Koning Filip en koningin Mathilde waren vandaag in Groot-Brittannie voor een bezoekje aan de Queen. Ongetwijfeld hebben de staatshoofden gesproken over voetbal, want vandaag vond de troostfinale plaats tussen Engeland en België. Helaas was ik er niet bij en kan ik geen verslag doen van het gesprek. Wel kan ik jullie vertellen dat koningin Mathilde een wel heel bekende jurk droeg van het Belgische modehuis Natan. Koningin Máxima droeg op 5 juni tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een soortgelijke japon, waarbij het borduurwerk vooral was aangebracht rond de taille en op de mouwen. Koningin Mathilde koos voor het tegenovergestelde door het borduurwerk vooral op het rokgedeelte aan te laten brengen. Toch vallen de overeenkomsten gelijk op. 


Foto: MonarchieBE/Natan/PPE

Ik hoop dat bovenstaande collage een interessant gesprek oplevert over de verschillende accenten waar de koninginnen voor hebben gekozen. Gaat jullie voorkeur uit naar het oorspronkelijke ontwerp (met zwart riempje), Máxima's ontwerp met een groen riempje en hetzelfde borduurwerk, of Mathildes versie met een groen ceintuur en borduurwerk op het rokgedeelte? Mijn voorkeur gaat uit naar de jurk met het zwarte ceintuur. Het contrast zorgt voor wat peper bij de vrij zoete jurk. Het borduurwerk bij de taille kleedt naar mijn gevoel beter af en juist het transparante van de zeer brave rok maakt het ontwerp voor mijn gevoel eigentijds. Mijn voorkeur gaat dus uit naar de oorspronkelijke versie, al kan ik Máxima's combinatie met de groene relevé, opgestoken kapsel en klassieke pumps ook erg waarderen. 

Update: Zojuist zijn er foto's vijrgegeven van het Belgische koningshuis. Op een van de foto's draagt Mathilde een vermaakte versie van bovenstaande jurk. Welke uitvoering vinden jullie beter? Ik ga absoluut voor nummer 2. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 14 jul 2018 - 19:43

Het plaatsen van kijk-en-vergelijk-blogs is bedoeld om een gesprek op gang te brengen over een bepaald ontwerp van een ontwerper en de accessoires die erbij gekozen zijn. Ik vind het zeer interessant om te lezen waar jullie voorkeur naar uitgaat en hoe jullie de jurk gecombineerd zouden hebben. Ik begrijp het volkomen als dergelijke blogs ook discussies opwekken over de verschillende stijlen van de koninginnen, maar ik zou het jammer vinden als de eerste discussie daardoor ondersneeuwt óf dat de stijl van een van de koninginnen in de grond gestampt wordt. Laten we gezellig en respectvol reageren, dan ontstaan de leukste discussies. En vergeet niet te genieten van het heerlijke weer! Mèn, wat worden we al wekenlang verwend met zonnig weer. Ik hou hier zo van! https://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/ijsje.jpg

afbeelding van Rodin

Rodin

zaterdag 14 jul 2018 - 21:59

Aaah... wat lief. Schattige blonde engeltjes.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 15 jul 2018 - 06:17

Leuke foto josine, heerlijk om te zien hoe die kleintje genieten.

afbeelding van JAusten

JAusten

zondag 15 jul 2018 - 15:29

two cuties enjoying some ice-cream ! Adorable !

afbeelding van zara

zara

zondag 15 jul 2018 - 16:51

Wat een leuke zomerse foto!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 18 jul 2018 - 17:32

wat ben ik blij dat ik die twee lieverds nog eens op foto zie , mooie kids heb je Josine .

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 14 jul 2018 - 20:08

De jurk vind ik model soepjurk en het riempje voegt weinig toe bij alle drie de draagsters. Persoonlijk vind ik de jurk bij Mathilde het mooiste zitten. Het is een brave jurk en dat past wel bij haar uitstraling. Voor Maxima is de jurk wat te flets. De rok lijkt bij Mathilde meer een A-lijn en door dat het design onderin zit, benadrukt het niet haar heupen zoals dat bij Maxima en het model wel is. Bij het model oogt de jurk lijzig en vormloos tot het riempje, om vervolgens door het design en het riempje een buikje te creëren en dat zie je ook bij Maxima. Ze oogt breder dan ze is. Mijn 8-jarige dochter is het trouwens met Josine eens... die gaat voor het oorspronkelijke ontwerp.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 14 jul 2018 - 20:19

Leuke oefening om te vergelijken!!!!
Verkies de jurk zoals gedragen door mathilde. Het dessin accentueert de rok eerder dan de buik/heupen en vind dit mooi , licht en speels door ook de omvang van de rok.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 14 jul 2018 - 20:21

Wat een leuk blog weer! Máxima wint wat mij betreft. De jurk van haar en het model vind ik het mooist omdat het grove borduurwerk op de taille zit. En prachtig gecombineerd met de groene pumps en hoed.

Plaats je nig een kledingoverzicht van juni Josine?

afbeelding van Michel87

Michel87

zaterdag 14 jul 2018 - 20:25

Ik vind de jurk mooier in de variant van Máxima en het Natan model. Bij Mathilde loopt hij wat wijder uit en door de bewerking onderaan lieflijker maar ook massiever. Het zwarte ceintuur geeft pit, maar is ook erg hard. Daarom gaat mijn voorkeur naar het ceintuur van Máxima.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 14 jul 2018 - 21:14

Ik ga voor de variant van Mathilde, omdat de rok zwieriger valt en daardoor het dessin meer “danst”. Ook vind ik de dunne stof veel meer geschikt voor een uitlopend model zoals Mathilde. Men moet erg oppassen met deze stof in de variant van Maxima en het model dat een rechte lange rok niet lijzig gaat worden, de stof op zich leent zich niet zo voor een recht model. Tevens is de hoed “too much” bij Maxima ivm het feit dat het dessin er vlak onder zit in de taille. Te druk aan de bovenkant. Hoed had eventueel gekund bij variant van Mathilde maar dan nog, de jurk is op zich mooi dat een hoed ,en niet zo’n kleintje ook , gewoon teveel is. is.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 14 jul 2018 - 21:48

Eigenlijk vind ik dit bij beide koninginnen niet echt geslaagd. Voor een ieder die wel eens gordijnen met een patroon heeft genaaid of een jurkje, je ziet dat Natan zijn stof op 90 cm ontwerpt of bestelt. Je komt dan altijd uit op een taillenaad (al of niet met riempje). Bij randpatronen heeft hij de volgens vele op deze site creatieve maar mijnsinziens onelegante oplossing gekozen om het randpatroon rond de taille tegengesteld aan elkaar te stikken (korenbloemen, klaprozen en riddersporen op de kop dus, niet hier maar bij een eerdere hier zeer gewaardeerde jurk). Mathilde doet de stof dus de meeste eer aan maar het blijft een beetje een nachtpon.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 14 jul 2018 - 21:55

Maxima,s versie is bij mij favoriet! Doet mij ook wel denken aan de jufk van Valentino toen ze vlgs mij 40 werd. Ook heel mooi

afbeelding van Rodin

Rodin

zaterdag 14 jul 2018 - 22:09

Deze japon flatteert beide dames niet, het zit niet goed. En altijd weer dat riempje om een slecht ontwerp te verbergen. Het neigt wat naar vitrage of een trouwjurk.
Het valt mij op dat Mathilde altijd licht voorovergebogen staat. Is bekend of zij iets aan haar schouders of rug mankeert? Of ontstaat deze houding door de hoge hakken?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

zaterdag 14 jul 2018 - 22:10

Waarom altijd en immer dat riempje??! Zo zonde!! het accentueert een buikje die beide koninginnen nauwelijks hebben en bij maxima vind ik het effect hebben alsof je met je regenlaarzen door de bloesem stampt!! Ook de hoed vind ik er 'te zwaar' bij!! Daarom gaat mijn voorkeur naar Mathilde, de verhoudingen zijn meer verdeeld.. Maar Mathilde moet niet zo vaak meer een riempje dragen, haar bovenlichaam lijkt er te kort voor en daardoor lijkt ze voller dan ze is!!

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 14 jul 2018 - 23:01

Het motief van de jurk vind ik bij Mathilde beter verdeeld, maar de jurk staat Máxima mooier.
Hebben beide dames nu dezelfde schoenen erbij gekocht? Ze lijken me identiek. Hoorde misschien bij de outfit?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 14 jul 2018 - 23:04

De beide jurken zijn mooi maar deze lengte zijn we bij beide dames niet gewend. En hoeft voor mij ook niet. Zou bij alletwee wat vlotter staan als de jurk zo n 5 a 7 cm korter zou zijn.
De uitvoering van Máxima's jurk vind ik wat gedurfder met t bloemenpatroon dan t meer traditioneler aan de onderkant.
Ach en die Queen van Engeland.... Zo n vol programma met oa Trump en koning van Belgie dat ze geen tijd had naar de doop van achterkleinzoon te gaan. Ook haar wens ik een ontspannen vakantie.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 14 jul 2018 - 23:26

Maxima draagt het met flair, bij Mathilde maakt het moeke-achtig. Komt onder andere door plaatsing van het borduursel en de snit van de rok. Een zwart riempje maakt hard, het groene vind ik beter gekozen door beide dames.
Hoewel beide japonnen mooi zijn en zeker niet misstaan op beide dames wint Maxima wat mij betreft op punten.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 14 jul 2018 - 23:42

Mee eens,het staat bij mathilde wat gewoontjes inderdaad wat moeke achtig.
en wat pittiger bij maxima door het frisse groen mooie hoed trouwens

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 14 jul 2018 - 23:30

Ik vind de jurk van het model het mooiste: vooral vanwege de net wat langere lengte. Staat meer af en is minder lijzig daardoor. Ook het borduurwerk vind ik mooier op die plek, hoewel dat vind ik afhankelijk is van de draagster: wil je de taille accentueren of juist niet (kan me voorstellen dat dat de reden is geweest om het bij Mathilde naar een ander punt te verplaatsen.
P.s. Wat een schatjes Josine, je kinderen. Lekker genietend van hun ijsje. Hebben wij ook gedaan vandaag, heerlijk toch.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zondag 15 jul 2018 - 04:54

Dat een leuke blog! Ik verblijf al een aantal weken in Californië op bezoek bij mijn zoon, schoondochter en hun 2 jongetjes! Wat een ontzettend groot verschil in mode! Deze jurk vind ik Máxima het mooist staan! Met kop en schouders. Vandaag hier naar een wijn event geweest en ik droeg een leuk zomers jurkje, maar je bent zo snel overdress hier. Dat is wat mij opvalt met Europa, in de VS is het allemaal wel heel casuel! Laten we trots zijn op onze Europese mode!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zondag 15 jul 2018 - 06:45

dubbel! Maar hoe meer ik hier in Californië en ook Oregon de dames en meisjes gekleed zie...hoe meer ik Europa en de Nederlandse mode gaat waarderen! Een hoeraatje voor Natan en Edouard Vermeulen voor zijn creaties! Ik weet het... alkes is in perspectief, naar hier in de VS is het huilen met de mode! Zowel op straat als in de shops.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 15 jul 2018 - 06:27

Ik kies voor de jurk van Maxima. Juist het riempje in dezelfde kleur vind ik het was rustiger maken.
Ook de kleur hoed vind in mooi combineren.
Ik moet wel toegeven dat ikzelf nogal van de ton sur ton ben, vandaar mijn keus.

afbeelding van zara

zara

zondag 15 jul 2018 - 10:31

Vergelijken, há leuk! Het is een zoet, maar wel heel vrouwelijk en elegant jurkje. De keuze voor een zwart riempje hangt wat mij betreft af van het type vrouw die de jurk aanheeft. Bij een donker type zou ik kiezen voor het pittigere zwarte riempje, maar bij lichtere types als Mathilde vind ik een gedektere tint beter. Borduurwerk rond het middel, en onder het ceintuurtje, is strategisch gezien het mooiste, en het maakt het bovenstuk van de jurk ook wat interessanter. Borduurwerk aan de onderstrook van de rok heeft voor mij geen toegevoegde waarde, de blik wordt zo naar téveel plekken toegetrokken. Maar gelukkig maakt Mathilde veel goed met haar perfecte haarstijl.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 15 jul 2018 - 11:23

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Mathilde en Maxima best vaak dezelfde kleding (soms in een andere kleur) van Natan hebben en dragen. Zowel zij zelf als Natan zouden daar op moeten letten. Dat gezegd hebben vind ik de jurk net iets beter staan bij Mathilde, past beter bij haar klassieke uitstraling.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 15 jul 2018 - 12:33

Ik zou het vreselijk vinden als ik steeds hetzelfde zou dragen als mijn collega verderop in de gang, en dan zelfs bij vergaderingen hetzelfde aan hebben etc. Je wilt toch, en ik denk helemaal als je zulk een plek inneemt, je eigenheid, je uniekheid willen behouden lijkt mij en niet een onderdeel van 12 in een dozijn willen uitmaken. Zeker bij een zogenaamd “op maat” makend modehuis als Natan zeg! Denk dat dit niet het geval zou zijn bij Addy van den Krommenacker, over een fantastische ontwerper gesproken, dit is er een!!

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 15 jul 2018 - 16:00

Ik heb ooit eens ergens gelezen dat het Maxima niet zoveel uitmaakt wat ze aan heeft (waarom ze dan zo verschrikkelijk veel geld eraan uitgeeft blijft een raadsel, maar goed), maar ik vermoed dat Mathilde daar anders over denkt. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Natan niet even zegt dat of Mathilde of Maxima iets vergelijkbaars al heeft gekocht. Dus waarschijnlijk - maar dat is puur raden, mag eigenlijk niet geloof ik - koopt Mathilde vaak iets als eerste en koopt Maxima het daarna.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 15 jul 2018 - 18:35

Mijn schoonmoeder en haar schoonzus (tante leeft helaas niet meer) waren vaste klant bij dezelfde boutique. De eigenaresse hield perfect bij wie wat had gekocht.
Als schoonmoeder iets uitzocht wat tante al had werd dat altijd gezegd. En natuurlijk andersom ook. Daarna was het aan schoonmoeder en tante wat ze met die informatie deden.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 15 jul 2018 - 20:24

Precies, zo gaat het volgens mij altijd en zo hoort het ook. Nou ja, we zullen nooit weten hoe het bij de dames gaat ;-)

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 16 jul 2018 - 12:52

Volgens mij heeft Vermeulen ooit in een interview gezegd dat dat inderdaad op die manier gaat en de keuze dan aan zijn koninklijke cliëntèle laat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 16 jul 2018 - 13:15

Zoiets heeft hij mij ook weleens verteld. En ik kan me ook wel voorstellen dat Máxima zich er niet druk om maakt. Ons valt het op, maar zij heeft zich te kleden naar het verwachtingspatroon van de gemiddelde Nederlander. En die maakt zich niet druk om een doublure :)

afbeelding van Kuifje

Kuifje

maandag 16 jul 2018 - 11:34

Tja, je kunt moeilijk Mathilde verwijten dat zij Belgisch koopt bij het Huis Natan...

afbeelding van Frederike

Frederike

zondag 15 jul 2018 - 16:53

Leuk dat de dames deels dezelfde smaak hebben en dan voor hetzelfde maar toch anders kiezen. Máxima maakte een goede keuze doordat het borduursel de aandacht vestigt op haar sterkste punt: haar taille. Het borduursel op de mouwen, op gelijke hoogte, versterkt dat nog eens. De japon is van een tere stof en het dichte borduursel maakt de stof letterlijk steviger op de plaats waar dat het meest nodig is. De jurk is ook ‘in balans’ doordat het wat rustiger borduurwerk zowel aan de bovenkant als de onderkant van de taille terugkomst. Mathilde heeft een heel ander figuur: minder taille maar lange slanke benen met dito enkels. Door het borduurwerk aan de onderkant te situeren wordt die sterke kant van haar benadrukt. Je ziet de japon aan de bovenkant ook ‘bloesen’ (spel je dat zo?) maar het past haar goed, maar wijder moet het daar niet zijn. Het groene riempje vind ik bij allebei mooi. Om het rustige beeld (inclusief de goed bijpassende pumps bij allebei) niet te verstoren zou ik niet voor een zwart riempje kiezen, een kleur die geen verbinding heeft met deze japon. Dus beide dames zijn prima gekleed met hun eigen versie van deze japon.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 15 jul 2018 - 17:27

Het 3D-idee van een strooisel van frutseltjes op een jurk vind ik prachtig. Dat concentreren rond de taille vind ik veel mooier dan bij de zoom. Zie ook deze (fantastische) JT jurk van Maxima: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&biw=1179&bih=723&tbm=...
(sorry voor de vreselijk lange link, maar kon de jurk hier op de site niet vinden).

Deze jurk heeft helaas, voor mij, bij lange na niet het effect van de JT. En dat komt door 1: de kleur. Off-white met echt wit en mosgroen: suf. En de bloemen (het was vast bedoeld als bloemen) lijken daardoor net vogelpoepjes. Nooit een prettige associatie. 2: de lengte. Op de knie kan, op de vloer ook, maar deze midi lengte is het niet. En 3: de soepelheid van de stof. Kijk nog eens hoe de stof van de JT jurk valt (een schuimige soepele golf), en de Natan (een gesteven nachtjapon).

For the record: ik zou echt nooit in een nachtjapon naar de Queen gaan, en zeker niet in die ene waar mijn collega al is gefotografeerd, en ik zou ook nooit bij mijn nachtjapon een Steek dragen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 15 jul 2018 - 20:11

Tja maar deze Queen Mathilde heeft wel lange mouwen in haar jurk bij het bezoek aan de Queen. Zij weet dus hoe het hoort en houdt zich prima aan het protocol! Zelfs Melania! die geen queen is maar presidentsvrouw had lange mouwen bij kennismakingsgesprek van The Queen!

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 15 jul 2018 - 22:44

.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 16 jul 2018 - 15:04

Volgens mij, hè, vindt ze het stiekem nog wel leuk als er een beetje van het protocol wordt afgeweken:-) Artikel 5 mag wel, hoor, maakt het leven soms wat makkelijker en spontaner :-)

afbeelding van zara

zara

maandag 16 jul 2018 - 18:23

Haha, gesteven nachtjapon! Ik had bij deze jurk eerder associaties met begin 20e eeuwse japonnen, zoals op de schilderijen van Gustav Klimt (zoals bijvoorbeeld: http://www.gustav-klimt.nl/kunstwerk/66/Bildnis-der-Hermine-Gallia ). Van die prachtige lichte japonnen met flonkerende lovertjes erop. Maar ik moet toegeven, de japon van Natan is hier natuurlijk wel een klein beetje een 'slap aftreksel' van (en vooral natuurlijk als mensen de lovertjes gaan associeren met 'vogelpoepjes' ... ;-))).

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 18 jul 2018 - 23:42

Haha, ik zit hier ook te grinniken om die vogelpoepjes. Zo zag ik het zelf absoluut niet, maar ik ben wel bang dat ik steeds als ik deze jurk bij 1 van de 2 ga zien, dan toch aan de vogelpoepjes moet denken ;) ;). Gesteven nachtjapon, haha, ik kan dr ook om lachen. Al vind ik het persoonlijk bij deze jurk juist helemaal niet.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 18 jul 2018 - 18:28

Ik vind deze japon bij Maxima iets mooier zitten. Bij Mathilde lijkt de jurk net iets te groot van boven. De veranderde versie van die jurk zit Mathilde duidelijk beter. Beter passend. Keuze nu vind ik moeilijker. Gelijkspel zeg ik nu.

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 15 jul 2018 - 22:28

Bij Mathilda vind ik het mooier, maar ik weet nog niet of ik het ceintuur mooi vind.

afbeelding van Elles

Elles

maandag 16 jul 2018 - 08:13

Combinatie van Maxima vind ik het mooist,maar de rok wat korter en een kleinere hoed.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 16 jul 2018 - 15:27

Bekijk ik de drie getoonde modellen dan gaat mijn voorkeur naar die van Máxima.
Zoals al gezegd door Frederike en Merel vind ik dat het borduursel rond de taille en bij de mouwen de jurk net meer in balans brengt. Bij Máxima versterkt het nog eens haar smalle taille (bij het model doet het niet veel omdat ze haast geen taille heeft). Ik vraag me af hoe dat bij Mathilde zou staan. Nu trekt haar versie van de jurk de aandacht naar diverse plaatsen: de wat bloezende top, het riempje, de volle geborduurde rok. Voor mijn gevoel wordt ze gedeeld en naar beneden getrokken. Ook de mouwen eindigen 'opeens'. De rok zou het zelfde klokkende model als de mouwen kunnen hebben (wel bij het model, teveel bij Mathilde en haast niet bij Máxima, als ik de foto's goed bekijk). Als er dan een riempje rond moet, liever de zachter groen dan de te contrasterende zwarte.
Wat de kleur betreft: voor Mathilde vind ik de kleur het net niet hebben. Ik denk dat ze beter staat met heldere kleuren.Ze heeft in de UK ook een prachtige jurk van Esmeralda Ammoun gedragen en dat vind ik haar zoveel moderner, vlotter en frisser staan.
Blijft over de kleurcombinatie crème-groen en het borduursel op de stof.
Sinds Merels vogelpoepjes krijg ik meer en meer de associatie van een volle volière waar ook de veertjes in het rond hebben gevlogen..

afbeelding van Dorie

Dorie

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Model 2 van Mathilde!! Veel vlotter dan die hooggesloten ronde neklijn. Ze beweegt zich op de 2e foto dat geeft ook een lossere look dan geposeerd staan natuurlijk maar de borstpartij zit ook veel beter nu.

afbeelding van car

car

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Jaaaaaa 2! Veeel beter

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Zeker weten nummer 2, nu vind ik haar versie de mooiste! Rok lijkt ook smaller gemaakt. Staat prachtig zo.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 jul 2018 - 13:41

De tweede versie staat véél vlotter

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 18 jul 2018 - 13:47

Wow!!! 2 zeker weten. Wat een verschil. De mooiste van alle drie!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 jul 2018 - 14:13

Dit was precies wat de jurk nodig had.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 18 jul 2018 - 14:40

Wat leuk die update van Mathilde. Staat haar 10 keer beter dan de eerste jurk. Zou het dan misschien toch een rok zijn waar ze twee verschillende blouses bij kocht?
Overigens ziet prinses Elisabeth er ook geweldig uit op de familie foto’s.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?