onder meer hoe een netwerk gestart wordt, hoe lokale netwerken worden ondersteund en welke uitdagingen er spelen. Ook werd gesproken over de toekomstplannen van de organisatie. Vervolgens sprak zij met initiatiefnemers en samenwerkingspartners van het Netwerk Nieuw Rotterdam over wat hen drijft en de impact die zij hebben in de stad. Tenslotte sprak Koningin Máxima met een aantal vrijwilligers en hulpvragers uit Rotterdam over hun ervaringen met het netwerk en wat het voor hen betekent. Tijd Voor Actie wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Dit fonds steunt initiatieven die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Koningin Máxima draagt een rok met korte split aan de voorzijde en een gebreide trui met zigzag. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. 

 

Máxima's trui is een ontwerp van Isabel Marant.

De rok, die qua kleur perfect overeenkomst met het zigzagpatroon in de trui, werd door Máxima voor het eerst gedragen in 2005. Sindsdien is het kledingstuk met regelmaat opnieuw in beeld gekomen. 

Foto's: Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 11 jan 2018 - 12:31

Heerlijk, wat leuk een gebreide trui. Ze heeft in haar vakantie gebreid:-). Ik vind het totaalplaatje erg leuk. Ook leuk met die pumps erbij. Al zul je bij een koningin niet zo snel zo'n trui zien. Toch vind ik het leuk/grappig.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 11 jan 2018 - 12:40

Ik vind dit mooi , het is misschien niet en koningklijk ,meer iets dat we allemaal kunnen dragen maar ik vind het voor een werkbezoek mooier dan al die Natan's

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 11 jan 2018 - 14:24

Leuk! Weer eens heel iets anders. Ik vind het goed kunnen hoor, ook al is het een trui. Het is toch netjes?

De rok in 2005 eerder gedragen, wow! Kan me niet herinneren hem ooit eerder gezien te hebben.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 11 jan 2018 - 13:10

Mooi, heel gepast voor deze doelgroep.
Fijn dat we haar weer eens zien.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 11 jan 2018 - 13:29

Wat fijn om Maxima weer eens te zien. En ze draagt een leuke trui! Prima voor een werkbezoek.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 11 jan 2018 - 13:47

Mooi geheel, al had ik een rechte rok (zonder schulprandje) mooier gevonden. Maar, het totaalplaatje vind ik mooi, en inderdaad is het eens iets anders!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 11 jan 2018 - 14:29

De trui is mooi. De rok is een slimme keuze qua kleur maar ook om het niet te casual te maken. Maar met het gesculpte randje en net wat te kort, is de rok ook wat gedateerd.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 11 jan 2018 - 14:33

Ze ziet er goed uit. Leuk die trui! Mag ze van mij vaker doen. Volgens mij komt dit model rok weer in; ik zag ze voorlaatst in de winkel hangen.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 11 jan 2018 - 15:50

Zou goed kunnen, de meeste mode komt weer terug na verloop van tijd, zij het vaak iets anders. En inderdaad zie je wijdere randen, maar dan meer in de vorm van trompetmouwen, een rok heb ik nog niet gezien, maar heb ik ook niet op gelet moet ik eerlijk zeggen. Persoonlijk zie ik liever dat de onderste rand er af gaat (al ie is dan een tikje kort misschien).

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 11 jan 2018 - 14:38

wat mooi, een trui. Waarom ook niet!? Ik hou er wel van. Een rok uit 2005, vind het echt bijzonder dat zoiets na zo'n lange tijd toch nog mooi oogt. Complimenten.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 11 jan 2018 - 14:48

Hartstikke mooi!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 11 jan 2018 - 15:13

Ik ben misschien de enige maar ik vind het een aparte outfit. Op zich is een trui weer eens wat anders, maar deze vind ik niet zo leuk en al helemaal niet bij deze rok. Dacht dat volants aan een rok al lang 'uit' waren, maar misschien zijn ze inmiddels weer hip?
Hoe dan ook, ik vind het niks. Het had misschien nog gescheeld als het kapsel anders was. Meer zeg ik er niet van ;).

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 11 jan 2018 - 15:16

Anne-Roos, je haalt me de woorden uit de mond. Je bent dus niet de enige die er zo over denkt.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 11 jan 2018 - 15:26

Geweldig dit!!! De poll onderaan het stuk vind ik kostelijk:)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 11 jan 2018 - 15:47

Ja, stop de persen, breaking news, de koningin draagt een trui!

Op de foto waar de volant niet zichtbaar is ziet het er vele beter uit: dus, knipknipknip!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 12 jan 2018 - 12:34

Josine ben je in dienst nu van t AD om Máxima's kleding te becommentariëren?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 11 jan 2018 - 15:32

Een geslaagde outfit voor zo'n bezoek. Door de glans toch nog wat royalty.
En leuk haar weer terug te zien in het nieuwe jaar en in Rotterdam. Jammer zonder aankondiging, anders was ik gaan kijken.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 11 jan 2018 - 15:44

Het rokje (13 jaar geleden al tamelijk tuttig) dat ze vandaag draagt past, uitgezonderd de kleur, niet lekker (trui is te lang voor rokje, rokje is te madammerig voor trui) bij de trui. Maar ik ben een groot fan van de trui-rok combinatie!
- Grote dikke trui op een wijde, dunne, liefst wat transparante, lange rok, of
- een meer aansluitende trui op (beetje half erin proppen) een recht, strak en kort (ja, boven de knie, ja; lekker doen als je de stelten ervoor hebt) hip en stevig (leer/wol) rokje, of
- strakke echt dunne trui IN een A-lijn rok tot over de knie, met een riem.
Allemaal leuk.
Als je nu koningin bent, en in functie, kan ik eigenlijk alleen de laatste combi aanraden. Denk Meghan! Trui mag van mij naar de dochters voor op rokje type nr 2.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 11 jan 2018 - 15:52

Haa, jij bent duidelijk niet alleen maar Harry-fan, maar ook Meghan-fan! Leuk om te lezen (ik ben ook fan van ze hoor!)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 11 jan 2018 - 15:56

Ik vind haar beeldschoon. En de kleding die ze droeg in Suits, wow (al vond ik de kleding van Jessica in Suits nog mooier. Beetje stijl van Robin Wright in House of Cards). Dus als ze daar wat van heeft geleerd kan ik nog wat verwachten :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 11 jan 2018 - 15:58

Ik ken het programma niet, dus kan daar niet over meeschrijven. Maar gewoon de uitstraling die ze samen hebben vind ik geweldig. Ik denk dat GB blij mag zijn met twee van die jonge leuke echtparen (straks), ze hadden al leuke prinsen, nu ook nog 2 leuke prinsessen er bij. En voor ons weer genoeg om naar uit te kijken op kleding gebied, omdat zij weer een heel andere stijl heeft dan Catherine! Ben benieuwd hoe Meghan zich gaat ontwikkelen qua kledingstijl.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 11 jan 2018 - 17:14

Tja, trek dan een hippe spijkerbroek uit de kast voor bij die behaaglijke trui.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

donderdag 11 jan 2018 - 17:31

Ze verrast ons elke keer weer! Maar helaas..
Kan dit echt niet mooi vinden.. Over de haren nog niet gesproken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 11 jan 2018 - 21:48

Wat leuk Máxima onverwacht vandaag alweer te zien. En wat een leuke outfit. Mooie kleurencombinatie. Van mij had ze er een paar stoere laarzen bij mogen dragen, dan had ik het nog leuker gevonden. Het model van het rokje is misschien wat gedateerd, maar Ik vind het steeds leuker. Lijkt wel leer..
Ik zeg: goed begin van 2018!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 11 jan 2018 - 19:20

De panty iets te oranjegeel? Supertrui.

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 11 jan 2018 - 21:47

Mooie trui, vreselijke rok. Maar wel leuk dat ze een keer een trui draagt, weer eens wat anders. Zelf had ik hier een mooie, nonchalante knot boven gedragen denk ik.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 12 jan 2018 - 08:59

Is bekend van welk merk de rok is?

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 12 jan 2018 - 10:22

Tsjonge, wat een heisa in de media om een trui! Zijn er geen belangrijker dingen waar het over kan gaan zou ik zeggen?
Ik vind het haar heel mooi staan, en de combinatie goed gekozen. Waarom niet?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 12 jan 2018 - 10:41

Leuke trui, suf rokje.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 12 jan 2018 - 10:56

Nee, dit geheel vind ik niet staan. Haar kapsel had echt verzorgder gekund, de (vreselijke) trui heeft glitters en een zigzagmotief, de rok heeft een vreemde naad en een volant, de panties glimmen. Op zo'n rok moet een hele rustige trui, het liefst wijd. En die volant... vind het niet staan.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 12 jan 2018 - 19:19

Mooie trui (lekker warm denk ik) en leuke rok. Past prima bij de gelegenheid.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 13 jan 2018 - 16:05

Die kreukels in haar rok storen mij.

afbeelding van Maria 1981

Maria 1981

zaterdag 13 jan 2018 - 20:54

Ik vraag mij altijd af welke mooie huidkleurige panty ze draagt;-)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 15 jan 2018 - 00:54

Geen mooie combi. Rok te strak maar trui wel leuk. Maar niet bij deze rok

afbeelding van Els

Els

maandag 15 jan 2018 - 12:08

Trui is erg leuk en passend bij het weer. Dat is toch veel beter dan de korte mouwen die ze vaak draagt.
De rok is gedateerd en dat zie je. Ze heeft een veel betere mooie bruine rechte leren rok, dat had een goede combi geweest.
En leren laarzen, dat had lekker modern geoogd.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?