Virtueel snuffelen is Máxima's kledingkast is een van mijn grootste hobby's. Zojuist heb ik genoten van de mantelpakjes en jurken van 2008. In deze blog drie outfits die ik nog weleens terug zou willen zien. 

Outfit 1: Wit jasje met ceintuur en opstaande kraag, vermoedelijk een ontwerp van modehuis Natan. Helaas is het kledingstuk na het eerste draagmoment vrij snel uit beeld verdwenen. Zonde, want mijns inziens kun je alle kanten op met dit mooie jasje. Ik zou hem bijvoorbeeld weleens willen zien met een kokerrok met kleurrijke print of gewoon met de beige pantalon van onderstaande foto. Máxima is momenteel slanker dan tien jaar geleden, dus de pasvorm is dit keer ongetwijfeld ook beter dan tien jaar terug. Twee goede redenen om hem snel weer eens uit de kast te halen. 


Foto: PPE

Outfit 2: Deze grijze mantel van Natan herinnert mij vooral aan een middagje spijbelen en betrapt worden. Desondanks zou ik de outfit graag nog eens terug willen zien met een andere onderjurk. Door de neutrale tint van de mantel zijn de combinatiemogelijkheden bijna eindeloos. Ik zie de mantel wel voor me met een wijnrode of donkergrijze onderjurk zónder kanten manchetten. Een ander paar pumps doet vast ook wonderen. 


Foto: PPE

Omdat bovenstaande foto de stof geen recht doet, heb ik ook maar even een foto uit 2005 opgezocht. Beide foto's tonen wel aan dat fotografie en styling veel kunnen betekenen voor een outfit. 


Foto: PPE

Outfit 3 is een gevalletje 'hate it or love it'. Zuurstokroze heeft normaal gesproken niet mijn voorkeur, maar deze ode aan Jackie Kenedy maakt mij op de een of andere manier wel vrolijk. Wat mij betreft haalt ze de outfit van Natan binnenkort nog eens tevoorschijn voor een opening van een kinderziekenhuis, een streekbezoek of feestelijke prijsuitreiking. Mooi ook hoe het effect van de rok terugkomt in het materiaal de pillbox. 


Foto: PPE

Bovenstaande foto doet de halslijn geen recht. Daarom nog een bonusfoto om jullie te overtuigen ;)


Foto: PPE

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 03 sep 2018 - 10:49

Super jasjes Josine. Graag vooral nr 1 en 2 herdragen. Het valt mij trouwens op, dat ik in mijn kledingkast oude stukken/sets heb hangen van een fors aantal jaren geleden, die destijds apart waren, en die je tegenwoordig niet meer kunt kopen. Het aanbod is nu vaak basic, weinig echte sets en ook vaak slechtere stoffen of pasvorm. In deze tijd van 'duurzaam' lijkt de kleding juist minder duurzaam te worden.
Voor werk of voor wat meer formele gelegenheden is het lastig als je meer wilt dan casual. De gebruikelijke merken trekken zich terug of gaan extremer. Maar...het herdragen van oudere sets doe ik eigenlijk ook weer niet snel....

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 03 sep 2018 - 11:04

De mantel met neutrale kleur wil ik ook nog wel eens zien

afbeelding van Doro

Doro

maandag 03 sep 2018 - 11:09

wat enig! Die roze outfit vind ik zoo blij en uitgelaten. weet niet of die nog zo goed bij haar past nu ze weer wat ouder is, maar ik denk het wel eigenlijk. Het staat haar in elk geval super! en zo lijkt het zeer passend bij haar flamboyante stijl.
Wat bedoel je met een middagje spijbelen Josine?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 sep 2018 - 11:48

Ik spijbelde destijds weleens om naar Máxima te gaan en die middag werd ik betrapt door mijn moeder. Het kostte me een week nakomen in de vakantie.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 03 sep 2018 - 11:52

hahaha

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 03 sep 2018 - 13:14

Hahaha Josine, Geweldig!

afbeelding van Heidi Evers

Heidi Evers

maandag 03 sep 2018 - 18:55

Ja Josine....dat weet ik nog wel!!Nadat ik je heel duidelijk had gemaakt dat dit niet de bedoeling was,hebben we gezellig jouw zelfgemaakte foto's zitten bekijken....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 sep 2018 - 20:18

Ja, hahaha. Voelt al als een eeuw geleden.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 03 sep 2018 - 20:30

Oh... dit vind ik zo lief om te lezen... <3

afbeelding van Jacolien

Jacolien

maandag 03 sep 2018 - 11:13

De laatste roze pillbox heeft ze wel nog een keer gedragen toch? Dacht bij een streekbezoek.. de bovenste outfit kan ik me niet meer herinneren

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 03 sep 2018 - 11:32

Tijdens de "kennismakingsbezoeken" 2001, net voor haar huwelijk,droeg ze de witte outfit

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 sep 2018 - 11:47

Nee, die waren anders. Zonder ceintuur en opstaande kraag.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 04 sep 2018 - 11:51

29 juni Noord oost flevoland vorig jaar,heeft ze inderdaad de rose pillbox nog gedragen.
En prinsjesdag 2003 zwanger van Amalia

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 03 sep 2018 - 11:46

Ja, maar zonder het pakje :(

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 03 sep 2018 - 12:35

Het witte jasje en het roze pakje zijn inderdaad erg leuk, zou inderdaad leuk zijn als ze ze gaat herdragen!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 03 sep 2018 - 13:00

Het roze pakje,het roze pakje,het roze pakje graag nog een paar keer!

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 03 sep 2018 - 13:11

Snuffel eens vaker virtueel ! Heel leuk om het weer terug te zien, alweer 10 jaar geleden.
Prachtige jasjes en jas. Het stond haar heel goed toentertijd.
Oh, en Siobhan... doen hoor, die 'oude' sets, combineer het met wat nieuws :-)
In de betere 'vintage' zaken vind je vaak nog prachtige kleding, nauwelijks of nooit gedragen...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 06 sep 2018 - 13:12

vandaag gedaan! jasje van vroeger met broek van vandaag :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 03 sep 2018 - 13:16

Het witte jasje is inderdaad een snoepie! Graag nog eens dragen, Maxima!
Ook het roze setje, misschien iets voor Alexia om met koningsdag te dragen?

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 03 sep 2018 - 13:24

Outfit 2 mag van mij zo weer gedragen worden. Inmiddels heeft Máxima een behoorlijke hoeveelheid suede pumps van Gianvito Rossi. Er staat vast wel een kleur in haar schoenenkast die er prima bij past.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

maandag 03 sep 2018 - 14:43

De grijze mantel is prachtig en zou ik graag nog een terug zien!

afbeelding van Molly

Molly

maandag 03 sep 2018 - 15:29

Van mij mag de Koningin alle 3 nog wel een keer herdragen. Volgens mij heeft ze de fashionater uit foto 2 al wel een keer herdragen volgens mij tijdens staatsbezoek.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 03 sep 2018 - 17:02

Het witte jasje vind ik niet zo vanwege het ceintuurtje en de hoge halslijn het maakt wat gedrongen opgepropt ondanks haar geweldige doch beschaafde lach hier. Het dooppak heb ik destijds geweldig gevonden, inmiddels heb ik zelf mijn 2 tweed jasjes met rafeltjes al enige tijd geleden weggedaan (1 met spijt in het hart maar soms moet je onverbiddelijk zijn bij niet meer dragen) ik vind het dus passé en ook erg te kort zeker voor een mantel. Maar ja dan de roze, prachtige halslijn mooie stof en origineel ontwerp, ik zou hem met een zwarte strakke rok en zwarte pillbox die het mutsgehalte van deze te boven gaat nog wel eens willen zien!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 03 sep 2018 - 17:52

Ik vind alledrie de outfits eigenlijk niet heel bijzonder. Het jasje vind ik een niksig jasje, hoef ik niet terug te zien.
De rose outfit vond ik destijds verschrikkelijk, het zat heel raar aan de bovenkant. In de zak van Max wat mij betreft.
De grijze jas (met jurk) is mooi classy maar springt er nou ook weer niet uit. Zou ik wellicht nog wel eens willen zien met een mooie grote vilten hoed erbij. Liever niet meer met dit hoofddeksel. Geen fan van dit soort handwerkjes.....

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 03 sep 2018 - 20:07

Wat leuk om in de kledingcollectie van Máxima te snuffelen. Mooie outfits, maar niet de eerste keuze op mijn wensenlijstje om terug te zien. Het roze pakje is leuk, maar zo’n kort jasje flatteert niet. Rokje en pilbox mag ze zeker herdragen (graag met de mooie oorbellen / broches), maar het jasje is iets to much.
Het witte jasje is leuk, maar niet bijzonder.
De doopoutfit vind ik met opgestoken haar en de rozen hoed geweldig, maar doe mij maar de robe manteau van Claes Iversen.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 03 sep 2018 - 20:33

Alles leuk (wit jasje met ander riempje mss, en wollen jas op een wolwit jurkje) behalve de harlekijn-flapjes op het roze pakje. Heb enorm veel zin om met plakvlieseline in de weer te gaan, ook al wordt dat waarschijnlijk een drama. En de roze pillbox heeft wel iets van de marmot...

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 03 sep 2018 - 22:08

Toen ook al een stijlicoon met een voorliefde voor mooie, bijzondere stoffen en met het lef om iets te dragen dat niemand draagt (fuchsiaroze pakje met veel toeters en bellen). De drie outfits passen in het tijdsbeeld en bij de jeugdigheid en statuur van toen. Maar nu niet meer. Zowel het tijdsbeeld als de leeftijd en de statuur zijn veranderd. Ik zou dat niet meer proberen terug te halen door het herdragen van deze kleding. Een algemene uitgangspunt is dat kleding en na 5 jaar gedateerd raakt en schoenen nog iets eerder (volgens kleur- en stijladviseur Lida Thiry — www.lidathiry.nl) en dat klopt vaak wel vind ik. Dus: minder kopen en vaker en sneller herdragen in de eerste jaren na de aanschaf van items. Maar ... het blijft wel leuk om terug te blikken!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 04 sep 2018 - 07:44

Bij dit soort oudere beelden vind ik het vooral zo leuk haar eigen tanden te zien, ze ziet er veel Spaanser/Latijnser uit met haar eigen tanden. Ze is nu ook prachtig hoor maar de charme van haar eigen gebit vond ik heel mooi, jong staan. De nieuwe tanden zijn wat meer mevrouwig

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 04 sep 2018 - 10:55

Huh? Nieuwe tanden? Mis ik iets Doro?

Ik vind het vollere postuur van 10 jaar geleden Máxima eigenlijk ook heel mooi staan. Ach al met al is ze gewoon een mega beauty!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 04 sep 2018 - 16:02

Ja ze heeft al een paar jaren andere tanden. Groter
En een mega beauty is ze zeker!!!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 04 sep 2018 - 11:04

Het roze jasje mag in de zak van Max. Pasvorm vind ik niet mooi, noch het model. De andere twee zijn nog steeds mooi en te dragen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 04 sep 2018 - 11:18

De outfits zijn wel aan de strakke kant waardoor je het effect krijgt dat je dik bent. De hoed bij de grijze vind ik nog steeds vreselijk. Bij de roze vind ik het jasje erg lelijk

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 04 sep 2018 - 12:59

Lekker dik haar!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 04 sep 2018 - 19:54

En wat vind je wel mooi Jantje R van bovenstaande foto's? Ik vind het witte jasjes bijvoorbeeld voor herhaling vatbaar

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 05 sep 2018 - 21:46

De kleuren staan op alle foto’s Maxima goed. Alleen de modellen vind ik wat aan de strakke kant. En dat roze jas vind ik gewoon niet mooi. De kleur staat Maxima goed.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 04 sep 2018 - 20:56

Over gedateerd gesproken hebben jullie die boeketten ook gezien. Ik weet nog dat ik in 2007 ergens afscheid nam en mijn huis volstond met boeketten met omgevouwen, opgerolde en afgeknipte bladeren! Ik vond het toen al vreselijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 sep 2018 - 13:28

Ja, au! Dat viel mij ook op. Ik koop nu nooit geen bloemen meer.Wat is dé trend van het moment?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 05 sep 2018 - 15:13

Schaam je Josine! Van een mooi boeket wordt iedereen toch blij. Bij bloomon.nl (ik heb geen aandelen) bestel je de mooiste boeketten als je zelf geen tijd hebt om er eentje te kopen.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 05 sep 2018 - 15:46

Bloomon heb ik ook een keer geprobeerd, leuk concept maar ik vind de prijzen echt buitenproportioneel. En ik vind het erg leuk om zelf bij de bloemist hier in de buurt de losse bloemen bij elkaar te zoeken om een boeket van te maken :)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 05 sep 2018 - 18:28

Helemaal eens, ik vind de prijs ook te hoog. Maar wel leuk als inspiratiebron.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 07 sep 2018 - 12:36

Ik heb nooit bloemen in huis, ik vind dat afsterven van die bloemen echt niet mooi.
Laat ze lekker buiten in de tuin tot volle bloei komen, kun je er veel langer van genieten.
Het is ook een van de grootste verbruikers van de heftigste bestrijdingsmiddelen. Dat wil ik niet in mijn huis.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 07 sep 2018 - 15:15

Dag Marja, dat je nooit een boeket in huis haalt moet je natuurlijk zelf weten. Maar kwekers in Europa hebben te maken met strenge regelgeving voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen tijdens de opkweek. Het is dus niet meer zo dat je giftige of andere schadelijke stoffen in huis haalt als je een kwalitatief goed bloemetje op tafel zet. Zelfs het uitgangsmateriaal (zaden of stekken) moet gekwalificeerd zijn.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

zaterdag 08 sep 2018 - 01:55

Inderdaad Jens, en daarnaast kun je tegenwoordig op heel veel plaatsen ook terecht in een 'pluktuin' waar je zelf je bloemen kunt plukken. Dat zijn vaak hele kleinschalige initiatieven waar zelfs helemaal geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden (hier in de buurt tenminste).

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 08 sep 2018 - 07:55

Ook een leuke suggestie Sietske. Of je poot je eigen Dahlia bollen :-) Net als jij ben ik daar dol op. Mijn oma had vroeger bedden met allerlei kleuren in haar grote bloementuin. Als ik een bos in huis heb dan denk ik altijd aan haar.
En sorry Josine, ik heb toen mijn kinderen klein waren nooit bloemen of iets van waarde weggezet. Ze haalden het niet in hun hoofd om iets van tafel te meppen of trekken.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

zaterdag 08 sep 2018 - 11:13

Ik heb ook dahlia's in de tuin hoor ;)
En ik zet niets weg in huis. Mijn dochtertje is net 3 geworden, ze weet dat ze niet aan mama's spulletjes mag zitten. Als ik ergens op bezoek ben, of als ze bij mijn (schoon-)ouders is, wil ik ook niet dat er spullen moeten worden weggehaald omdat ze overal aanzit :)

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 05 sep 2018 - 15:47

Dahlia's zijn het hélemaal nu! Lekker kleurrijk, ik hou ervan!

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 05 sep 2018 - 18:57

Je kunt ook een abonnement nemen bij een bloembinderij. Dan spreek je een bedrag af en wordt er elke week een vaas met bloemen gebracht en wordt de vaas van de vorige week weer meegenomen. Dat wordt door veel bedrijven gedaan, maar wij hebben het ook aan mijn ouders gegeven toen ze 60jaar getrouwd waren. Zeker voor mensen die geen wensen meer hebben een fleurig cadeau.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 sep 2018 - 20:16

Sinds ik kinderen heb, kan ik bijna niet meer genieten van een bos bloemen. Op de een of andere manier sneuvelen ze altijd al voor ze zijn uitgebloeid. Maar Jesse is ook de grootste wildebras die ik ken. Ik heb nu alleen nepbloemen in huis en zelfs die heeft hij al gedeeltelijk weten ze slopen. Hij knaagt erop, gooit ze op de grond en zet ze in zijn speelgoedauto's neer om te vervoeren.

Ach ja, over 2 weken is hij 2 en dan zal de rust hopelijk snel weer een beetje terugkeren. Het hoeft niet windstil te zijn, maar een orkaan (wel de liefste orkaan die ik ken) is het andere uiterste, haha.

afbeelding van Cathelijne-Victoria

Cathelijne-Victoria

woensdag 05 sep 2018 - 21:02

Wát herkenbaar! Ik houd enorm van bloemen, kocht ze elke week, maar sinds ik een peuter van 2 jaar oud rond heb lopen niet meer. Want inderdaad, die blijven nooit lang staan.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?