Tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2005 verscheen de zwangere prinses in een ensemble van ontwerper Edouard Vermeulen, die koos voor een lichtbruine stof met glans. Het bleek een schot in de roos voor Máxima, want diverse keren dook de outfit opnieuw op. Overigens was het al niet de eerste keer dat ze het droeg, want twee weken eerder zagen we Máxima er al mee tijdens het regeringsjubileum in de Ridderzaal. Ook bleek de jurk goed te matchen met de mantel die ze droeg tijdens Koninginnedag 2005, waardoor ze weer als nieuw kon verschijnen. 

De keuze voor de materiaalsoort begrijp ik. Door de lichte glans krijgt het een feestelijk geheel, want op foto's wellicht iets minder overkomt dan in het echt. De kleurkeuze ben ik echter wel minder enthousiast over. Hoewel Máxima de kleur met de juiste make up wel kan hebben, doet hij niet heel veel voor haar. Sprekende kleuren zoals rood of kobaltblauw vind ik haar vele malen beter staan. Hier oogt ze door de kleurkeuze en te warme make up helaas een beetje onnatuurlijk oranje. 

Van links naar rechts:
Máxima met de mantel tijdens het regeringsjubileum op 30 april 2005. 
Midden: Máxima tijdens de uitreiking, 18 mei 2005. 

De jurk droeg Máxima ook nog tweemaal in combinatie met een andere mantel van Graciela Naum:

De tas die Máxima bij zich heeft komt eveneens van Natan en heeft ze in twee verschillende kleuren. De lichtbruine versie zagen we nog regelmatig terug, de bruine wat minder. 

De broche was met name favoriet in de periode 2005-2007, maar ook nu nog duikt hij af en toe op. 

Foto's met dank aan:

Hendrik Jan van Beek via www.picturepressholland.nl
Albert Nieboer via www.royalpress.nl 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van MirjamV

MirjamV

vrijdag 29 nov 2013 - 11:53

Dat glimeffect wordt versterkt op foto's, in het echt was het een erg mooie kleur.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 29 nov 2013 - 11:53

Dat dacht ik ook al ja. Vergelijk maar met de andere foto's :)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 nov 2013 - 12:00

De eerste uitvoering vind ik persoonlijk wat rommelig tonen en de kleur flatteert haar niet zo. De jurk i.c.m. de jas met streep (foto 5) vind ik vele malen mooier. Dit komt ook door de zachte kleur rose van de jas. De schoenen van de rechter foto, die ze hierbij draagt zijn qua kleur veel beter, dan die van de linkergedeelte van foto 5.
De tasjes vind ik super en elegant. De broche is wat grof.
Maar och, ze blijft stralen en dat maakt alles weer helemaal mooi.

afbeelding van Jadita

Jadita

vrijdag 29 nov 2013 - 12:09

Weer veel werk aan je blog besteed! fijn .
Ik vind deze kleur juist heel mooi bij Maxima, haar opgen worden haast nog sprekender , en het geeft haar een zachte uitstraling.

afbeelding van sjanine

sjanine

vrijdag 29 nov 2013 - 12:39

Maxima bewijst maar weer dat je zwanger zijnde mooi gekleed kan gaan, vooral de middelste fotos in combinatie met de zacht- roze jas vind in prachtig.
Het valt me nu pas op dat Maxima een voller gezicht had met haar zwangerschap en dat ze best wel opgezette voeten heeft (uitreiking appeltjes v. O)
De broche vind ik mooi als sluiting bij de 1e foto, maar niet bij de 2e, het oogt dan veel te grof.
Josine, heb je al eens de kleding behandeld van de zwangerschappen van Maxima en Mathilde? Ben ik wel benieuwd naar!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 29 nov 2013 - 14:05

Ik vind dit een mooie jas, en hij is prima geschikt voor een zwangere, werkende vrouw. Ik denk dat hij in het echt nog mooier is dan hoe hij op de glimmende foto overkomt.

Kan me voorstellen dat de jas ook prima gecombineerd had kunnen worden met accessoires in een afwijkende kleur, b.v. donkerblauw (of met b.v een donkerblauw ipv beige jurkje er onder).

De roze jas vind ik ook ERG mooi, kleedt heel mooi af met de verticale lijnen.

Weet wel dat foto's momentopnames zijn, maar als Maxima toch eens zou leren om met haar benen bij elkaar te staan...!

afbeelding van Coosje

Coosje

vrijdag 29 nov 2013 - 15:23

Ze zal toch ook eens moeten lopen. Ze kan moeilijk als een kangoeroe rond gaan hupsen om altijd met gesloten benen op de foto te staan. (wil niet weten wat je dan voor een foto's krijgt). Ik zie haar zelden in stilstaande positie met benen wijd staan.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 29 nov 2013 - 17:33

Hahhaha Coosje ik kom niet meer bij :'D Als een kangoeroe rondhupsen, hahaha.
Het val op deze foto overigens inderdaad erg op. Rare momentopname hoop ik :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 29 nov 2013 - 15:17

Dat valt hier wel heel erg op he, haha. Gelukkig heeft ze wat dat betreft al wel een vooruitgang geboekt de afgelopen jaren. Het lijkt me ook niet eenvoudig om een manier van bewegen zomaar af te leren. Ik heb bijvoorbeeld als tic dat ik vaak mn handen door mn haar haal. Ik probeer het af te leren, maar dat is zo moeilijk!

afbeelding van Coosje

Coosje

vrijdag 29 nov 2013 - 15:26

Ik vind het niet zo'n hele bijzondere jas. Stof wel mooi, maar de mouwen zijn erg wijd en i.c.m. de broche en zwangere buik vind ik het allemaal erg druk. Daarom vind ik hem in combinatie met die roze jas wel erg mooi. Vind die roze jas sowieso mooi. Maar we zullen de jurk waarschijnlijk ook niet meer zien, want zo te zien is het een echte zwangerschapsjurk.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 29 nov 2013 - 16:12

Vind de roze jas veel en veel mooierdan de glimmende.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 29 nov 2013 - 17:38

Ik vind dit prima zwangerschapskleding en vind dat Maxima deze kleur goed kan hebben. Niet zo mooi als bijv. rood of felroze, maar ik vind de afwisseling wel leuk.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 29 nov 2013 - 18:31

Ik vind dit een super mooi model van jas en jurk, maar die kleur is inderdaad niet helemaal perfect voor Máxima. De tweede manier (jurk onder roze jas) vind ik dan een stuk beter staan!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 29 nov 2013 - 18:36

Ik vind de glimmende jas heel mooi staan bij Maxima!
Ook de broche vind ik mooi staan op de sluiting, vind ze er lief uit zien zo!
Vind de glimmende jas mooier als de roze jas, bij dat model zie je beter dat ze zwanger is, vind dat dat niet verstopt hoeft te worden! En dat ze haar benen niet "netjes" zou hebben...ach het is een moment opname....

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 29 nov 2013 - 20:02

Er zijn kleuren die haar beter staan inderdaad maar wát een mooie jas is het op foto 1. Fijntjes, prachtig model en een schitterende glans-stof. Ik hou erg van die zachte, glimmende stoffen. De roze jas vind ik qua kleur wel goed maar het model lijkt wel te klein. Het zal ongetwijfeld zo horen, maar ik vind het open stuk een beetje vreemd ogen. Deze jas maakt Maxima wel een beetje flets. Hele mooie broche.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 29 nov 2013 - 20:19

Wat grappig dat je dit een bruine outfit. Ik zou het goud- of champagnekleurig noemen. Ik vind het super mooi! De broche is prachtig! Ok al weer zo'n item dat ik graag terug zou zien...

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 29 nov 2013 - 23:44

De combinatie met de tweede jas vind ik de mooiste combinatie,waarvan ik de jas nog wel eens terug wil zien. De broche evenals de tassen vind ik heel mooi. En Josine ga je nog aandacht besteden aan 200 jaar koninkrijk d.m.v. twee eeuwen mode van al onze koninginnen? dat zou ik wel leuk vinden,als je dat zou doen.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?