Vandaag is het 3-daagse Staatsbezoek van België aan Denemarken van start gegaan. In deze log kun je reageren op de kleding van Koningin Margrethe, Kroonprinses Mary en Prinses Marie! Vanochtend arriveerde het Belgische Koningspaar op het vliegveld. Koning Filip en Koningin Mathilde werden opgewacht door Koningin Margrethe, Kroonprins Frederik, Kroonprinses Mary, Prins Joachim en Prinses Marie. Prinses Benedikte is niet aanwezig, in verband met het overlijden van haar echtgenoot Prins Richard, 2 weken geleden.

 

Dagprogramma

Outfit Koningin Mathilde:

Koningin Mathilde draagt vandaag, tijdens de eerste dag van het Staatsbezoek van België aan Denemarken, een lichtblauwe mantel en een lichtblauw dopje, gecombineerd met parelgrijze pumps en een lichtblauwe lederen riem en lederen pochette. Op haar mantel draagt ze een corsage, wat op een broche lijkt.

De mantel is een ontwerp van Natan Couture, het dopje komt van Fabienne Delvigne. De riem en de pochette komen ook van Fabienne Delvigne. In het persbericht van Natan wordt geschreven: "Vandaag, 28 maart, draagt Koningin Mathilde een lichtblauw ensemble. De jurk is een onregelmatige grafische kant en een corsage met doorzichtig effect. Ze draagt ook een luchtige mantel, met een hals in kasjmier en wol. Accessoires zijn parelgrijs."

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

 

Staatsbanket

Outfit Koningin Mathilde:

Vanavond, tijdens het Staatsbanket op de 1e dag van het Staatsbezoek van België aan Denemarken, draagt Koningin Mathilde een oranje kanten japon met korte mouwen, tot net boven haar ellebogen. De japon is een ontwerp van Armani privé. Qua juwelen draagt ze onder andere het Diadeem der Negen Provinciën, met de ruitmotieven. Is er iemand die de broche van Koningin Mathilde herkent?

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Beter zicht op de broche en de tiara:

foto van Place Royale - RTL TVI.

foto van Place Royale - RTL TVI.

 

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - [email protected].

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 28 mrt 2017 - 10:41

Mathilde wat ziet ze er mooi uit in het lila. Met dophoedje, heel verzorgd. Echt een lente-kleur ook. Frederik ziet er top uit, strak in het pak. Erg verzorgd allemaal.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 28 mrt 2017 - 10:53

Schitterende set van Mathilde. Mooie kleur.
Staat haar goed. Wat een lief dopje op haar hoofd.
Jas lijkt (in andere blog) aan de achterkant wat korter te vallen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:34

Lief lentekleurtje die haar goed staat. Heel verzorgd en duidelijk de koningin tov Mary en Marie.

afbeelding van marianne

marianne

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:53

Mooi zeg, wat Mathilde draagt. Sober stijlvol, zal ik maar zeggen.
Enige minpuntje: ik geloof dat het van die pumps zijn met een stukje doorzichtig plastic. Van een afstand vind ik dat er heel leuk uitzien, maar van dichtbij, als je het stuk plastic echt ziet, vind ik het beduidend minder.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:00

Natan Couture en FD. War dat betreft niets nieuws onder de zon, maar wel een mooie outfit!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:03

Paula
dinsdag 28 mrt 2017 - 12:54
Die getailleerde jas van Mathilde, wat een plaatje!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:12

Chique outfit draagt Mathilde alleen heb ik de kleur nog niet door, is het lichtgrijs, lila of lichtblauw.......

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:20

Ja die kleur he, wat is het nu? Lastig te zien. Maar wel een mooie, verzorgde uitstraling.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:18

Volgens het persbericht is het lichtblauw. Ik vond het in eerste instantie lichtgrijs, op andere foto's heel lichtblauw. Inderdaad van die lastige kleuren. 'Vroeger' zeiden we gewoon grijs ;). Maar dat vind ik ook met het beige jurkje dat Victoria vorige week vroeg. Ik zeg beige, andere praten over roze. Dan denk ik: Roze? Maar er wordt waarschijnlijk huidkleur bedoeld, oftewel, nude of poederroze, maar dat vind ik toch echt anders als roze. Nou ja, zo kunnen we tenminste blijven discussiëren ;).

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:46

Prachtig! Eenvoudig maar heel elegant.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:11

Mathilde is zoals altijd de meest elegante vrouw van het gezelschap. Prachtige jas in lentekleur. En leuk dophoedje.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:29

Beter zicht op Mathildes japon! Zie de log voor nieuw toegevoegde foto's!

Omdat er al zoveel logs zijn vandaag, zal ik in deze log ook schrijven over Mathildes kleding en juwelen tijdens het Staatsbanket.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:54

Wat een mooie outfit!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 29 mrt 2017 - 10:26

Wat een enige foto's, wat ziet het er gezellig uit allemaal. De foto's op de boot... kleedden alle vrouwen zich maar zo. Op en top vrouwelijk. Echt leuke foto's dit. Wat mij opvalt is dat de bontjas van Koningin Margarethe wel erg groot lijkt, wel vier maten te groot. De dames in getailleerde jasjes, wat wil je nog meer? Smullen dit!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 28 mrt 2017 - 20:38

Prachtige oranje japon van Armani! Zie log! Wat staat Mathilde dit schitterend!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 28 mrt 2017 - 20:55

Prachtige mantel en hoed van Mathilde maar het jurkje vind ik echt een aanfluiting. Geen model, maakt haar ouwelijk. De oranje jurk voor het staatsbanket is niet mijn smaak. Model en kleur vind ik niet bij Mathilde passen. Ze past zich qua opvallende jurken goed aan aan haar gastvrouw :-)))

afbeelding van car

car

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:00

Geweldig die galajurk!

afbeelding van Luana

Luana

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:23

Ik ben zo onder de indruk van de galajurk van Mathilde! Wat een plaatje zeg!

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:35

Saai begin wordt helemaal goedgemaakt door de avondjurk.
Ik vond de jas aardig, maar het lichtblauwe jurkje zeer matig (slecht zittend, lijzig).
De kleur van de japon is wauw, maar ik vind het niet zo bij Mathilde passen. Het model van de japon vind ik haar wel erg mooi staan.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 28 mrt 2017 - 22:22

In bijna elke willekeurige andere kleur zou ik de jurk top hebben gevonden (bijna hè...). Model past bij Mathilde, stof is ansich prachtig, maar kleur doet niets voor Mathilde....

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 28 mrt 2017 - 22:20

Jas bij aankomst mooi. Het jurkje dat zij er onder droeg vind ik niks.
De oranje avondjurk is qua model aardig, naar de kleur flatteert Mathilde niet. Een andere kleur zou beter voor haar zijn.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 28 mrt 2017 - 22:21

Zowel de blauwe mantel vanochtend als de Armani-jurk vanavond vind ik de immer charmante Mathilde schitterend staan ! Wat een verfijning telkens ! Het diadeem en de oorhangers zijn prachtig, wat jammer alleen dat ze er geen collier bij draagt.
De schoenen van zowel Mathilde als Mary vanochtend zijn bijzonder fraai !

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 29 mrt 2017 - 10:29

Wat heeft Mary een prachtige jurk aan! Dat vind ik nou een droomjurk. Satijn denk ik met een sleep. WOW. Mathilde ook prachtig in oranje, dat zou ook een jurk voor Maxima kunnen zijn. Koningin Margarethe houdt van groen, alweer een creatie in die kleur.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 29 mrt 2017 - 07:52

De jurk van Armani vind ik prachtig, ook de kleur is heel zonnig en doet haar stralen. Enkel de korte mouwen bevallen mij niet. Met lange mouwen zou de jurk een totaal andere look gehad hebben. Nu doet het me denken aan iemand die straks nog even zal helpen om de vaat te doen.
@Trixedo : Ik denk niet dat Mathilde over colliers beschikt. Soms draagt ze haar lauwerkranstiara als collier. De Wolferstiara van Fabiola zou misschien ook als collier kunnen gedragen worden. Maar helaas heeft zij geen juwelencollectie ter beschikking zoals Maxima of de andere vorstenhuizen. Fabiola droeg de spaanse tiara ook dikwijls als collier maar die zal allicht met de noorderzon (of eerder de zuiderzon) naar Spanje verdwenen zijn aangezien die niet meer opduikt.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 29 mrt 2017 - 18:35

Dankjewel, Kuifje, voor je interessante opmerking ! Jammer dus, dat Mathilde helemaal niet over colliers blijkt te beschikken. En ja, ook ik vind dat lange mouwen de nu al prachtige jurk nog meer uitstraling had gegeven !

afbeelding van Kareltje

Kareltje

woensdag 29 mrt 2017 - 19:02

Eerlijk gezegd heb ik bij Mathilde nog nooit echt een collier gemist.
Ik vind colliers maar zelden een goede toevoeging. Nu ook bij Mary: door het collier ziet ze er nogal 'behangen' uit terwijl ze dat niet nodig heeft.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 29 mrt 2017 - 19:13

Ik sluit me bij je aan Kareltje wat betreft of colliers altijd een toevoeging zijn. Ik vind het ook vaak mooier zonder.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 29 mrt 2017 - 10:03

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: ik vind de lichtblauwe Natan set fantastisch. Een kasjmier jas (aai, zucht), en dat tere jurkje met wel een modern kant patroon, en de doorzichtige bovenkant. Give it to me. (In een andere kleur. Ik zie eruit als een lijk in babyblauw. Graag in het zeegroen van de Natan-foto).

De Armani jurk, mmmmm, nee. Mouwen vind ik denk ik te lang, en te 'dicht'. Ik vind Mathilde, in tegenstelling tot velen, niet vaak saai en braaf, maar dit vind ik om een of andere reden saai en braaf. Wel een super foto zamen met Margrethe: oranje en turquoise: dat vind ik prachtig samen.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 29 mrt 2017 - 10:12

Zowel overdag als 's avonds vind ik koningin Margaretha het mooist. De jongere dames vind ik overdag niet lelijk maar wat vlak van kleur. De Armani japon vind ik te veel, te engels, te oud. Zoals gezegd is Margaretha weer mooi en staat Mary wat mij betreft op de tweede plaats.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 29 mrt 2017 - 10:26

Heeft iemand al beter beeld van de (nieuwe) broche die Koningin Mathilde draagt bij het staatsbanket?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 29 mrt 2017 - 11:21

Huh? Zien jullie ook een lege log? Hoop niet dat ik alles opnieuw moet schrijven en plaatsen...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 29 mrt 2017 - 11:24

Ik vrees dat echt alles weg is. Zo balen! Sorry mensen, wordt denk ik vanmiddag weer...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 29 mrt 2017 - 14:19

Prachtige foto's toegevoegd, evenals de info. Alles staat er weer (al zal de tekst vast iets anders zijn als eerst).

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 29 mrt 2017 - 15:06

Mathilde ziet er schitterend uit! Wat een prachtige japon en kapsel pico bello in orde.
Maar Koningin Margarethe is ook prachtig!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

woensdag 29 mrt 2017 - 15:56

Ik kan me trouwens geen groepsfoto herinneren toen ons koningspaar een staatsbezoek bracht aan Denemarken of beelden van het handen schudden van de gasten. Jullie wel?

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 29 mrt 2017 - 17:16

Nee, daar zijn geen foto's van in omloop gekomen.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 29 mrt 2017 - 18:15

Toch wel hoor. Op Blauw Bloed kan je zien dat zelfs Prins Henrik er bij was bij de ontvangst op de luchthaven.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 29 mrt 2017 - 17:55

Ik zie nu pas het jurkje van gisteren, wat een beeldje. Heel mooi.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?