Op 1 november 2003 werd de verloving aangekondigd van Felipe, de Prins van Asturias, met Letizia Ortiz Rocasolano. Een jaar daarvoor ontmoetten de twee elkaar. Op 22 mei 2004 trouwden de twee, en vanaf dat moment werd de voormalige televisiejournaliste: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Letizia van Spanje, Prins van Asturië.

 

Helaas was deze dag in mei een grijze, regenachtige dag. Uiteraard weerhield dat de gasten niet om te komen. Maar liefst 40 vorstenhuizen waren vertegenwoordigd. Een aantal leden van deze vorstenhuizen zijn hieronder afgebeeld. Deze screenshots komen uit een video die geplaatst is op Casa Real, de officiële website van het Spaanse Koningshuis, en uit deze video.

 

Het huwelijk vond plaats in de Almudena-kathedraal in Marid. Felipe, Prins van Asturië, kwam aan de arm van zijn moeder, Koningin Sofia, de kerk in. De Koningin droeg een mantilla, een Spaanse hoofdsluier. Felipe droeg een uniform.

Daar komt de bruid! Letizia kwam aan de arm van haar vader, Jesús José Ortiz Álvarez, de kathedraal in. Ze droeg een trouwjurk van de Spaanse ontwerper Manuel Pertegaz, die op dat moment 86 jaar oud was (de ontwerper overleed vorig jaar). De trouwjurk is gemaakt van natuurlijke zijde. De jurk is ruim versierd met goud- en zilverdraad. De figuren die er op geborduurd zijn stellen Franse lelies, korenaren, klavers en aardbeibomen voor. De Franse lelies verwijzen naar het wapen van het Spaanse Koningshuis. De bruidskinderen zijn gekleed in creme en okergeel. Onder de bruidskinderen zijn een aantal neefjes en een nichtje van Felipe: Pablo en Miguel (zoons van Prinses Cristina) en Felipe Juan en Victoria Federica (kinderen van Prinses Elena). 

Op haar hoofd droeg ze een sluier en de Pruisische tiara. Deze is ontworpen door juwelier Koch. Keizer Wilhelm II van Pruissen schonk deze tiara aan de oma van Koningin Sofia.

Foto's ©CasaReal

Wat vinden jullie van bruid Prinses Letizia?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 11 mrt 2015 - 22:41

Letizia's trouwjurk was van een ongehoorde verfijning en luxe, en stond inderdaad vol symboliek - dat alles kòn ook voor Spanje met al zijn "grandeza" (grandeur) niet minder zijn !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 11 mrt 2015 - 19:47

Wat een prachtige jurk. Een van de mooiste koninklijke bruidsjurken ooit. Wat zag Máxima er mooi uit, maar de kleding van koningin Sophia was echt een misser. Jammer want zo'n mantilla vind ik heel mooi staan maar waarom ze deze rare kleur jurk gekozen heeft....

afbeelding van Trude Waasdorp

Trude Waasdorp

woensdag 11 mrt 2015 - 19:42

Schitterende jurk in velerlei opzichten: rijk materiaal, mooi gemaakt, vakwerk, passend bij de draagster. Zelfde geldt voor boeket.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 11 mrt 2015 - 18:59

Mooie jurk, van Spaanse ontwerper en met al die symboliek erin. En het model flatteert haar, ze lijkt er inderdaad niet zo dun in.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 11 mrt 2015 - 18:06

Ik vind de jurk leuk, maar zelf zou ik hem nooit aantrekken. Hij zorgt er idd voor dat ze minder mager lijkt.

TWOR, wat een leuke film is het! Grappig dat alles in het Duits is, terwijl het over een Spaans koppel gaat.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 11 mrt 2015 - 18:36

Dat komt omdat ie bij een Duitse zender vandaan komt. Maar, ik vond het in het begin ook even wennen hoor! Wel handig, want daardoor snapte ik de strekking van de film wel, en in het Spaans was me dat niet gelukt ;).

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 11 mrt 2015 - 13:11

Wat leuk de start van een nieuwe serie! Letizia nog nooit bedacht in een trouwjurk, vooral omdat ik haar helemaal niet kende maar sinds jullie aandacht aan haar besteden, merk ik dat ik wel interesse voor haar heb :-) Leuk om de plaatjes te zien. De jurk is niet mijn stijl, maar hij staat haar wel erg mooi. Ook de tiara is prachtig! Ze lijkt hier nog niet zo eng mager, maar het kan ook de jurk zijn die haar meer body geeft. Het gezicht is idd wezenlijk veranderd, ik wist niet dat het zo veranderd was.

afbeelding van Annetje

Annetje

zondag 15 mrt 2015 - 03:27

Soms heb je tijd en doe je iets.
Ik ook, ik bekeek de film. En... Ik heb genoten.
Heel herkenbaar!
Al is alles fake, zoals gezegd in de film, het zou zo hebben kunnen gebeuren.
Niemand weet het.
Letitia en Felipe, hun trouwdag , ik heb alles nog op een videoband staan.
Die regen, dat wachten in de kerk, dat wachten op haar, zijn bruid. Zenuwslopend!
Die blikken tussen Felipe en zijn moeder, verstandhouding, bemoediging, overtuiging, begrip, gedeeld wachten.
Ze hadden geen oortje in, ze waren overgeleverd aan de tijd. En die is dan moordend.
Alle gasten droog in de kerk en daarna die regen, knetterharde regen.
Kijk maar terug, anders stel ik mijn video graag te leen.

En het klopt.
Letitia heeft haar gezicht laten aanpassen.
De geprononceerde kin en neus aangepast.
Is ze er mooier op geworden?
Ik waag het dit te betwijfelen.
Ook in die film, geweldige casting overigens van hem en haar.
In reality,
haar uitstraling, haar inbreng tijdens het verlovings cerimoneel, oeps.
Mag ik ook nog wat zeggen? Journaliste ! Op en top.

Steeds weer vind ik het een mooi paar.
"Stand by your man".
Hij wordt ouder en grijzer, zij blijft trouw naast hem.
Misschien iets minder slank, als ik de laatste reacties weergeef.
Voor mij nog steeds Letitia, voorbeeld pur sang.

Fouten, taalfouten, dames I-pad en zo.
Lastig met en zonder bril.
-5 voor de afstand, - 2 voor dichtbij.
En dat is nog maar een oog.
Slaapt allen wel.

afbeelding van Annet

Annet

woensdag 11 mrt 2015 - 12:11

De jurk vind ik prachtig. De jurk geeft haar wat meer 'body' waardoor het erg magere er een beetje vanaf is. Wat mij opvalt is dat ik haar gezicht bijna niet meer herken. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat Letizia nu een prachtig gezicht heft, maar het is wel een heel ander gezicht (letterlijk en figuurlijk) dan op haar trouwdag.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 10 mrt 2015 - 22:38

Sorry, er gaat even iets niet goed met het plaatsen van 2 foto's. k Vraag ff of Josine er morgen naar kijkt. Komt dus goed!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?