De Koninginnen Máxima en Mathilde hebben zo af en toe eens een activiteit samen, nu eens in België, dan weer in Nederland. Zo ook in december 2007, toen ze samen een activiteit hadden over de schilderkunst in de Lage Landen. Mathilde en Máxima zijn zich er ongetwijfeld van bewust dat ze regelmatig dezelfde kledij aanhebben, mede door hun voorkeur voor modehuis Natan. Koningin Máxima zal misschien gedacht hebben dat ze door voor Oscar de la Renta te kiezen op een gezamenlijke activiteit met Mathilde zou kunnen vermijden hetzelfde aan te hebben, maar beide dames kwamen die dag toch voor een verrassing te staan!

Beide dames daagden die dag namelijk op met een jas in pied-de-poule motief. Edouard Vermeulen van Natan verklaarde achteraf dat dit een onbewust toeval was. Daar waar de mantel van Máxima dus van Oscar de la Renta was, droeg Mathilde een jas van Natan. De jas kenmerkt zich naast de print ook door de opvallende zwarte blinkende stof waarvan de mouwen, kraag en zakken gemaakt zijn. Mathilde was op dat moment enkele maanden zwanger van jongste dochter Eléonore, en kon er haar beginnende buik in wegsteken. Gezien het winterseizoen combineerde Mathilde de jas met zwarte panty's en pumps.

Mathilde herdroeg deze jas nog op 13 februari 2008 bij een bezoek van Prins Charles aan België, op 21 januari 2009 tijdens een nieuwjaarsreceptie en op 4 maart 2012 bij de 500ste verjaardag van Mercator.

Wat vinden jullie van deze jas?

Foto's met dank aan DPP

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

woensdag 21 aug 2013 - 23:38

Dit vind ik geen mooie jas van beide dames. Ik denk dat beide dames mooiere jassen in de kast hebben. Wat mij betreft hoeven ze deze niet meer te dragen.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

donderdag 22 aug 2013 - 09:20

Ik vind beide jassen erg mooi, die van Maxima heeft mijn voorkeur. Vind de zwarte glimmende details op Mathilde's jas niet geweldig. Zwarte panty`s kleuren er wel beter bij dan Maxima`s bruine....

afbeelding van Carline8

Carline8

donderdag 22 aug 2013 - 11:00

Maxima's coat is dark brown (and white/beige) as well as her dress, so I think dark brown tights are better than black tights.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 22 aug 2013 - 10:27

Een geschikte jas om tijdens een zwangerschap te dragen maar daarna mag hij wat mij betreft de kast in. Ik kan niet zien dat Màxima bruine panty`s draagt. Haar jas vind ik wel leuk hoewel ik de mouwlwngte te kort vind voor de winter.

afbeelding van Gerdine

Gerdine

donderdag 22 aug 2013 - 12:10

Als ik me de tentoonstelling over Máxima's kleding goed herinner, was deze jas ook van Natan en niet van Oscar de la Renta.

afbeelding van Els

Els

donderdag 22 aug 2013 - 14:16

Hoewel het erg op elkaar lijkt, zie je juist het verschil tussen een topontwerper (Oscar de la Renta) en een ontwerper die zich eigenlijk altijd precies aan het zelfde ontwerp houdt voor jassen, rokken, bloezen etc. enkel in een ander dessin (Natan).

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 22 aug 2013 - 15:27

Ik vind het model van de jas van Máxima mooier dan die van Mathilde, maar ik vind dat beide prinsessen er voller/gezetter uit zien dan dat ze zijn. Bij Mathilde zal het ook wel komen, doordat ze zwanger is, maar Máxima is op dat moment niet zwanger en bij haar zie ik het zelfde effect. Ik denk dat dit door de print komt.
Wat mij betreft mogen deze jassen dus in de kast blijven hangen.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 22 aug 2013 - 17:34

Ik weet niet waarom, maar ik kan nooit de foto's zien in de logjes over Mathilde. Bij geen enkele. Alleen de foto's die onderaan (klein) in het album zijn opgenomen, die zijn bij mij zichtbaar. Bij alle andere logjes heb ik geen probleem, alleen bij Mathilde.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 22 aug 2013 - 17:55

Ik vind de jas van Máxima erg mooi, maar twee van dit soort jassen is een beetje touch. De glimmende accenten vind ik echt niet mooi. Heeft Máxima de jas ooit herdragen of ben ik nu in de wat met een pied de poule jurk die er veel op lijkt?

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?