Over een week is het zover: het bezoek van de Jordaanse koning en koningin. Op dinsdag dineert ons koningspaar met ze in Paleis Noordeinde en daar komen vast avondjurken bij kijken. Welke avondjurk zien jullie graag bij Máxima? Zover mogelijk zal ik jullie suggesties in deze blog plaatsen. 

Mijn suggesties: 
1. Het liefst zie ik een avondjurk terug die tot nu toe slechts een keer publiekelijk is gedragen. Deze lichtblauwe van Valentino (inmiddels officieel bevestigd) zie ik grag nog eens terug, al denk ik niet dat Máxima zal kiezen voor een strapless jurk. 
2. Een andere jurk die ik gráág nog een terug zie, is de assymetrische japon met kobaltblauwe bloemen van Carolina Herrera. Helaas acht ik de kans ook klein dat we deze jurk terug gaan zien vanwege de kledinggebruiken van koningin Rania, maar wie weet. En anders hoop ik dat Máxima deze blog leest en ze binnenkort eens tevoorschijn haalt tijdens een andere gelegenheid. Jurken 1 en 2 zijn te mooi om slechts een keer te dragen. En ook te duur. Couture van Valentino begint rond de 40.000 euro, maar dat terzijde. 
3. Als Máxima moet snuffelen in haar kast met bedekkende jurken, dan hoop ik dat ze op deze japon van Mattijs van Bergen stuit. Prachtig plissé-werk, dat bij elke beweging zacht meedeint. Wat mij betreft verdient deze jurk nog een draagmoment met opgestoken haar. 
4. Inmiddels is deze klassieker van Natan al drie keer gedragen, maar wat mij betreft haalt ze hem nog eens tevoorschijn. De split, de sleep, de kleur, de halslijn: op alles ben ik verliefd. Wel graag andere schoenen tevoorschijn halen ;-) 

Suggestie van Jeanine68: gebloemde couture japon van Valentino met laagjes op het rokgedeelte. 

Suggesties van MrsDuck:

Suggestie van Merel/Meike:

Suggesties AnnekeM:

Suggestie van Frederike:

Moon ziet graag een vermaakte versie van deze japon:

Ik ben heel benieuwd naar jullie suggesties. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 13 mrt 2018 - 16:34

Ik zou de groene japon nog graag eens willen zien die in het jaaroverzicht 2016 bij februari staat (geen link erbij overigens). De rode assymmetrische japon van Taminiau vind ik ook erg mooi.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 14 mrt 2018 - 10:29

Hier staat hij niet bij, hij staat in het jaaroverzicht 2016 onder februari, vreemd genoeg zonder beschrijving. Ik meen me te herinneren dat ze hem in Engeland droeg, op een trouwfeest van een Grieks iemand, ,maar ik kan het fout hebben.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 14 mrt 2018 - 10:40

Dat was in 2017. Het is een beetje verwarrend op de website... Hij staat hierbij:
http://www.modekoninginmaxima.nl/agenda-agenda-2014/jaaroverzicht

Agenda "2014" in de hyperlink, aan de top van de pagina staat "Door Josine Droogendijk op vrijdag 01 jan 2016".... Ik kan me voorstellen dat je niet meer kunt achterhalen welk jaar het was!

Maar de link die vanuit deze log naar de outfit gaat werkt niet:
http://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/koninklijk-ge...

In ieder geval: het was dezelfde jurk als ze ook in Portugal droeg!
http://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/staatsbezoek-...

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 14 mrt 2018 - 12:12

Erg bedankt voor het zoeken!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:07

Specifiek voor een diner komen voor mij de echt schitterende, ongelooflijk luxe avondtoiletten 1 (strapless) en 2 (asymmetrisch) het meest in aanmerking, uiteraard met heel veel juwelen; eventueel ook (de eveneens prachtige) nr. 3 ! Nr. 4 lijkt me vooral een typische Prinsjesdag-jurk te zijn, met buitenshuis-momenten.
En lees ik het goed ? : "Valentino"-kleding begint pas bij 40.000 euro : dat doet me duizelen !!

afbeelding van Kareltje

Kareltje

dinsdag 13 mrt 2018 - 20:34

Josine schrijft: couture van Valentino begint bij..... Dus dat zijn niet de jurkjes die ook Bijenkorf verkoopt van Valentino.

Een couturestuk van JT is ook niet goedkoop.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:17

Heeft Queen Rania dan specifieke kledinggebruiken behalve dan bij religieuze bijeenkomsten? Ze draagt toch ook strapless en vrij sexy en strakke kleding?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:11

Oh, wat een schitterende jurk !! Droeg ze die hier maar !!
Josine, meteen moest je maar eens vragen, welke jurk we van Rania op het aanstaande staatsdiner willen zien !

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:17

Ik probeer het nog maar een keer!! Ik hoop zo dat ze een keer de roze, gebloemde Valentino herdraagt!! (helaas geen link) Maar de suggestie van Josine en dan de nr. 3 lijkt mij ook erg leuk om weer eens terug te zien!!

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 21:48

Ja, die is mooi! Ga hem toevoegen!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:27

Die is inderdaad superprachtig en geeft aan de draagster zo'n ontzettend zachte uitstraling ! Máxima droeg hem ook in Thailand, bij de verjaardag van (de intussen overleden) Bhumibol ; ze droeg toen ook een schitterend diadeem en heel mooie make-up !

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 13 mrt 2018 - 17:42

Ze zal willen uitpakken naast Rania. Ergens verwacht ik daarom iets wat we nog niet gezien hebben.

1 denk ik niet; te zomers, te bloot.
2 vind ik wel mooi, krachtig beeld heeft ze daar
3 kan, al vind ik de taille wat minder zo dan liever de rode Valentino die ze met Prinsjesdag droeg
4 kan, maar doet mij niet zoveel. Ik weet alleen niet waarom.

Mijn suggesties; zoals gezegd de rode Prinsjesdag Valentino, de blauw/gouden Iversen zoals ze die in Zweden droeg of de prinsjesdagjurk van 2009 zou ik best geschikt vinden.

.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 21:51

Ga ik toevoegen!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:03

Ik ben een beetje bang dat ze naast Rania, de hippe haute-couture-queen, die afgrijselijke Tom Ford aandoet met schaamhaar applicatie. Voordeel hiervan is dat ik elke andere outfit fantastisch ga vinden. Ik hoop op de rood-gebroken witte JT vleermuismouw. Lekker modern.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 21:59

Ga ik toevoegen :)

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:08

Bedoel je die Tom Ford die een patroon had dat op een zeventiger jaren gordijn lijkt Merel? Brrrr wat een vreselijke jurk vond ik dat.

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:25

Ik hoop ook op iets moderns bij Koningin Rania. Nummer 4 zou het best kunnen, van dit rijtje tenminste. Ik dacht zelf ook aan die JT jurk met vleermuismouwen.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:04

Toegevoegd!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:45

Modekoningin als Máxima is kiest ze voor een bezoek van Rania vast voor iets nieuws, ook al hangt er genoeg moois in de kast.
Ik zou graag de blauw gouden Claes Iversen japon (verjaardag koning Harald) terug zien. Ook de Taminiau Prinsjesdag jurk geïnspireerd op de Japanse zaal van huis ten Bosch (ook gedragen tijdens de verjaardag van koning Harald) of de koningsvaart jurk zie ik graag terug.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:41

...

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 13 mrt 2018 - 18:45

Die blauw witte jurk staat al jaren hoog op mijn lijstje. Zou heel gaaf zijn als ze die nog eens draagt! Ik hoop dat ze eens iets ouds in een nieuw jasje steekt zoals Mary dat vaak doet. En prinses Beatrix trouwens ook regelmatig doet. Zo heeft ze ooit eens een gouden strapless jurk met een onderkant van glitterstof gedragen. De bovenkant was beetje saai maar volgens mij daardoor juist makkelijk aan te passen. Of een jurk uit de jonge jaren van Beatrix vermaken (mn verlengen)?

Maar eerlijk gezegd vermoed ik gewoon iets nieuws. En ik verwacht ook een kappersbezoek dit weekeinde ;-)

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:06

Ga ik toevoegen!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 13 mrt 2018 - 20:04

Ik heb hoop op een geheel nieuwe coup, een supermooie bobline van voren iets langer, net boven de schouder en uitgroei mooi bijgewerkt en een prachtige nieuwe avondjurk van Addi van de Krommenakker

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 13 mrt 2018 - 20:50

Een veilige avondjapon waarmee rekening gehouden wordt met de achtergrond van de gasten: de rode kaftan uit de prêt à portier collectie van Valentino.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:04

Ga ik toevoegen!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 13 mrt 2018 - 21:07

Ze mag wat mij betreft bij deze gelegenheid knallen met iets nieuws. Ze geeft al zoveel geld uit, dan kijken we niet meer op 40000 euro meer of minder. Naast Rania moet ze er smashing uitzien, van mij mag dat in een splinternieuwe couture japon van Jan Taminiau.

afbeelding van LG

LG

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:46

Lijkt mij een goed idee en wie weet kan zie die jurk naderhand weer dragen als ze voor de VN op pad gaat.
(Tongue in cheek)
edited

afbeelding van car

car

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:14

Ik verwacht de jurk gedragen op het diner met alle kroonverjaardag mensjes.. Maar ik hoop nog steeds de zwarte Ralph lauren met een leuke twist... Of de groene jurk van beatrix

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:20

40 000 E Wat kun je daar niet voor kopen anders dan een jurk.
Het is leuk om naar te kijken. Maar toch!!!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 14 mrt 2018 - 15:56

Of weggeven voor een goed doel. Waarom altijd kopen?

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 13 mrt 2018 - 22:37

Ik vindt het onverantwoord om een jurk van 40.000 euro te dragen, dat is niet nodig. Als je zoveel geld hebt om aan kleding te besteden, geef dan wat aan een goed doel en koop goedkopere kleding die ook heel mooi kan zijn.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 13 mrt 2018 - 23:09

De paarse jurk met rode bloem hoop ik

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

dinsdag 13 mrt 2018 - 23:41

Rania is zooooo mooi dat het voor Maxima moeilijk gaat worden. Ze zal de race verliezen als ze te veel en te veel gaat doen. Jurk 3 is heeeeel mooi. Rustig stijlvol en klasse. Die klasse zou ze kunnen opleuken met een mooi opgestoken kapsel en net genoeg juwelen. Ik ben zo benieuwd!

afbeelding van Els

Els

woensdag 14 mrt 2018 - 17:52

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste Royal van haar land?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 14 mrt 2018 - 07:41

Ik geef ook een stem voor de gebloemde Valentino (Thailand). Die staat al zoo lang op mijn wensenlijstje!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 mrt 2018 - 07:54

De Caroline Herrera jurk zou misschien draagbaarder worden als het tot cocktail wordt vermaakt

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 14 mrt 2018 - 09:27

Ik hoop op iets nieuws en op iets bijzonders zoals de groene van Lanvin.
Mocht ze toch iets herdragen dan vind ik de gouden JT heel erg passend bij een bezoek uit t M-O.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 14 mrt 2018 - 13:07

Mooi! Maar ik hou helemaal niet van dit kapsel...

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 mrt 2018 - 13:13

Ik wacht er al heeeeel lang op dat ze de zwarte Ralph Lauren nog een keer draagt. Stond haar prachtig!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 15 mrt 2018 - 14:26

Ja die vind ik ook echt fantastisch

afbeelding van gerardine

gerardine

woensdag 14 mrt 2018 - 13:50

Een witte jurk die ze heeft gedragen tijdens staatsbezoek aan Belgie. Volgens mij droeg ze er lange witte handschoenen bij?
Prachtige jurk

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 14 mrt 2018 - 16:16

Jaaaa met die zilveren glittertop! Prachtig inderdaad maar misschien niet zo mooi voor maart, eerder in de zomer een keer herdragen of onderhand voor Amalia. Of ze moet de glittertop dragen op de zwarte rok die ze altijd combineert met de witte top?

afbeelding van Els

Els

woensdag 14 mrt 2018 - 17:55

Sorry Jeanine68, deze gebloemde Valentino is al zo bekend bij de royals, echt niet. Is dit ook niet de Valentino die zelfs Mette-Marit draagt? Van mij mag de Caroline Herrera herdragen worden. Ik ben gek op de JT met vleermuis mouwen. En de blauw/gouden van JT is ook heel geschikt.
Ik hoop op iets nieuws, en hoewel dit natuurlijk niet mag binnen de koninklijke etiquette, en dan zo stunning dat zelfs Rania erbij verbleekt ;-)

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 17 mrt 2018 - 17:06

Zowel koningin Máxima als koningin Rania hebben een goed figuur. Al die wapperende gewaden hebben ze beiden niet nodig. Het is een officieel bezoek en geen staatsbezoek, dus wat de juwelen betreft hoeft het niet zo uitbundig te worden. Als beide koninginnen het haar opsteken zou dat fantastisch zijn. Het zou een hele eer voor Addy van den Krommenacker zijn als Máxima een mooie lange jurk uit de collectie van hem kiest.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?