Naast de nodige juwelen met diamanten en edelstenen heeft koningin Máxima ook een grote collectie parelsieraden. Met name haar Tahitiparels springen in het oog, mede dankzij de mooie constructie achter de set. Waar en wanneer Máxima de set heeft gekregen of gekocht is helaas onbekend, maar aan de hand van foto's kunnen we wel te weten komen wanneer we Máxima er voor het eerst mee zagen in de publiciteit. Dat was namelijk in 2002, toen Máxima in juni de Baltische Staten bezocht. Nadat we eerst alleen het collier zagen, bleek in september dat jaar dat bij de het parelcollier prachtige oorstekers hoorde. In eerste instantie zagen we een oorbel met twee tahitiparels en een diamanten steentje, maar na verloop van tijd bleek de oorbel ook verlengd of verkort gedragen te kunnen worden. Naast deze combinaties kan Máxima haar Tahitiparels ook omruilen voor witte parels, die we al voor het huwelijk zagen tijdens een bal in januari 2002.

Links: Voor het eerst met het collier. Rechts: Voor het eerst met de oorbellen. Door middel van handige schroefconstructies kunnen de oorbellen eenvoudig aangepast worden. Hieronder zie je de vier verschillende versies waar we koningin Máxima mee hebben gezien.
Van links naar rechts: Oorbel met een klein diamantje.
Oorbel met twee parels en diamant. Oorbellen met een ronde en een ovale parel én het diamanten tussenstukje. 
Oorbel met lang diamanten tussenstuk en twee parels.

 

De versie met witte parels zagen we al enkele dagen voor het huwelijk tijdens een bal en blijven we voornamelijk zien bij herdenkingen en begrafenissen. Voor koninginnen en prinsessen zijn parels onmisbaar, wat ook weer blijkt bij koningin Máxima. 

Máxima bij het bal. 

Ook deze pareloorbellen zien we in diverse versies terug bij Máxima. 

En als laatste de twee sets gecombineerd: 

Foto's met dank aan: 
Hendrik Jan van Beek 
Nieboer via PPE 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Shasta

Shasta

woensdag 03 jul 2013 - 11:29

Grappig dat ze de parels ook kan vervangen. Mooie sieraden!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 12:15

Ik heb de foto's nu in het fotoalbum gezet, dus als het goed is kun je die wel vergroten en inzoomen :)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 03 jul 2013 - 12:20

Parels staan voor tranen, dus uitermate geschikt voor herdenkingen en begrafenissen...

Ik vind het zo leuk dat al die juwelen te 'verbouwen' zijn, zo blijft het leuk om ze steeds weer te zien! Hoort dat eerste collier perse bij de zwarte oorbellen? Ik kan er geen parels in ontdekken...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 12:52

Je bedoelt de rechtse foto van de eerste foto uit deze log. Nee, die is gewoon van kraaltjes of kleine edelsteentjes, maar daar draagt ze wel de oorbellen voor het eerst.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jul 2013 - 13:11

OH, ik ben ik dol op parels.Witte heb ik wel, maar die tahitiparels niet. Waar kun je die voor een redelijk prijs kopen? Je ziet ze ook niet veel in de winkels/juweliers. Mooi als je ze zo kunt verbouwen. Ze staan haar geweldig. Maar wij kunnen ze ook mooi dragen, toch...?!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 13:12

Ik zou bij de juwelier langs gaan, want van internet kopen vind ik zelf erg link. :)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 03 jul 2013 - 13:20

Heel mooie parels en inderdaad heel handig dat ze hun juwelen telkens een andere look kunnen geven. Ik vind parels bij uitstek geschikt voor overdag maar ze kunnen in feite bij iedere gelegenheid en bij elke japon gedragen worden. Heel mooi. Ik herinner me een foto van koningin Juliana met kleinzoon W-A op schoot waar hij met een heel lang parelsnoer speelde. Wordt dat snoer nog wel eens gedragen en wie heeft het geërfd? Weet jij iets meer over de privécollectie juwelen van Juliana en wie die in zijn bezit heeft, Josine?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 03 jul 2013 - 13:45

Wat super mooi deze sets! Helemaal als ze als oorbellen in de wat langere versie gedragen worden. Klopt het dat ze de set witte parels afgelopen maandag bij herdenking van het slavernij verleden ook droeg?
Heel jammer dat je foto's niet meer te vergroten zijn op de Ipad sinds je nieuwe site. Gaat daar nog iets in veranderen?

P.s. Is er al iets bekend over een fotoshoot deze zomer? Het is bijna vakantie... Of gaan ze de goede traditie afschaffen?

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 03 jul 2013 - 13:45

Wat mooi zijn deze parels. Ze staan Máxima ook heel mooi. Erg koninklijk. Ook handig dat je ze kunt verbouwen.
Ik ben zelf ook dol op parels. Je kunt ze echt bijna overal bij dragen en vooral de kleur wit/crème is heel erg handig te combineren. Ik zo ook best nog wel eens van die tahitiparels willen hebben.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 03 jul 2013 - 14:00

Die Tahiti parels zijn prachtig wat een geweldige kleur, wil ze zo hebben.....

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 15:04

@Josine, zijn het allemaal echte parels?

afbeelding van Suyari

Suyari

woensdag 03 jul 2013 - 15:09

Ik mis het inzoomen ook hel erg. Waar vind ik het fotoalbum Josine? Ik zie het nergens...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jul 2013 - 15:13

Onderaan het artikel :)

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 03 jul 2013 - 15:11

Tuurlijk zijn dat echte parels, Manon! Tenminste niet echt in de zin dat het natuurlijke parels zijn, maar voor mijn gevoel noem je vandaag echte parels de parels die kunstmatig zijn ontstaan, maar zo als de natuurlijke (dus geen fabriek), je onderscheidt deze 'echte' parels van neppers (blijkbaar is het dus soms lastig onderscheiden) door de parel langs het bijtvlak van de voortanden te laten gaan, echte parels voelen rubbelig, neppers zijn glad.
Ik ben een groot parel fan. Parels zijn niet superduur (vind ik) maar zeker ook niet goedkoop. Wat je kan doen is een hanger met een mooie parel nemen, iets goedkoper dan een hele rij in een ketting.
Wat mij ook eerder al is opgevallen; bij begrafenissen in chique kringen zie je veel parels en nauwelijks diamanten. Ik ben er nog niet achter of mijn observatie op toeval berust of dat dit met opzet is.
Weet iemand dat?

afbeelding van Manon74

Manon74

woensdag 03 jul 2013 - 16:17

Kijk dat wist ik dus niet van die gecultiveerde parels, ik vroeg het me af omdat ik in de veronderstelling was dat parels (echte) erg duur zijn en het zo best wel veel parels zijn. Bovendien zijn ze allemaal zo gelijkmatig rond. :)

afbeelding van Germaine

Germaine

woensdag 03 jul 2013 - 22:25

Tahiti parel sieraden van deze kwaliteit en grootte zijn voor ons "gewone stervelingen" nauwelijks te betalen. Je zou er zomaar een leuk autootje voor kunnen kopen. De oester van de Tahiti parel heet trouwens "Pinctada maxima", toepasselijk dus! Ik denk dat het goudgele parel collier van prinses Beatrix nog kostbaarder is dan het donkergrijze en witte parel collier van koningin Maxima.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

donderdag 04 jul 2013 - 00:13

Dit vind ik mooie parel-colliers,en oorbellen en ik vind dat Maxima bijna alles staat wat ze aan kettingen oorbellen en tiara,s draagt.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?