Terugblik: deze juwelen droeg Máxima tijdens het staatsbezoek aan Australië

Dat koningin Máxima van juwelen houdt, is geen geheim. Sinds de inhuldiging hebben we al tientallen mooie juwelen kunnen bewonderen. Juwelenkenner Gert-Jan de Wit houdt alles nauwlettend in de gaten en praat ons regelmatig bij via het reactieformulier op deze site. Hoogste tijd om Gert-Jan eens aan het woord te laten, want over koninklijke juwelen is altijd wel wat leuks te vertellen.

Máxima's ringenset van Pommelato weer in beeld

In 2007 zagen we koningin Máxima voor het eerst met de vierdelige ringenset van Pomellato. Na de fotoshoot in Apeldoorn droeg Máxima opvallend genoeg slechts drie ringen van de set. Ik was even bang dat er wellicht een was kwijtgeraakt, maar gisteren liet Máxima zien dat de set gelukkig nog compleet is. Leuk om de ringen na zoveel jaren opeens weer eens te zien.

Prinses Laurentien leest voor tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Op vrijdag 10 oktober 2014 werd de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid gehouden. Prinses Laurentien deed uiteraard mee met 1 van de activiteiten. De Prinses was aanwezig op de Daltonschool Neptunus in Amsterdam. Ze las hier voor uit haar eigen boek 'Mr. Finney en het raadsel in de bomen'.

Prinses Laurentien ging ook in gesprek met de kinderen tijdens een dialoogsessie. Het onderwerp tijdens de Dag van de Duurzaamheid was dit jaar 'De waarde van de natuur'. Laurentien sprak met kinderen en volwassenen over het belang van de natuur.

Broche van rozenkwarts

Vorige week was op deze website te lezen en te zien dat koningin Máxima graag sieraden en juwelen draagt van koningin Juliana. Een voorbeeld hiervan is de sieradenset van rozenkwarts, die Máxima onlangs nog droeg in Afrika. Bij de oorbellen en het collier dook ook meerdere keren een bijpassende broche op, waardoor de vraag naar boven kwam of dit eveneens uit de nalatenschap van Juliana afkomstig was. In eerste instantie kon ik hier geen antwoord op geven, maar inmiddels gelukkig wel dankzij een mailtje van een trouwe bezoekster. De broche is inderdaad ook van Juliana geweest en is dankzij Máxima weer volop in beeld.

De ringen van koningin Máxima - deel 9

Koningin Máxima heeft een voorkeur voor vrij grote ringen, die prima passen bij haar lange en slanke handen. Naast diverse ringen van het trendy sieradenmerk Pomellato zien we de koningin ook regelmatig met een opvallende ring met een grote parel. We zagen de ring voor het eerst in 2007 en sindsdien draagt Máxima het sieraad zowel tijdens werkbezoeken als gala's duikt de ring op. De combinatie tussen de grote parel en het diamanten bloempatroon vind ik verrassend en erg geslaagd. Wat mij betreft gaat Máxima daarom deze ring nog vaker dragen, bijvoorbeeld in combinatie met haar collier van witte parels.

Pagina's

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?