Onlangs stond in het Leidsch Dagblad een heel leuk artikeltje over het stiefkindje van de mode: de panty. Mede dankzij de opkomst van de broek is de panty de afgelopen decennia een beetje op de achtergrond geraakt en dat is jammer. Een goede panty kan namelijk een outfit maken en een slechte panty een outfit breken. Een goede reden dus om Máxima's beenmode eens te vergelijken met de 4 gouden regels voor het dragen van een panty, want ook de koningin maakt soms opvallende keuzes. Overigens moet ik zeggen dat ik heel benieuwd ben waar Máxima haar huidkleurige panty's koopt, want via het contactformulier krijg ik hier nog regelmatig een vraag over. Helaas is de kans klein dat we hier ooit achter komen, maar wie weet verrast Máxima ons in de toekomst nog wel een keer met een heel openhartig interview over haar garderobe ;)

Regel 1: Hoe donkerder de outfit, hoe donkerder de panty mag zijn. 

Het lijkt erop dat Máxima deze regel goed in haar hoofd heeft, want ze draagt eigenlijk alleen donkere panty's in combinatie met donkere kleding. Gekleurde kleding wordt vaak gecombineerd met beenmode in dezelfde kleur als de rok. 

Regel 2: Hoe bloter de bovenkant, hoe transparanter de panty. 

Een gewaagde top in combinatie met een donkere panty zien we gelukkig bijna nooit bij Máxima, maar tijdens een concert bij de Raad van State ging vorig jaar helaas wel iets mis. 

Regel 3: De kleur van je schoenen mag nooit lichter zijn dan je panty. 

Ik kan me niet zo goed herinneren dat we Máxima deze fout hebben zien maken, al zien we haar wel eens met gekleurde schoenen in combinatie met een grijze panty. Persoonlijk vind ik het wel leuk staan (en was het ook een tijdje hip), maar ik weet dat niet iedereen hier dol op is. Kwestie van smaak lijkt me. 

Sowieso goed:

Met al die flitslichten kan Máxima beter geen glanzenden panty's dragen en gelukkig doet ze dat ook slechts zelden. 

Regel 4: Kies bij een open schoen altijd voor een transparante of huidskleurige panty. 

Zoals op bovenstaande foto van het Concert bij de Raad van State ook wel is te zien, draagt Máxima haar peeptoes gerust in combinatie met een donkere panty, maar gelukkig kiest ze vaak wel voor een wat transparanter exemplaar. 

Persoonlijk vind ik de donkere (maar wel transparante) panty op bovenstaande foto mooier dan een huidkleurig exemplaar in combinatie met de peeptoes van Louboutin. 

Naast de 4 gouden regels is er ook nog de etiquette, die voorschrijft dat je altijd een panty moet dragen. Gelukkig zijn er heel dunne panty's verkrijgbaar, zodat Máxima op belangrijke momenten niet enorm loopt te zweten. Overigens wordt de etiquette bij minder formele werkbezoeken -of wanneer ze sandalen draagt- niet altijd gevolgd en verschijnt de koningin zonder panty. 

Een paar mooie foto's van Máxima, die we nooit zien met een ladder. Hoe doet ze dat toch??

Een iets glimmender exemplaar:

Wanneer ze sandalen draagt, blijft de panty wel achterwege. 

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl
www.picturepressholland.nl
www.monarchypress.com

 

 

 

 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jun 2014 - 11:14

Ps. Máxima is momenteel in India, waar de gevoelstemperatuur vandaag 43 graden is. Hopelijk heeft ze de panty achterwege gelaten ;)

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 30 jun 2014 - 11:36

aha de panty, de ene keer mijn vriend de andere keer mijn vijand hahaha ik vraag me idd af hoe kan dat zij nou nooit een laddertje heeft :O en dat ze zo perfect aan de buik blijven zitten, bij mij rolt het randje zich op en dan geeft dan weer zo'n onflatteus gezicht -.- mss draagt ze geen panty's maar kousen? want dat was voor mij echt een super oplossing!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 30 jun 2014 - 11:56

Anouk, Josine: ik trek mijn panty`s of kousen altijd aan met plastic handschoenen. Geen huishoudhandschoenen maar dorzichtige wegwerphandschoenen die je gebruikt voor bv je haar te verven. Wassen op de hand of in een zakje. Zo gaan ze heel lang mee zonder ladder of haken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jun 2014 - 11:57

Ja, waszakjes zijn ideaal. Ook voor BH's en ander kwetsbaar ondergoed.

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 30 jun 2014 - 12:37

ja dat doe ik nu ook! op advies van mijn tante heb ik een paar kousen aangeschaft van Falke (in eindhoven heb je een winkel) en daar vertelden ze me idd handschoenen aan te doen wanneer je kousen/pantys aantrekt ;) het ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de panty! ;)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 30 jun 2014 - 11:44

De panty! Soms een ramp als er op het meest onmogelijke momenten een ladder inschiet. Dat zien we inderdaad bij Maxima nooit. Wel prettig, maar hoe ze dat voor elkaar krijgt is mij een raadsel!
De foto onder regel 2 is echt een absolute misser. Ik weet nog wel dat we het daar allemaal wel over eens waren! We waren nog nooit zo eensgezind als toen ;-))
Voor de rest zitten er hele mooie plaatjes bij, voor mij springt de foto van het kennismakingsbezoek in Spanje er echt uit! Super!

Ben wel benieuwd wat we vanuit India allemaal te zien krijgen.....

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 11:53

Ook Maxima zal zeker wel eens een ladder hebben hoor, maar haar hofdame zal wel een reserve panty in haar tas hebben!!
Tegenwoordig heb je van Orublu hele mooie zomerpanty,s die geven je been gewoon een wat mooie tint ,het valt absoluut niet op dat je een panty draagt!!
Zou Maxima misschien zoiets dragen ??
Wat ik ,behalve de dikke bruine panty bij het coktailjurkje,!!!! een misser vind is een zwarte panty,s bij een rode schoen!!
Afschuwelijk!!!Glanzende panty,s is inderdaad bij flitslicht niet mooi, en maken je bene ook wat dikker.
Op foto nr. 2 vind ik de bruine panty heel mooi staan bij het bruine jurkje.
Zie trouwens weer veel leuke jurkjes en pakjes langskomen die ik zeker nog wel eens wil zien.............

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jun 2014 - 11:59

Orublu ken ik niet, zal er eens naar kijken.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 03 jul 2014 - 08:36

Volgens mij bij o.a. V&D. Vergeet trouwens Wolford niet, een topmerk.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 30 jun 2014 - 12:05

Zwarte panty`s vind ik niet mooi bij rode schoenen. Het mooist vind ik bij donkere kleding ook donkere panty`s en donkere schoenen.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 30 jun 2014 - 12:13

Er zijn zoveel goede panty's ...
Oroblu, Kunert,Falke,allemaal merken die veel minder gevoelig zijn dan Hema panty's .
En waar je handschoentjes bij krijgt om aan te trekken.,al vanaf 8 denier .
En die draag je net zo gemakkelijk bij 30 graden , merk je weinig van

afbeelding van Iris

Iris

maandag 30 jun 2014 - 12:26

De enige misser voor wat betreft panty's bij Maxima vind ik de donkere panty onder 'regel 2'. Ik hou zelf niet van lichte panties, maar ik begrijp dat het bij belangrijke dames soms wel eens moet ;-). Ik draag dikke of dunnere zwarte panties (varieerend van 10 denier tot 100 denier) of ik heb blote benen, nooit een lichte panty, gewoon omdat ik het ouwelijk vind maken.. Dunnere panties gaan bij mij eigenlijk altijd maar 1 keer mee, daarna gooi ik ze weg. Ik koop dan ook niet van die dure panties, wel als het dikkere zijn want die kunnen natuurlijk wel langer mee.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 12:28

Klopt Kate, en al zijn deze panty,s wat duurder, ze gaan echt langer mee, veel minder kans op haaltjes waardoor je ladders krijgt!
Josine, je kan ze online bestellen en bij de wat betere kledingzaken!!

afbeelding van kimmy

kimmy

maandag 30 jun 2014 - 13:21

Wat een leuke log Josine!
Ik vind panty's altijd een ding... zeker om de goede huidkleur panty te vinden. Ik heb nu weer een nieuwe ragfijne netpanty in een poeder kleur gevonden, staat super mooi en geen rare glans!

Een dikke zwarte panty met rode suede schoenen, lijkt een soort uitzondering op de regel te zijn ;-) Ik ben er dol op, het geeft me een la Parisienne gevoel...

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 30 jun 2014 - 13:30

Maxima verdient een compliment voor haar keuze in beenmode. Eigenlijk is het altijd goed! In de auto zal wel een nood tasje met naaigaren en extra panties zitten. Haar keuzes voor dik en dun en kleur kan ik erg waarderen. Ga zo door!

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 30 jun 2014 - 13:35

Leuke log! Ik ben ook wel benieuwd naar het merk panty's dat zij draagt! Ik heb ze zelf altijd van de Zeeman, en die kwaliteit is redelijk goed, alhoewel daar ook wel ladders in komen, maar ik was ze altijd met de hand in een sopje en laat ze gewoon aan de waslijn even drogen. Dat scheelt echt heel veel.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 30 jun 2014 - 14:31

Persoonlijk vind ik matte dikke kousen (opaque) heel mooi bij winterkleding; zwarte kousen bij zwart, donkerblauwe kousen bij donkerblauwe outfit. Er is veel verschil in kleur; bijv. de ene donkerblauwe is de andere donkerblauwe niet. De kleuren moeten wel mooi in elkaar overlopen. Ik hou helemaal niet van dunne kousen / pantys, behalve zomerkousen (stay-ups). De combinatie die Maxima draagt op foto 1, 2 en 3 vind ik heel mooi. Ja ....... outfit op foto 4 blijft een grote misser en dan nog in combinatie met de te dikke kous.......
Voor de zomer zijn er de zomerkousen van 15 denier in een kleur alsof je blote benen hebt. Absoluut niet ouwelijk, want daar hou ikzelf ook niet van. Vorige weeg toevallig een paar gedragen tijdens de crematie van m'n moeder. Geen panty dus. Blijft ook prima zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij lang doe met een paar kousen. Zodra er pluisjes en haaltjes in zitten gooi ik ze al weg; ze moeten wel puntgaaf zijn ............. Maar over het algemeen draag ik in de zomer geen kousen, alleen in de winter een dikke kous/ maillot.
In peeptoes vind ik kousen niet mooi. En inderdaad let op met te glanzende kousen, zeker als je op de foto moet. Ik vind mat het mooiste.
Kwaliteitsmerken zijn Orublu, Kunert, Falke en Fiore.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 30 jun 2014 - 18:34

Helemaal eens: zomers geen kousen en's winters een dikke is ook mijn beleid :)

afbeelding van Mary

Mary

maandag 30 jun 2014 - 20:24

Gecondoleerd Henny...

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 01 jul 2014 - 10:40

Wat lief. Tanks, Mary.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 30 jun 2014 - 15:24

Oef, panty's !! Ik heb er altijd ruzie mee: de kleur, de derniers, de maat… vreselijk. En krijg het altijd benauwd in die dingen. Dus als ik ze enigszins kan vermijden… Wel zonde, want het staat wel heel leuk en (af)gekleed. Als ik dan andere vrouwen zie met panty's ben ik altijd verwonderd hoe ze dat toch voor elkaar krijgen :-)
En hád ik eindelijk een goeie gevonden (van een goed merk), was die na een seizoen al weer uit het schap… zucht...

afbeelding van Imke

Imke

maandag 30 jun 2014 - 20:36

Leuke log, en meteen nog wat goede tips voor de lezeressen! Van de wat gewaagdere kleurcombinaties vind ik de lichtgrijze panty/rok met rode blouse/schoenen erg leuk. Beetje apart maar toch heel stijlvol. De zwarte/donkergrijze panty met rode schoenen vind ik minder geslaagd, omdat de aandacht dan wel heel erg naar de schoenen wordt getrokken. En als je dan zo'n knaleffect wilt, dan moet je in elk geval geen camelbruine jas erbij aandoen, want dan wordt het echt een rommeltje. Verder vind ik Máxima's keus wat panties betreft meestal heel smaakvol en (zoals het hoort) onopvallend.
Wat betreft het feit dat je schoenen niet lichter mogen zijn dan de panty: ik heb een paar pump-achtige schoenen in een muizig grijze kleur met opvallende banden over de wreef, die heb ik vaak gedragen met een iets donkerder grijze panty. Die combi vond ik zelf wel kunnen en die bandjes werden er iets door geaccentueerd. Daarbij moet de wat lichtere kleur van de schoenen dan natuurlijk wel terugkomen in de kleding, want anders zouden de schoenen inderdaad uit de toon vallen.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 30 jun 2014 - 20:33

Ik draag (bijna) altijd panty´s onder m´n jurkjes. Zomers ´Café´ van Zeeman. En koop (de)ze vooral in grotere maat dan dat je denkt nodig te hebben. Ik vind het een mooie kleur en ze sluiten goed aan op je been.
Wel fijn dat de 4 gouden regels aansluiten bij mijn voorkeuren. Al zou ik bij open teen ´aangepaste´ panty´s dragen.
Bij slingbacks vind ik panty´s wel kunnen.

Foto 4: kan écht niet...

afbeelding van marinde

marinde

maandag 30 jun 2014 - 21:23

Geweldig! Hoe verzin je het om een log te schrijven over panty's.....
Ik heb een heleboel geleerd Josine door je vier gouden regels en al het commentaar op je log.
Dank je wel!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 30 jun 2014 - 21:29

Wat een leuk blog! Máxima valt inderdaad vaak op met haar keuze voor wat dikkere panty's, maar als ze schoenen in dezelfde kleur draagt vind ik het heel mooi staan. De combinatie van de zwarte panty met rode schoenen vind ik wat minder, maar ieder zijn smaak. Over het algemeen zijn ook de dunnere panty's een goede keus en knap dat we nooit ladders zien. De dunne panty's die ze in de peeptoes draagt vind ik meestal niet misstaan, omdat je vaak goed moet kijken om te zien dat ze panty's draagt. Van mij mag ze vaker voor de combinatie donker panty - donkere schoenen kiezen, het staat haar geweldig! Maar ook de blote voeren in sandalen vind ik ok.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 03 jul 2014 - 08:10

van deze blog kan ik echt genieten ik steek er veel kennis van op
weten hoe anderen er over denken en praten ik heb geen zussen en denk dat die zo met elkaar over deze onderwerpen als panty's praten
ik vind het echt mailvriendinnen met wie anders heb je het over panty's

afbeelding van Martina

Martina

zaterdag 11 okt 2014 - 20:19

Maxima draagt stylvolle panty's ,ik ben ook reuze nieuwsgierig welke merken ze draagt?
Ik draag soms wel eens Kunert Chinchillan 20 als de panty blijft haken ontstaat er een gat ,maar géén ladders meer!
Ook zit de panty panty erg comfortabel. Ook is Falke Shelina is een mooie zachte panty in 12 denier is mooi voor licht getinte benen. Dit is ook een van de favourite panty van Kate Middleton.

afbeelding van Martina

Martina

zaterdag 11 okt 2014 - 20:25

Maxima draagt stijvolle panty's ,ik ben ook reuze nieuwsgierig welke merken ze draagt?
Ik draag soms wel eens Kunert Chinchillan 20 ,als de panty blijft haken ontstaat er een gat ,maar géén ladders meer!
Ook zit de panty panty erg comfortabel. Ook is Falke Shelina is een mooie zachte panty in 12 denier is mooi voor licht getinte benen. Dit is ook een van de favorieten panty van Kate Middleton ,maar nadeel van deze panty is dat ie vaak de tweede dag niet haalt!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 11 okt 2014 - 20:36

Ja, Máxima's panty's zijn heel stijlvol - dat valt niet anders te verwachten. En bovendien moeten ze niet enkel bij haar kleding maar ook bij haar (steeds zo verfijnde) schoenen passen, waarvan we hier meteen heel wat prachtige voorbeelden zien !

afbeelding van elise1

elise1

zondag 12 okt 2014 - 10:39

Grappig item. Ik vind het knap dat je bij Maxima nauwelijks kunt zien of ze nu kousen draagt of niet. En in het geval van huidkleurige panty's vrijwel altijd de goede kleur. Houd alleen niet van kousen in peeptoe's, ben toch al geen zo'n liefhebber van dit soort schoenen.
Zelf waag ik me niet aan huidkleurige kousen. Net als Henny draag ik blote benen (als ze mooi bruin zijn, met hulp uit een flesje) en in de winter meestal dikke panty's.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?