Koningin Mathilde brengt momenteel een bezoek aan Laos, in haar hoedanigheid als erevoorzitter van UNICEF Belgie. De Koningin brengt het bezoek van 20 tot en met 23 februari. Deze zending wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling van UNICEF in Laos en de Belgische Ambassade in Bangkok. Het doel van de zending is sensibilisering van de problematiek rond kwaliteitsonderwijs, gezondheid met inbegrip van mentale gezondheid, het overleven en ondervoeding van kinderen. ​Bij aankomst op het vliegveld droeg ze een donkerblauwe pantalon met een wit/blauwe mantel.

Foto

Foto

​Tijdens de 1e dag van het bezoek droeg Koningin Mathilde een bekend fleurig jurkje van Natan.

Foto

Foto

Foto

Foto

Als VN-Pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs), vestigt Koningin Mathilde tijdens dit bezoek de aandacht op de implementatie van de SDGs to leave no one behind. Dit ter versterking van de lokale acties van UNICEF en van de lokale overheden om de rechten van het kind en de vrouw te beschermen.

Vandaag bracht Mathilde een bezoek aan een aantal dorpen in Laos, voor o.a. onderwijs aan ouderen en in verband met jeugd en sociale media. Koningin Mathilde droeg een cremekleurige top met een zwart/cremekleurige pantalon. Het ziet er naar uit dat dit een outfit van Natan is. De sjaal heeft ze vermoedelijk in 1 van de dorpen gekregen.

Foto

Foto

Foto

Bij een diner in het district Saravan droeg Koningin Mathilde een midirok en mouwloze top van Natan in crème met donkerblauw. Deze outfit hebben we al eerder bij haar gezien.

Foto

Foto

Wat vinden jullie van deze outfits? Zijn ze geschikt voor de verschillende gelegenheden in Laos?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, ©Place Royale - RTL Belgium

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - [email protected].

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 22 feb 2017 - 13:52

Wat vinden jullie van deze outfits van Koningin Matilde?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 22 feb 2017 - 14:00

Hele geschikte kleding voor een zakenreis. De onderste outfit vind ik heel elegant en het kapsel ook. Helaas wel peeptoes, maar voor de rest een mooie look. De geprinte broek vind ik an sich leuk, maar voor mijn gevoel past hij niet bij Mathilde. Of beter gezegd: bij het beeld dat ik van Mathilde heb. De kleurrijke jurk is gewoon prima en die eerste look ideaal voor een vliegreis. Prima gekozen dus.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

woensdag 22 feb 2017 - 14:33

Mooie outfits! Mijn favoriet is de gekleurde jurk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 feb 2017 - 18:45

De jurk met de gekleurde blokjes is echt mijn favoriet. Ook de rok met witte top vind ik mooi, maar de rest: saai, saai, saai...

afbeelding van Liz

Liz

woensdag 22 feb 2017 - 21:03

Hoewel de kleding op zich mooi is en prima voor een zakenreis vind ik het ongeschikt in Laos. Volgens mij dragen de vrouwen om haar heen allemaal lange rokken en lange mouwen.
Even googlen op kledingetiquette voor reizigers en overal staat dat blote schouders en blote benen (knieen) niet gewaardeerd worden in Laos. Dat maakt dus 2 van de 4 outfits (blokjesjurk en laatste rok met top) ongeschikt. Ik kan me toch niet voorstellen dat een koningin dat niet even door iemand had kunnen laten doen en ik vind je inlezen in de gebruiken van een land wel het minste wat je kunt doen voor je in een vliegtuig stapt. Tegenvaller!

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?