Terugblik: deze juwelen droeg Máxima tijdens het staatsbezoek aan Australië

Dat koningin Máxima van juwelen houdt, is geen geheim. Sinds de inhuldiging hebben we al tientallen mooie juwelen kunnen bewonderen. Juwelenkenner Gert-Jan de Wit houdt alles nauwlettend in de gaten en praat ons regelmatig bij via het reactieformulier op deze site. Hoogste tijd om Gert-Jan eens aan het woord te laten, want over koninklijke juwelen is altijd wel wat leuks te vertellen.

De saffieren van de koninklijke familie

In de kluis van de koninklijke familie bevindt zich een grote collectie juwelen met saffieren. Het meest bekend is toch wel het indrukwekkende diadeem dat koningin Máxima droeg tijdens de inhuldiging, maar ook de minder bekende sieraden zijn prachtig en de aandacht zeker meer dan waard!

De aquamarijnen juwelen

Tot de juwelencollectie van de Oranjes behoort een parure van diamanten en prachtige aquamarijnen. De parure is niet in een keer aangekocht, maar verzameld in de loop der jaren. Op haar 21e verjaardag kreeg Juliana van haar grootmoeder Emma een prachtig collier met aquamarijnen, dat op veel verschillende manieren te dragen is. Ook kreeg de prinses van haar ouders nog een bijpassend diadeem met 7 grote aquamarijnen. De set werd aangevuld in 1937 toen ze voor haar huwelijk van haar schoonmoeder bijpassende oorhangers kreeg én van haar aanstaande man een aquamarijnen broche en een aquamarijnen pendant. Ook werden er later nog nieuwe oorhangers en een nieuwe broche (cadeau tgv van 25-jarig huwelijksfeest) aan toegevoegd. Pas na haar huwelijk zagen we Juliana veel met het diadeem, maar het waren vooral Margriet en Irene die de sieraden veel droegen. Beatrix heeft het diadeem tot nu toe slechts enkelen malen gedragen, maar wie weet gaan we Máxima of Amalia in de toekomst wel vaker met deze prachtige parure zien.

Colliers Amalia en Alexia

Al eerder schreef ik over de kettingen die de 3 prinsesjes voor het eerst droegen tijdens de inhuldiging van hun vader op 30 april. Vanwege de kraagjes van Amalia en Ariane bleef hun sieraad goed verborgen en konden we alleen een blik opvangen van het collier van prinses Alexia. Ik was heel benieuwd of haar zussen eenzelfde ontwerp hadden of dat ze alle drie een verschillende versie droegen. Dankzij de scherpe foto die ik deze week kreeg toegestuurd van PicturepressNL weet ik nu dat zowel de ketting als de hangers van Amalia en Alexia verschillen. Amalia koos voor een wat groter hartje met een lichtere edelsteen, terwijl Alexia een iets fijner hartje koos met een blauwe edelsteen. Twee heel verschillende ontwerpen, maar allebei even prachtig. Extra benieuwd ben ik nu naar de versie van Ariane, die we in de toekomst hopelijk nogmaals gaan zien.

Nieuwe sieraden voor de 3 prinsesjes

Met alle aandacht voor de juwelen uit de Oranjecollectie zouden we bijna vergeten dat de drie prinsesjes tijdens de inhuldiging ook voor het eerst een sieraad droeg. Vanwege de halslijnen van de jurkjes van Amalia en Ariane is er geen zicht op hun colliers, maar die van Alexia is goed zichtbaar. De foto's tonen een zilveren ketting met een zilveren hartje met blauw edelsteen. Of het saffier is of een goedkopere steensoort is niet met zekerheid te zeggen vanaf de foto's. Hopelijk krijgen we de kettingen in de toekomst nog vaker te zien, zodat we beter zicht krijgen op de eerste juweeltjes van de prinsessen.

Overige juwelen inhuldiging

Na een uitgebreid artikel over het inhuldigingsdiadeem is het nu tijd om de overige sieraden eens onder de loep te nemen. Want dat die niet vergeten mogen worden is zeker! Op de majestueuze mantel van de kersverse koningin zat een schitterende broche met een ovale saffier, omring door fonkelende diamanten. Eeuwenoud, maar oogverblindend. Ook de oorhangers van Maxima komen uit de collectie van de Oranjes, die indrukwekkend omvangrijk is. Om haar ringvinger droeg de koningin (wel even wennen hoor) haar verlovingsring met de zeldzame oranje diamant en haar witgouden trouwring. Een totaalplaatje om van te dromen en te genieten!

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?