Zoals eerder beloofd vandaag een log over de kapsels van Mabel. Aangezien de prinses vele mooie kapsels heeft getoond de afgelopen jaren, pik ik er voor deze keer twee uit die ik erg mooi vind. De eerste knot die we bespreken had Mabel tijdens een diner voor een goed doel in Hongarije. Gekleed in een satijnen blouse met prachtige knoopsluiting op de rug en haar make up en kapsel netjes verzorgd, kwam Mabel goed voor de dag. De keuze voor de duidelijke aangezette lippen valt te betwisten, maar ik hou wel van de unieke en bijzondere keuzes van de prinses. Het tweede kapsel is wat mij betreft voor herhaling vatbaar. De chignon lijkt geïnspireerd op de lage knotten van koningin Máxima, die met de knot haar nieuwe Koninginnekapsel lijkt gevonden te hebben. Mabel bewijst dat dit kapsel niet alleen geweldig staat bij haar schoonzus Máxima, maar dat zij er ook heel stijlvol mee voor de dag kan komen. Wat mij betreft zien we dit kapsel snel weer terug!

 

Het mooie aan de kapsels van Mabel vind ik de verfijnde elegantie waarmee blonde en gekrulde plukken haar lichtjes gedrapeerd en vastgezet worden. Ook de knot die Mabel in Hongarije is een prachtig samenspel van kunstig opgestoken lokken, vastgezet op een licht getoupeerde basis. De opvallende lezer zal zien dat het grootste gedeelte van het haar onopvallend is vastgezet in het onderste deel van de knot. Met de voorste plukken van het haar is de centrale blonde lok gecreëerd, waarna vanaf beide zijde onder de centrale lok door is gewerkt voor een mooie effect. Om het kapsel vervolgens netjes af te werken is er met de pluk linksonder geëindigd.

De tweede chignon die ik erg mooi vind, zagen we tijdens de herdenking van de aanslag in Apeldoorn in mei 2009. Voor de knot is er gewerkt met een zijscheiding, waarna het haar vervolgens netjes is vastgezet laag in de nek. Het lijkt een vrij eenvoudig kapsel, maar is -net als de Máxima-knot- vrij moeilijk te realiseren. Ik hoop dat we Mabel in de toekomst vaker met deze knot en make up gaan zien. Het klassieke en rustige plaatje wat ze hiermee creëert staat haar heel goed!

Foto's met dank aan: 
Nieboer via PPE 
PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Helene

Helene

vrijdag 20 feb 2015 - 16:22

Wat een goede kapster heeft Mabel!!
Echt een kunstwerk om zo je haar te verwerken in een fantastisch kapsel!!
Echt heel mooi!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 20 feb 2015 - 17:57

SCHITTEREND!

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?