Koningin Máxima is dol op opvallende accessoires, maar is vrij terughoudend in het gebruik van bijzondere en ambachtelijke materialen voor haar kleding. Slechts af en toe zien we haar verschijnen met japonnen van kant en ook tops met pailletten en kralen duiken maar zelden op. Wat mij betreft mag de koningin nog veel meer gebruik maken van de (Hollandse) ambachten en ook Oosterse stoffen zou ik graag wat vaker bij haar zien. Máxima's keuze voor de kleding van Jan Taminiau is in ieder geval een goede stap in de richting. Wat mij betreft gaat ze voor Koninginnedag weer langs in zijn atelier voor een nieuwe outfit! 

Kleding met pailletten:

Prachtig handwerk: 

Foto's met dank aan: 

www.dutchphotopress.com
www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Esther6

Esther6

maandag 14 apr 2014 - 13:05

Mooi blog en ik ben het eens met je stelling. Het staat haar prachtig, dus hopelijk gaan we meer bij Maxima zien. Dit soort ambachten staan in Nederland erg onder druk, als in dat er steeds minder mensen zijn dit prachtig handwerk als bovenstaande kunnen maken. Gelukkig maakt oa Jan Taminiau zich hier hard. Dit zie je ook in zijn ontwerpen.
Wie is de maker van de grijze jas? Zie ik graag terug.

afbeelding van AR1991

AR1991

maandag 14 apr 2014 - 13:07

Wat een prachtige ensembles allemaal! Ik hoop dat ze het kanten ensemble (Valentino?) van het huwelijk van William en Catherine nog een keer gaat dragen, perfect voor een formele gelegenheid die overdag plaatsvindt. Ook de outfit van het huwelijk van prins Jaime vind ik erg mooi. De outfits van de inhuldiging hoeven we naar mijn mening niet terug te verwachten anders dan tijdens een tentoonstelling, ik denk dat ze vanwege de historische waarde opgeborgen worden in het Koninklijk Huisarchief. Het minst enthousiast ben ik over de outfit van prinsjesdag 2013. Hoewel het een prachtige japon is, met goedgekozen accessoires, is het niet complementair voor haar figuur. Het gedeelte onder het riempje staat nogal bol. Waardoor het komt, weet ik niet. Door de bewerking op de jurk vind ik het geheel ook iets te 'zwaar'. Mooi voor prinsjesdag, maar ik zou de jurk niet terug willen zien voor bijvoorbeeld een staatsbanket, iets wat ze wel eens doet met jurken die ze op prinsjesdag heeft gedragen.

Kortom, ik ben het verder helemaal met Josine eens dat ze vaker dit soort outfits met kant en pailletten moet dragen, ze ziet er steeds prachtig uit!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 14 apr 2014 - 19:24

Wat een super mooi blog! Dit staat haar koninklijk mooi en ik hoop dat Máxima nog vaak gaan zien! De Taminau jurken vind ik geweldig, maar ook het kanten pakje en de grijze trui. Het mooist vind ik de prinsjesdag jurk gecombineerd met de gouden blouse in Brunei. Gelukkig draagt ze dit soort outfits steeds meer. Ik mis alleen de pailletten rokjes die ze bij het bezoek aan Poetin en de Hazes musical droeg en mijn favoriet: de strapless Taminiau jurk die ze oa in New York droeg. Die horen echt in dit blog thuis.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 14 apr 2014 - 13:21

Wat prachtig allemaal, je kijkt je ogen uit.! De laatste jurk vind ik ook de minst mooie, is het nu een goudkleurige of bronze kleur en misschien zou je hem in het echt moeten zien en niet op foto qua
kleur.

afbeelding van Nova

Nova

maandag 14 apr 2014 - 13:26

Maxima kan dit heel goed hebben! Haar functie leent zich ook bij uitstek voor zoiets bijzonders. Deze fijne en mooi bewerkte stoffen zijn vaak al een sieraad op zich, hebben dus verder niet veel extra's nodig. Met teveel daarvan bereik je het omgekeerde van verfijnd. Ben alleen niet weg van de donkergrijze jurk met jas, door de horizontale paillettenstrook lijkt het geheel onnodig breed. En de donkergrijze/bruine combinatie van wijde broek met stola begrijp ik ook niet goed, misschien ligt het aan de foto dat de kleuren zo vreemd overkomen?

afbeelding van Jadita

Jadita

maandag 14 apr 2014 - 14:25

ben het helemaal met je eens! makkelijk, hoef ik er verder niets over te zeggen.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 15 apr 2014 - 01:28

Helemaal mee eens, Nova :)

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 14 apr 2014 - 13:26

De een na laatste vind ik echt prachtig! Vooral zoals op foto 3! Nog eentje die ik hier absoluut bij vind horen, de galajurk die maxima droeg in belgie lang geleden, er zijn foto's van maxima Mathilde en Fabiola volgens mij.. Zilver top met witte rok en Prachtig opgestoken haar!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 14 apr 2014 - 18:51

Die hoort er inderdaad echt bij. Hoe langer ik er over nadenk hoe meer me te binnen schiet qua outfits met pailletten: ook abdicatie rok en het jurkje dat ze bij het huwelijk van Felipe en Letizia van Spanje droeg waren ook voorzien van pailletten.

afbeelding van Firefly15786

Firefly15786

maandag 14 apr 2014 - 13:27

In één woord: Prachtig! Dit staat haar zo goed!

afbeelding van Sol

Sol

maandag 14 apr 2014 - 13:37

Josine, wat een leuke log weer! :-)

afbeelding van Magda

Magda

maandag 14 apr 2014 - 13:53

Oh, wat een mooie log Josine. De één na laatste foto vind ik zelf absoluut de mooiste, maar de andere zijn ook prachtig. De grijze/zwarte ? mantel vind ik niet zo, maar misschien is de jas in het echt wel heel mooi. Ik zie deze outfits graag nog eens terug.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 14 apr 2014 - 14:08

Wat een leuke blog, Josine! Wat mij betreft mag Maxima verschillende van deze outfits wel herdragen!
Nr.1, 5, 6, 9 en 13 vind ik heel mooi! Mag zeker nog een keer terug gezien worden!
Nr. 2 zien we denk ik niet meer terug, maar vind ik echt super mooi, heel koninklijk! Dat geldt ook voor nr. 14, die zien we denk ik ook niet meer terug, maar is wel super mooi!
Nr. 3 vind ik echt heel mooi materiaal!
Nr. 4 en nr. 12 Vind ik echt helemaal niet mooi, die mogen van mij in de kast blijven of zelfs helemaal verdwijnen uit haar garderobe.
Nr. 11 (en nr.1) vind ik echt geweldig!! Deze outfit(s) zou ik heel graag nog vaak terug willen zien!
Nr. 7 en nr. 8 en nr. 10 vind ik ook echt leuk!
Kort om: Maxima mag zeker meerdere van deze outfit aanschaffen!

Josine, doe jij nog een log over styleadviezen voor koningdag?? Lijkt mij wel grappig wat iedereen er zo'n beetje van gaat verwachten!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 apr 2014 - 14:26

Ben ik wel van plan, maar ik heb pas 1 inzending binnen. Dus alle stijladviezen voor Koningsdag zijn van harte welkom via het reactieformulier!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 14 apr 2014 - 14:28

Ik ben er zelf niet zo handig in, maar vind het gewoon leuk om de ideetjes van anderen te bekijken en ben dan gewoon heel benieuwd waar Maxima dan uiteindelijk mee komt!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 apr 2014 - 14:58

Ik hoop heel erg op een felle kleur. Rood, groen of kobaltblauw :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 14 apr 2014 - 15:01

Een van deze kleuren lijkt mij ook heel leuk! Of oranje, staat onze koningin ook altijd heel mooi!
En ..... ik hoop zowiezo dat ze haar kapsel mooi opgestoken heeft!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 14 apr 2014 - 14:34

Op de zeemeerminnenjurk na die ik erg breed vind maken en de outfit met de broek, zijn het prachtige kledingstukken die haar heel goed staan.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 14 apr 2014 - 18:16

Kantencreaties:
- Valentino-outfit bij huwelijk William & Kate: dát vind ik nu echt een regelrechte misser. De stof kreukt en het lijkt alsof het pakje een maat te klein is. Dit soort pasteltinten vind ik persoonlijk Maxima het minst mooi staan.
- Blauwe japon van Jan Taminiau: geschikt voor de gelegenheid, maar toch wel een beetje veel kitsch, vind ik.
- Bordeaux (?) –japon Koningsvaart: deze vind ik wel mooi staan. Vooral in combinatie met het kant, patronen, de halslijn en het kapsel, accessoires en juwelen;
- Oranje Valentino-jurk: De japon an sich vind ik mooi qua kleur, stof, halslijn, maar de bijpassende stola vind ik wel too much (zoals Maxima deze draagt bij huwelijk van Martha-Louise van Noorwegen);
- D&G kantenjurk: mooi ontwerp, maar hij flatteert Maxima niet echt. Nu ik deze foto weer zie, krijg ik de indruk dat het bij de schouders te strak zit. Wellicht toch een maatje groter?
- Jan-Taminiau zeemeerminjapon: De kleur alsmede het kant en het ontwerp vind ik echt een misser, haast clownesk ogen terwijl een huwelijk een serieuze aangelegenheid is. Het is een beetje too much en de aandacht hoort toch naar de bruid (Victoria van Zweden) te gaan. Ik vond Mette-Marit, hoewel zij geen kanten creatie droeg, toch echt veel mooier en beter gekleed.

Pailletten:
- Jan-Taminiau jurk: mooie kleur en mooi verzorgd kapsel. Panty en pumps passen er goed bij. Alleen van de oorbellen ben ik niet zo weg.
- Robe-mantau met pailletten: De pailletten zijn mooi, maar toch kloppen in mijn beleving de verhoudingen in de creatie niet. Het lijkt net of Maxima er haast in verzuipt.
- Jan-Taminiau: prinsjesdag, mooie creatie in zachte tinten, maar dat nou niemand in haar “team” iets heeft gezegd over de onderkleding. Zonde.
- Top met pailletten en donkergroene pantalon: dit soort pantalons vind ik Maxima zelden goed staan. Ze lijkt zo grof in deze creatie door de drukke kleurschakeringen en over de top pailletten. Het geheel oogt wat vormeloos.
- Pailletten-top: huwelijk van Jaime. Mooie kleuren en de pailletten komen goed tot hun recht op de top. De hoed, oorbellen, make-up en overige accessoires passen er goed bij.
- Strapless goud-groen (?) japon: Gauw in de verkleedkist voor haar dochters en nooit meer dragen. In mijn beleving klopt niets in deze creatie. Ik zie alleen maar de rok van de japon en de rest valt erbij in het niet.
- Japon met pailletten (prinsjesdag? Staasbezoek Brunei?): ik vind Maxima erg flets lijken in dit soort kleuren. Zelfs de pailetten halen het voor mij niet helemaal op. De vorm en lijn van de jurk vind ik wel erg mooi.
- Jan-Taminiau: prinsjesdag 2013, mooie japon, knap staaltje handwerk van dhr. Taminiau. Toch ben ik van mening dat ze, net als de blauwe inhuldigingjapon dit soort ontwerpen niet meer hoeft te dragen.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 14 apr 2014 - 19:08

Nelleke, ik lees je commentaar/mening (of hoe het ook genoemd kan worden) met plezier; ik lees vooral een scherp oog voor detail, kleur en geheel. Ik leer er van :-) Vind het meeste Maxima erg mooi staan, al zijn er wel minpuntjes te zien, maar ik zie vooral het geheel en hoe ze straalt in deze kleding. Het is iets anders dan wat we normaal van haar zien en dat vind ik eigenlijk al een cadeau (wat ze ons - of wie er van kan genieten- zomaar geeft) !

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 14 apr 2014 - 15:48

Ik vind vooral de bovenste outfit prachtig!!
Wat overigens niet betekent dat de rest niet mooi is, absoluut niet.
Maar die steekt er wat mij betreft bovenuit!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 apr 2014 - 16:08

Ik moest wel lachen toen ik jouw reactie zag, want de reactie boven jou is heel wat minder lovend over de eerste outfit. Ook ik vind het pakje van Valentino prachtig, maar ik zou het graag eens in de wasmachine gooien met een zakje rode verf of een andere sprekende kleur. Denk dat het dan (nog) veel mooier zal zijn :)

afbeelding van Helena

Helena

maandag 14 apr 2014 - 16:08

Nelleke, van de 14 kledingstukken zijn er 12 niet goed of niet helemaal, mijn kledingstukken passen ook niet allemaal even mooi en weet je waarom, mijn figuur is ook niet perfect, sorry, perfect kan het niet altijd,

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 apr 2014 - 16:18

Maar als je bedenkt dat vrijwel alles op maat gemaakt wordt, mag je dat wel verwachten :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 14 apr 2014 - 17:16

Ik snap je punt niet helemaal. Ik geef op een modeweblog commentaar op de kleding van Maxima.
Volgens mij heb ik dat vrij netjes gedaan. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar deze reactie bevreemd me een beetje.

afbeelding van Jacobijn van de Meent

Jacobijn van de...

maandag 14 apr 2014 - 16:21

Bij de gouden jurk van prinsjesdag is een buikje te zien.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 14 apr 2014 - 19:21

@Jacobijn, huh waar dan?

afbeelding van Helena

Helena

maandag 14 apr 2014 - 16:39

Dan moeten ze haar toch beter advies geven of het is een slechte coupeuse.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 14 apr 2014 - 16:43

Als je zo slank bent, kan je buik wel eens opzetten, door wat voor omstandigheden dan ook, niet alleen door in verwachting te zijn,haha

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 14 apr 2014 - 16:48

Zeker is Jan Tam

afbeelding van Ria M

Ria M

maandag 14 apr 2014 - 17:28

Prachtige japonnen. Ze staan Maxima prachtig!!!

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 14 apr 2014 - 17:43

Leuke log! Ik vind het eigenlijk best jammer dat ze niet zo vaak kleding met kant draagt. Dat vind ik erg mooi.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 14 apr 2014 - 18:11

Mee eens! De oranje kanten jurk en het pakje van het huwelijk van William en Kate (beide Valentino geloof ik) stonden allebei in mijn top 10. Geweldig!

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 15 apr 2014 - 10:11

Ik ben het met jullie eens, die kanten pakjes zijn echt heel mooi! echt ook heel prinsesserig in mijn ogen. Het minst mooi vind ik de zeemeerminnenjapon van Jan Tam in groen/grijs. Die maakt haar onnodig zwaar rondom de heupen en dat is niet nodig. De kleur doet ook te weinig voor haar.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 14 apr 2014 - 17:57

Sorry, Nelleke, ik houd het voortaan bij alleen bekijken.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 14 apr 2014 - 18:17

Ik denk dat je het beste kunt doen waar je je prettig bij voelt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 apr 2014 - 18:35

Nog 55 minuten en dan arriveert koningin Máxima. Ben weer benieuwd hoe ze eruit ziet :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 14 apr 2014 - 18:44

Waar is Maxima vanavond?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 14 apr 2014 - 19:34

Ouderavond over financiële opvoeding. Ik ben ook heel benieuwd wat voor outfit we te zien gaan krijgen. Ik gok iets informeels: een jurkje (met vestje) en losse haren.

afbeelding van Imke

Imke

maandag 14 apr 2014 - 18:40

Mooi om je te vergapen al aan dat kant en geglitter... van die sprookjesachtige kant van het koningshuis gaat toch nog steeds aantrekkingskracht uit.
Ik vind de meer klassieke, romantische modellen het minst goed passen bij Máxima, zeg maar de Disney- prinsessenlook. Het kan heel mooi staan (de oranje Valentino) of wat minder (de zeemeerminnenjurk), maar ik vind het vaak wat te lievig bij haar. Zo ook het eerste zachtroze ensemble en het turquoise kanten jurkje.
De lichtroze prinsjesdag-jurk heeft een moderne twist en vind ik erg mooi, hij geeft flair. Ook de koningsvaartjapon is schitterend, klassiek maar toch van deze tijd. De goudkleurige japon van Taminiau vind ik zelf ook erg geslaagd, al snap ik dat sommigen hem wat te volumineus vinden afkleden. Ik vind dat in dit geval juist mooi, het silhouet is heel statig, daar past geen superslanke taillering bij. Je ziet een rijzige, vrouwelijke vorm, zonder nadruk op sex-appeal. Een heel koninklijke jurk, knap hoe Taminiau door stofkeuze, snit en dessin zo'n uitstraling weet te creeren. Maar dat komt ook doordat Máxima weet hoe ze zo'n jurk moet dragen.
Verder vind ik van het bovenstaande overzicht de twee paillettentops erg leuk.
Tja, en de inhuldigingsjapon... staat prachtig en is heel passend bij de gelegenheid, maar hij doet me iets teveel denken aan een koningin in een Disneyfilm.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 15 apr 2014 - 10:14

Imke, wat goed geschreven, ik ben het helemaal met je eens, vooral je analyse van de goudkleurige japon. Mij stoort het 'buikje'ook niet, het geheel oogt statig en koninklijk.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?