Terugblik: deze juwelen droeg Máxima tijdens het staatsbezoek aan Australië

Dat koningin Máxima van juwelen houdt, is geen geheim. Sinds de inhuldiging hebben we al tientallen mooie juwelen kunnen bewonderen. Juwelenkenner Gert-Jan de Wit houdt alles nauwlettend in de gaten en praat ons regelmatig bij via het reactieformulier op deze site. Hoogste tijd om Gert-Jan eens aan het woord te laten, want over koninklijke juwelen is altijd wel wat leuks te vertellen.

Terugblik 2015: de colliers van Máxima

Na de logs over de hoeden en avondjurken van 2015, blikken we vandaag terug op Máxima's colliers van 2015. Maar liefst 21 verschillende exemplaren zagen we voorbij komen. Peperdure historische diamanten, goedkope kralenkettingen en bijzondere kunstwerken van Monies. Enjoy!

Designer: Isabelle Fa

Op de tweede dag van het Deense staatsbezoek droeg koningin Máxima bij haar mantel van Claes Iversen een nieuw collier. Het gouden sieraad is een ontwerp van het Duitse merk Isabelle Fa. Wat mij betreft een mooie aanwinst in Máxima's sieradencollectie!

Parelcollier koningin Máxima

In het juwelenkistje van koningin Máxima is een collier te vinden die qua stijl heel anders is dan haar andere juwelen. Het collier bestaat uit meerdere strengen parels in diverse kleuren en heeft een heel klassieke look. Het verhaal achter het sieraad is helaas onbekend, evenals de waarde van de parels. Zijn het peperdure echte parels of zijn nepperds die overal te koop zijn? Ik ben heel benieuwd!

Parelcollier met diamanten sluiting

Vanwege het overlijden van prins Johan Friso besteed ik vandaag aandacht aan de parels van de koninklijke familie, die symbool staan voor de traan. Tijdens de bijzettingen en de rouwperiodes die we de afgelopen jaren hadden binnen de koninklijke familie werden de parels uit de kluis van de Oranjes veelvuldig gedragen. Ook de komende tijd, bijvoorbeeld tijdens Prinsjesdag, zullen de parels ongetwijfeld weer in beeld komen. Een bijzonder juweel uit de omvangrijke parelcollectie is het parelcollier met drie strengen en de diamanten sluiting, die ook gedragen kan worden als broche of sluiting van een diamanten armband.

Máxima's parels

Naast de nodige juwelen met diamanten en edelstenen heeft koningin Máxima ook een grote collectie parelsieraden. Met name haar Tahitiparels springen in het oog, mede dankzij de mooie constructie achter de set. Waar en wanneer Máxima de set heeft gekregen of gekocht is helaas onbekend, maar aan de hand van foto's kunnen we wel te weten komen wanneer we Máxima er voor het eerst mee zagen in de publiciteit. Dat was namelijk in 2002, toen Máxima in juni de Baltische Staten bezocht. Nadat we eerst alleen het collier zagen, bleek in september dat jaar dat bij de het parelcollier prachtige oorstekers hoorde. In eerste instantie zagen we een oorbel met twee tahitiparels en een diamanten steentje, maar na verloop van tijd bleek de oorbel ook verlengd of verkort gedragen te kunnen worden. Naast deze combinaties kan Máxima haar Tahitiparels ook omruilen voor witte parels, die we al voor het huwelijk zagen tijdens een bal in januari 2002.

Pagina's

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?