Broches: mooi en multifunctioneel

Broches worden in het algemeen op een jasje of top gespeld, maar koningin Máxima heeft ons op overtuigende wijze laten zien dat sierspelden ook prachtig staan op een tas, hoed of chignon. En Máxima is daarin zeker geen uitzondering.

Terugblik: deze juwelen droeg Máxima tijdens het staatsbezoek aan Australië

Dat koningin Máxima van juwelen houdt, is geen geheim. Sinds de inhuldiging hebben we al tientallen mooie juwelen kunnen bewonderen. Juwelenkenner Gert-Jan de Wit houdt alles nauwlettend in de gaten en praat ons regelmatig bij via het reactieformulier op deze site. Hoogste tijd om Gert-Jan eens aan het woord te laten, want over koninklijke juwelen is altijd wel wat leuks te vertellen.

Juwelen en sieraden Koningin Mathilde - deel 1: Fabiola's waterval broche

Koningin Mathilde staat er bij juwelenliefhebbers bijna om bekend dat ze zo weinig echte juwelen heeft. Toch heeft ze een behoorlijke voorraad oorhangers, en de laatste jaren wordt Mathildes juwelencollectie toch langzamerhand wat uitgebreider. Dat wordt tijd, voor dezeKoningin! Overigens heeft de Koningin echte favorieten, maar daar over hopelijk een andere keer meer!

Broche van diamant en kunziet

Koningin Máxima droeg tijdens het huwelijk van haar jongste broer een prachtige combinatie van een diamant collier en een pendant van kunziet uit de koninklijke collectie. Het collier werd al eerder op deze website uitvoerig besproken, maar de kunziet verdient zeker wat meer aandacht. De prachtige steen is afkomstig uit een set van diamant en kunziet, bestaande uit 1 pendant, 1 broche, 1 ring en oorhangers. Herkomst van de set is onbekend, maar voor zover we nu weten is het pas sinds kort in bezit van de koninklijke familie.

Smaragden broche met diamant

Door alle commotie rondom de opvallende japon van koningin Máxima ging er weinig aandacht uit naar de smaragden broche op haar taille, maar vandaag nemen we het juweel toch even onder de loep. Het is namelijk een van de eerste keren dat we de broche zien bij koningin Máxima, die het eerder droeg in combinatie met een smaragden pendant. Herkomst van de broche is onbekend, maar hij hoort in ieder geval niet bij de smaragden parure die Wilhelmina cadeau kreeg in de periode rond haar inhuldiging. De eerste die we met het juweel hebben gezien is Juliana en ook prinses Beatrix heeft de broche enkele malen gedragen. Dankzij koningin Máxima is er nu echter eindelijk goed kleurenbeeld van de broche, die naast een centrale smaragd ook de nodige diamanten bevat.

De diamanten strikbroche met citrien

Tijdens het banket met het Zweedse koningspaar droeg koningin Máxima op haar japon van Jan Taminiau een grote strikbroche van citrien en diamanten. De oranje edelsteen is afkomstig uit de privécollectie van de koningin, maar de strikbroche (oorspronkelijk met saffier) is afkomstig uit de juwelencollectie van de koninklijke familie.

De saffieren strikbroche

Tijdens het bedankfeest van afgelopen zaterdag verraste koningin Máxima ons allemaal door te verschijnen met een saffieren broche die we sinds 1981 niet meer hadden gezien. Een goede aanleiding om het juweel eens nader te bekijken! Volgens juwelenkenner Erik Schoonhoven is de broche speciaal voor Wilhelmina gemaakt en zijn voor het juweel de saffieren van Anna Paulowna gebruikt. Na Wilhelmina zagen we ook koningin Beatrix in 1981 verschijnen met destrikbroche tijdens het staatsbezoek aan Luxemburg. Afgelopen zaterdag zette koningin Máxima deze lijn voort en wist ze alle ogen naar zich toe te trekken met het historische juweel.

Pagina's

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?