Koning Carl Gustav en Koningin Silvia van Zweden hebben een 3-daags staatsbezoek gebracht aan Finland. Staatsbezoeken zijn altijd leuk, al is het alleen al om alle mooie kleding die weer uit de kast komt!

Foto ©Kungahuset.se

Het staatsbezoek begon op dinsdag 3 maart. De Koning en Koningin werden welkom geheten door de Finse president Sauli Niinistö en zijn 30-jaar jongere echtgenote Jenni Haukio. De hele dag hadden ze een druk programma. Bij een aantal programma onderdelen ging Koningin Silvia alleen met Jenni Haukio op pad. Twee elegante dames bij elkaar! Koningin Silvia droeg een eenvoudig, maar mooi groen mantelpakje en een groen hoedje. Op het groene dopje zit een vlinder, die prachtig combineert met de vlinderbroche die ze op haar blazer heeft gespeld.

's Avonds werd door de Finse president en zijn echtgenote een staatsbanket gehouden. Dit gaat altijd met veel glitter en glamour gepaard. Jammer natuurlijk wel dat presidentsvrouwen geen tiara dragen. Maar, Koningin Silvia droeg er uiteraard wel een, en wel de Leuchtenbergtiara, samen met het bijbehorende collier en de oorhangers. Qua kleding droeg ze een rode jurk, die ze onder andere eerder droeg tijdens het feest aan de vooravond van het huwelijk van Prinses Madeleine en Christopher O'Neill, op 7 juni 2013. 

Op de tweede dag volgde eveneens een vol programma. De Koningin ging overdag gekleed in een blauw pakje. Even als tijdens de eerste dag van het staatsbezoek, had ze ook op deze dag enkele activiteiten met de presidentsvrouw. Ook gaven de Koning en Koningin op deze dag een persconferentie. Koningin Silvia verklapte daar dat de geboorte van de baby van Prinses Madeleine rond de trouwdag van Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist wordt verwacht. Meer dan 'de baby wordt verwacht in de zomer' was tot nu toe officieel niet bekend.

Foto ©Kungahuset.se

Tijd voor de contraprestatie. In het Standershuset gaven Koning Carl Gustav en Koningin Silvia de contraprestatie. Opnieuw een galadiner. Deze keer zagen we Koningin Silvia in een donkerbruine jurk. Ik kan me niet herinneren dat ik deze jurk eerder gezien heb, vermoedelijk is het een nieuwe galajurk. Of herkent iemand deze jurk? Het staat haar prachtig! Qua juwelen droeg ze onder andere de Negentand-tiara. Haar collier kan ik niet zo snel thuis brengen, maar daarvoor heb ik dan ook te weinig verstand van juwelen. Betere foto's zijn hier te bekijken.

Vandaag, de derde van het staatsbezoek, vond plaats in Lappeenranta, in het oosten van Finland. De Koning en Koningin gingen daar vanochtend per trein naar toe, en ook in de trein was het niet even lekker achterover hangen. Het werk ging ook daar gewoon door. De Koningin was vandaag gekleed in een camelkleurig mantelpakje, met daaronder hoge bruine laarzen. Net als op de tweede dag van het staatsbezoek droeg ze deze dag geen hoed. 

Foto ©Kungahuset.se

Foto ©Kungahuset.se

De gebruikte screenshots komen uit deze video's: ExpressenAreenaKatsomo video 1, Katsomo video 2 en 3, IStv

Wat vinden jullie van de kleding en de juwelen die Koningin Silvia droeg tijdens dit staatsbezoek? Het valt mij altijd op dat er zo jeugdig uitziet. Ze is al 71, maar ziet er een stuk jonger uit. 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 06 mrt 2015 - 21:10

Dat klopt! Zie de tekst boven de beelden van de rode galajurk, daarin staat wanneer ze het eerder droeg ;).

afbeelding van Lisanne

Lisanne

vrijdag 06 mrt 2015 - 21:18

Oh sorry, ik kijk meestal alleen naar de beelden.. En nu ook en ik had op reactie bewerken geklikt en het zelf al gevonden;-). Bedankt! Ik zal voortaan zorgvuldig alle tekst doorlezen:P.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 06 mrt 2015 - 16:24

Ik vind zowel de dagkleding als de galajurk van de eerste dag het mooist.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 06 mrt 2015 - 13:03

Heel mooi gekleed, in lichtblauwe avondjurk, is ook de dame die op de eerste gala-avond kennelijk de gasten dicht bij de deur in de zaal van het paleis staat op te wachten .

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 06 mrt 2015 - 11:46

de twee avondjurken vind ik mooi zeker de rode
het groene mantelpakje is niet mijn stijl en vind ik veel te oudbollig

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 06 mrt 2015 - 11:14

Hmmm... ik weet het niet.
Bij Silvia vind ik een deel mooi (camelkleurige mantelpakje, rode avondjurk), een deel ook niet zo heel bijzonder (ligt misschien ook aan de foto's).
De ega van de president is idd een mooie vrouw. Ik vind vooral de achterkant van haar haar erg mooi. Wat een volume, en toch niet te. Maar de achterkant van die eerste groene jurk, die plooi die op een ietwat vreemde plek begint, nou nee dat vind ik niet zo geslaagd.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 06 mrt 2015 - 11:07

Vooral de avondkleding is prachtig. De pakjes van Silvia niet echt bijzonder, maar wel netjes.
Wat betreft de "jeugdigheid" van Silvia, nou daar kunnen we , denk ik , kort over zijn. Ze heeft face-lifts gehad.
Wat een charmante presidentsvrouw!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 06 mrt 2015 - 10:22

Mooie Finse vrouw. Ik heb haar nooit eerder gezien op een foto. Toch eens even gaan Googlen :)
Verder vind ik de dames er heel charmant uitzien. Vooral de avondtoiletten vind ik prachtig. Inderdaad jammer dat de rode jurk bijna verdwijnt onder al die versierselen.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 06 mrt 2015 - 10:33

Hé, Henny, heb ik ook net gedaan! Zij is 37 jaar, dichteres en heeft een Masters in politicologie.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 06 mrt 2015 - 12:45

Leuke vrouw om te zien en ze heeft een lief smoeltje :)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 06 mrt 2015 - 18:20

Ze ziet er inderdaad erg lief uit. Ze is in 2009 met de president getrouwd, die momenteel 66 jaar is. Ze schelen dus maar liefst zo'n 30 jaar! Het is trouwens zijn tweede huwelijk. Op video's bijvoorbeeld ook, vind ik haar een heel lieve uitstraling hebben, haar hele manier van doen komt heel bescheiden over. Vorig jaar hadden jullie haar trouwens ook kunnen zien, bij het staatsbezoek van Finland AAN Zweden. Deze president is pas sinds 2012 president. De vorige was een dame met kort, geverfd oranje/rood haar.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 05 mrt 2015 - 23:58

In het groene en het blauwe mantelpakje ziet koningin Silvia er meer uit als een stewardes. Vreselijk truttig, die witte blouse en die strik, brrr. Het beige pakje met de laarzen staat haar veel beter.
De galajurken zijn heel mooi. Jammer dat de prachtige rode jurk bijna verdwijnt onder al die versierselen. Wat een lieflijke verschijning, de Finse presidentsvrouw.

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 06 mrt 2015 - 14:09

Helemaal mee eens, ik dacht ook gelijk dat ze wel bij de KLM kon solliciteren met die blauwe mantelpakjes. Het beige staat inderdaad een stuk vlotter, al zou de pasvorm nog wel iets modieuzer mogen. De rode avondjapon vind ik prachtig staan.

Het pakje van de Finse presidentsvrouw op de bovenste foto vind ik op zich mooi, maar wat ontzettend rommelig gecombineerd... wit shirt, knaloranje tas en gouden schoenen...? Daar kan zelfs Máxima niet tegenop ;-)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 05 mrt 2015 - 23:19

De vier avondtoiletten (2 van Koningin Silvia, 2 van de Presidentsvrouwe) zijn prachtig !

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?