Met het sluiten van de serie over diamanten armbanden is het weer tijd voor een nieuwe serie, die werd aangevraagd via het contactformulier. Typisch Máxima is de titel van de reeks artikelen die gaan over de stijl van onze nieuwe koningin. Want hoewel Máxima het op gebied van kleding vaak overdag vrij sober houdt, maakt ze er met haar accessoires een typische Máxima-look van. Denk aan haar opvallende juwelen, excentrieke hoeden, kledingcombinaties, pashmina's en nude-kleurige accessoires. Door middel van enkele simpele en goedkope foefjes is de stijl van koningin Máxima gemakkelijke te kopiëren. Deel 1 gaat over de sieraden van Máxima, die altijd groot, groter, grootst zijn.

Máxima's voorkeur voor opvallende en bijzondere sieraden, vaak gemaakt van goedkopere soorten edelsteen en glas, staan niet alleen goed bij de flamboyante koningin, ze passen ook perfect binnen het huidige modebeeld. Statement pieces, zoals ze genoemd worden, zijn volop voor een tientje te koop bij winkels als H&M, Bijoux Brigitte en de V&D. Uiteraard zijn ze ook te koop bij duurdere zaken en ontwerpers. Máxima's exemplaren ogen vaak vrij goedkoop, maar kosten al snel honderden euro's. Olivia Hainaut, Renee Arnold en Montague zijn hier goede voorbeelden van. Van links naar rechts zie je sieraden van deze drie ontwerpsters.

Overzicht van andere statement pieces:

Overigens is het ook erg leuk en goedkoop om de sieraden van Máxima na te maken met kralen, die je overal op internet voor een paar euro kunt bestellen. Ook winkels als de Xenos en CreaBea-winkeltjes bieden goede onderdelen aan voor statement pieces.

Ik vind het erg leuk om te zien dat Máxima op het gebied van sieraden de laatste jaren wel echt een trendsetter is geweest. Nog geen vijftien jaar geleden was het praktisch ondenkbaar dat een prinses of koningin met bovenstaande sieraden zou verschijnen. Alleen de duurste juwelen of designersieraden zag je voorbij komen bij Nederlandse en buitenlandse prinsessen en koningin. Maar met de komst van Máxima werden kralenkettingen opeens een hot item bij de andere (burger)meisjes die nieuw kwamen aan het hof. De laatste jaren zien we zelfs prinses Beatrix steeds vaker verschijnen met goedkopere en kleurrijkere sieraden. En ook bij Máxima zien we een ontwikkeling van groot, groter, grootst. Ik ben heel benieuwd of ze deze trend doorzet nu ze koningin is geworden en ze de beschikking heeft over alle Oranjejuwelen. Afgelopen week stemde ze mij in ieder geval heel positief door te verschijnen met haar peperdure juwelen van H. Stern en de juwelen van vuuropaal.

Ook door het combineren en aanpassen van haar sieraden bespaart Máxima behoorlijk wat geld. De afgelopen jaren zagen we haar regelmatig met verwisselbare oorhangers, zoals je op onderstaande foto goed kunt zien.

Al eerder schreef ik een uitgebreide log over de oorhangers van Maison van Belle, die je op de foto rechtsboven ziet. Voor een paar honderd euro ben je de gelukkige bezitter van deze prachtige oorbellen. Helaas gaat de prijs van de oorbellen boven mijn budget, maar gelukkig zijn er veel goede alternatieven. Zelf heb ik bijna dezelfde oorbellen van het merk Sem Jewels, dat heel veel sieraden verkoopt in de stijl van Máxima. Voor € 84,95 heb je dan verguld gouden oorbellen met een aqua steentje.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de statement pieces van Máxima vinden. Is het koninklijk en past het binnen Máxima's functie? Ook tips over webshops waar je soortgelijke sieraden kunt kopen zijn van harte welkom. Mijn eigen collectie is nooit groot genoeg ;)

Foto's met dank aan:

Nieboer via PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?